XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Munkavédelmi termékek

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.09.24.
 Csütörtök
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   365,33 Ft
   CHF árfolyam
   338,92 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 08. 17. 17:10     


Munkavédelmi termékek
A biztonságos munkavégzés és a megfelelő védőfelszerelések használatának fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A téma fontosságát jól mutatja, hogy számos jogszabály foglalkozik a munkavédelemmel, napjainkban már az összes testrészre fejlesztettek ki védőeszközöket, ráadásul mindegyik darabnak meg kell felelnie szigorú minőségi irányelveknek és szabályozásoknak.

Régebben más volt

 

A munkavédelem fontossága és a munkavédelmi felszerelések kínálata az elmúlt bő egy évtizedben ment csak keresztül látványos változásokon. A 2000-es évek elején és azt megelőzően még ritkaságnak számított, ha egy-egy építkezésen lehetett valakit munkavédelmi sisakban látni.

 

Aztán a 2008-as gazdasági válság következtében megtorpant az egész világ, a különösen nagy egészségügyi kockázatot jelentő építkezések pedig majdnem nullára csökkentek. A kilábalást követően azonban rendkívüli módon felpörögtek a beruházások és az építkezések, azaz nagy számban jelentek meg a veszélyes munkahelyek.

 

Egy olyan helyzetben, amikor rengeteg a munka, senki nem engedheti meg magának, hogy saját maga vagy éppen az alkalmazottja akár csak egy napra is kiessen a munkavégzésből azért, mert munkahelyi baleset érte. Szerencsére a technika is sokat fejlődött, és a gyártók is felismerték a megnövekedett, illetve a speciális igényeket és szinte azonnal kínálatbővítéssel reagáltak rá.


Egyszerűbb és ismertebb termékek

 

Van néhány olyan munkavédelmi termék, amelyeket már bizonyára mindenki látott. Ilyen lehet például a munkavédelmi lábbeli vagy a munkavédelmi kesztyű, azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem csak egy fajta van belőlük, hanem vannak kimondottan speciális darabok is, amelyek egy-egy adott veszélyforrás elleni védelemre lettek kifejlesztve. Amennyiben éppen munkavédelmi lábbelit keresel, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Legjobb Munkaruha Webshop kínálatában.

 

Ha már az ismertebb védőfelszerelésekről van szó, akkor nem lehet szó nélkül elmenni a jól láthatóságot biztosító ruhadarabok mellett sem. Ezek közül a legismertebb a jól láthatósági mellény, de már több darabból álló, adott esetben az egész testet vagy igény szerint csak bizonyos felületet takaró láthatósági ruházatot is gyártanak.


Speciális kockázatokhoz speciális védőfelszerelések

 

Néhány munkakör, illetve munkaállomás olyan speciális körülményekkel jár, amelyek kimondottan egy adott testrészre jelentenek veszélyforrást. Erre az egyik legjobb példa a zaj, ami ellen a zaj erősségének megfelelően kiválasztott fülvédővel lehet védekezni. A zaj jellege és erőssége roppant fontos, ugyanis a fülvédőknél is széles a kínálat, és nem mindegy, milyet visel az érintett. A gázokkal és vegyi anyagokkal együtt járó munkavégzés szintén speciális védőfelszereléseket, többek között maszkokat követel meg.


További hírek

  Hogy a csudába ne félnék...?
2020. 09. 20. 21:47 hirhatar.hu
  Egy friss felmérés szerint reális esély van az ellenzéki győzelemre 2022-ben
2020. 09. 20. 21:47 hirhatar.hu
  Karácsony: „Ez nagy remény Magyarországnak és nagy veszély a kormánynak"
2020. 09. 20. 12:51 hirhatar.hu
  Vigyázat: holnaptól szigorú járványügyi szabályok lépnek életbe
2020. 09. 20. 12:51 hirhatar.hu
  Orbáni bosszú: levágják a gázvezetéket Iványi Gábor hajléktalanokat segítő központjáról
2020. 09. 18. 19:49 hirhatar.hu
  MÚOSZ: Ha a Klubrádió elhallgat, megszűnik a kormánytól független rádiós hírszolgáltatás
2020. 09. 18. 19:49 hirhatar.hu
  A takarítás legfontosabb íratlan szabályai
2020. 09. 17. 21:52 13keruleti-hirhatar.hu
  Orbán váratlanul eltávolította a titkosszolgálat vezetőjét
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu
  A Gyárfás-ügybe keveredett volt főügyészre bízná a DK az elszámoltatást
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu
  Hat hónap alatt 40 százalék fölé emelkedett a rosszabb életkörülmények közt élők száma
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport