XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Miért lényeges az épületek hőszigetelése?

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.05.31.
 Szerda
Ma Angéla napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   370,76 Ft
   CHF árfolyam
   382,78 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 04. 18. 11:08     


Miért lényeges az épületek hőszigetelése?
A hőszigetelés fontosságáról az energiaárak emelkedése kapcsán is sokat hallani, ahogy a korszerű, megújuló energiát használó fűtési rendszerekkel kapcsolatban is, saját bőrünkön és pénztárcánkon tapasztalhatjuk a hiányát, nem megfelelőségét.

Lakáskorszerűsítések esetén, illetve új építéseknél is törekedni kell arra, hogy energiatakarékos, környezetkímélő és biztonságos módon teremtsük meg az otthonok komfortját, és ennek megfelelően válasszunk technológiát és építőanyagokat. A szigeteléseknek fontos szerep jut. Milyen lehetőségeid vannak? Mutatjuk!

 

Időtálló otthonok

 

Egy családi házat évtizedekre, a következő generációknak is építjük, így minden részletének minőségi, időtálló anyagokból kell készülnie, ezáltal biztosíthatja csak a megfelelő komfortot. A Premep.hu korszerű hőszigetelő anyagai között mindent megtalálsz, amire egy otthon melegének biztosításához szükséged lehet!

 

Hazánk éghajlata szükségessé teszi, hogy foglalkozzunk az épületek külső védelmével, hiszen csak ezáltal teremthető kellemes klíma a lakásokban, és a fűtésre, klimatizálásra fordított összeg csak így térülhet meg. De a környezet, a Föld védelme kapcsán is fontos szerepe van az épületek hőszigetelésének. 

 

Miért fontos a megfelelő hőszigetelés?

 

A jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett hőszigetelés legnagyobb előnye, hogy energiát takarít meg, ezáltal csökkenti a fűtési és hűtési költségeket egyrészt a kisebb energiafelhasználás, másrészt a hőtartó képesség növelése révén. 

 

A természetes alapanyagok felhasználása, pl. a kőzetgyapotból készült hőszigetelés megfelelő szellőzést biztosít a falaknak, így megoldja a páraáteresztés kérdését is, vagyis nem kell aggódni a falak nedvesedése okozta penészedés miatt. 

 

A minőségi hőszigetelés élettartama megegyezik az épületével, így hosszú távon olcsóbb. 

 

A modern hőszigetelések anyagának magas az olvadáspontja, így tűz esetén nagyobb biztonságot nyújtanak. De a megfelelő hőszigetelés a hangszigetelés szempontjából is kedvező.

 

A legelterjedtebb hőszigetelő anyagok


-A régóta alkalmazott üveggyapot szigetelés előnye a jó ára, és födém, padlás, válaszfal szigetelésére kiváló szigetelési megoldás. 


-A kőzetgyapot természetes alapanyag, amely újrafelhasználható, jó páraáteresztő képességgel rendelkezik, nagymértékben növeli az épület energiahatékonyságát, biztonságos és tartós, továbbá vakolható változatban a homlokzatok hőszigetelésére is alkalmazható.


-A hungarocell vagy EPS szigetelés a homlokzatszigetelés legolcsóbb alternatívája, amely könnyen kezelhető, és az igényeknek megfelelően különböző vastagságban és nyomószilárdsággal készül. A formahabosított, grafitadalékos változat jobb hőszigetelő képességgel és nagyobb mechanikai szilárdsággal rendelkezik, vízfelvétele minimális, a lépésálló változat terhelhető. 

 

Bármelyik típust is választjuk, csak a gyártó által preferált rendszerben, szakszerűen szerelve biztosítja a kedvező tulajdonságokat, amellyel akár 70%-nyi rezsiköltséget spórolhatunk meg. 


További hírek

  A leggyakoribb CBD élelmiszerek a piacon
2023. 05. 29. 11:34 13keruleti-hirhatar.hu
  Milyen padlósúroló gépet válasszon a közepes méretű területekre?
2023. 05. 24. 14:04 13keruleti-hirhatar.hu
  Milliárdos kapta meg az állami gondozott gyermekek kastélyát
2023. 05. 22. 19:25 hirhatar.hu
  Mit érdemes tudni a faktorszám nélküli napvédelemről?
2023. 05. 18. 11:52 13keruleti-hirhatar.hu
  Hogyan segít felépülni az alkoholizmusból a közösség támogató ereje?
2023. 05. 15. 20:57 13keruleti-hirhatar.hu
  Az uniós ügyészek szervezete alelnökükké választották Polt Pétert
2023. 05. 14. 10:26 hirhatar.hu
  Keményebben kellene fellépni a forgalmat akadályozó autókkal szemben
2023. 05. 14. 10:26 hirhatar.hu
  Pintér Sándor vizsgálatot indított a Gálvölgyi-ügy miatt
2023. 05. 14. 10:26 hirhatar.hu
  A Szent István parkban búcsúznak Vágó Istvántól
2023. 05. 12. 11:26 hirhatar.hu
  Egy kancsal racka lett az atlétikai VB kabalaállata
2023. 05. 12. 11:26 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport