XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Miért kedvezőbb finanszírozási megoldás a bankhitelnél a faktoring?

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2023.09.29.
 Péntek
Ma Mihály napja van.
Holnap Jeromos napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,07 Ft
   CHF árfolyam
   406,82 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 02. 16. 09:17     


Miért kedvezőbb finanszírozási megoldás a bankhitelnél a faktoring?
A vállalkozások számára a működés és a növekedés finanszírozása olykor komoly kihívást és fejtörést jelent, főként abban az esetben, ha hosszú fizetési határidejű számlák miatt a cég nem jut időben bevételhez.

A cégvezetők, döntéshozók érdeke, hogy ismerjék az igénybe vehető finanszírozási megoldásokat, hogy a vállalkozás számára legmegfelelőbbet választhassák. Milyen esetekben jelenthet optimális megoldást a faktoring a hagyományosan ismert bankhitelekkel szemben? Tarts velünk, cikkünkből megtudhatod!

 

Likviditási problémák orvoslása

 

A likviditási problémák megoldására, a pénzhez jutáshoz hazánkban bevett gyakorlat a bankhitel felvétele, mivel a másik vállalkozásfinanszírozási megoldás, a faktoring kevésbé ismert és elterjedt. Regisztráld cégedet a FlexiBill digitális faktoring szolgáltatásra, és élvezd az előnyeit néhány napon belül, hogy a halasztott fizetések esetében az “időben” fizetés még korábbi időpontot jelentsen!

 

A faktorálás a még le nem járt számlakövetelések adásvételét jelenti, melynek folyamán a faktorcég megvásárolja az eladó/beszállító hosszú fizetési határidejű számláit, és ezzel jóval a határidő lejárta előtt pénzhez juttatja, amelyet arra használhat fel, amire csak akar. Gyakorlatilag saját tőkével finanszírozza meg, hogy megoldást nyújtson a cash flow problémákra, és a vállalkozás a növekedésre koncentrálhasson. 

 

A banki hitelfelvétel előnyei és hátrányai

 

A pénzügyi stabilitás minden vállalkozás esetében kulcsfontosságú a működés és a növekedés szempontjából, így ennek hiányában külső források bevonása jelentheti a megoldást. 

 

A hitelfelvétel sok esetben az egyetlen finanszírozási megoldást jelenti egy cég számára attól függően, hogy a kapott összeget mire akarja fordítani, illetve ha pénzügyileg stabil lábakon áll, és nincs sürgető tényező. Igénylése bonyolult és lassú folyamat, amely nem áll minden vállalkozás rendelkezésére, erről a bank a hitelbírálat során dönt. A hitel hosszú évekre további extra, kamat- és adminisztrációs költségeket ró a cégre, fedezetet igényel. 

 

A bankhitelnek maximuma van, és arra használható, amire adták, megelőlegez egy összeget, amelyet a vállalkozás még nem keresett meg. Nagyobb beruházások, fejlesztések esetén észszerű megoldást jelent.

 

A faktoring létjogosultsága

 

A faktorálás hatékony finanszírozást jelenthet a cégek számára, amennyiben gyorsan van szükségük pénzre, és halasztott fizetési rendszerben dolgoznak. 

 

Az igénylés, elbírálás egyszerű és gyors, az ügylet költségei előre láthatóak, nincsenek rejtett kiadások. Szerződés esetén néhány nap alatt pénzhez juthat a vállalkozás. 

 

A faktorcég a vevők fizetési hajlandóságát vizsgálja, ez alapján minősíti, így akár induló vállalkozások is igénybe vehetik ezt a finanszírozási formát. A legnagyobb előnye, hogy az eladó a saját bevételeit használja fel szabadon. 

 

Finanszírozás esetén érdemes mindkét lehetőséget alaposan megvizsgálni, mérlegelni a főbb szempontokat, és a kedvezőbb mellett dönteni.


További hírek

  Tippek az operációs rendszer kiválasztásához
2023. 09. 27. 10:15 13keruleti-hirhatar.hu
  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Mivel tehetjük hangulatosabbá otthonunkat?
2023. 09. 23. 13:41 13keruleti-hirhatar.hu
  Nem mindegy, milyen kivitelezőt választunk a felújításhoz
2023. 09. 21. 12:24 13keruleti-hirhatar.hu
  A zuhanykabinnak számtalan előnye van
2023. 09. 21. 12:21 13keruleti-hirhatar.hu
  Így oldható meg, hogy ne fagyjon be az itató!
2023. 09. 21. 12:19 13keruleti-hirhatar.hu
  Az iskolás évek egyik meghatározó kiegészítője
2023. 09. 13. 10:54 13keruleti-hirhatar.hu
  Már mindent online vásárolunk
2023. 09. 13. 10:52 13keruleti-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport