XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Miért ilyen drága, ha nemzeti?

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.02.27.
 Csütörtök
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.
   EUR árfolyam
   339,56 Ft
   CHF árfolyam
   320,03 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 07. 07. 21:33     


Miért ilyen drága, ha nemzeti?
Öt millió helyett nyolcvanhét millióba kerül a XIII. kerületnek az egységes nemzeti parkolási rendszerbe való kötelező belépés - Hiszékeny Dezső, kerületünk országgyűlési képviselője interpellációja

Öt millió helyett nyolcvanhét millióba kerül a XIII. kerületnek az egységes nemzeti parkolási rendszerbe való kötelező belépés - Hiszékeny Dezső, kerületünk országgyűlési képviselője interpellációja.-

 

Hiszékeny Dezső, az MSZP képviselője, interpellációt nyújtott be a nemzeti fejlesztési miniszterhez: "Miért ilyen drága, ha nemzeti?"


HISZÉKENY DEZSŐ (MSZP):

 

"Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A fővárosban használt parkolással kapcsolatos szolgáltatások közül kiemelkedik a mobiltelefonnal lebonyolítható fizetés lehetősége. Évről évre nő a szolgáltatást igénybe vevők száma, nem véletlenül. A szolgáltatás megbízhatóan működik, könnyen, gyorsan használható. A lakosság megszokta, ismeri és kedveli.


A parkolási rendszert működtető önkormányzatok előnyös szerződéseket kötöttek a mobilfizetési szolgáltatások igénybevételére. A város XIII. kerületében - választókerületemben - az önkormányzat évente 5 millió forintot fizetett a szolgáltatásért. A rendszer tehát ennyiből színvonalasan működtethető. Gyakorlatilag nincs ügyfélpanasz, határozottan, dinamikusan fejlődött a rendszer - máig.

 

Július 1-jétől - egy 2011-es törvény alapján - csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel lehet szerződni a szolgáltatásra, 87 millióért. Azért, ami a piac szerint 5 milliót ér! Ami 5 millió forintból színvonalasan megoldható, azért tizenhétszer többet kell fizetni.

 

Miért is? Csak azért, mert egy magát nemzetinek nevező cég a kedvezményezett? Akkor lenne nemzeti, ha a nemzet, az emberek, az őket képviselő önkormányzatok számára olcsóbb, biztonságosabb lenne, de nem az. Még egy nap, és a megbízhatót a bizonytalanra, az olcsót a drágára, a megszokottat az ismeretlenre cserélik.

 

Egy nap van hátra, de még nem hallani semmit, hogy hogyan fog működni az új rendszer, miben lesz jobb, korszerűbb az eddiginél, ezért a fentiekre tekintettel kérdezem a tisztelt államtitkár urat, miért kerül egyes üzemeltetőknek a korábbiak tizenhétszeresébe ugyanaz a szolgáltatás a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nél. S tudják-e garantálni a mobilparkolás zavartalan működését július 1-jétől?

Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)"


Előzmények:


Parkolási káosz a belvárosban
Az új mobilparkolási egységes nemzeti rendszer jobban teljesít: Drágább, rosszabb, jogszabályellenes! Bravó Fidesz, bravó kormány és bravó minden állampolgárnak akiknek ez köszönhető!
Drágább lett a nemzeti egységes parkolás
Jogszabályellenesen drágább, előkészítetlen és akadozik a hibáktól a július 1-től működő új mobilfizetési rendszer.
A kormány lenyúlta a parkolást is
Az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zrt. nem hagyja magát. Kiáll az önkormányzatokért, az ügyfelekért és minden törvényes utat igénybe véve küzd jogaiért, július 1-től változatlan szolgáltatást nyújtva ügyfeleinek.
Folyamatos félretájékoztatás az új parkolási rendszerről
A Népszava és az Origó sem a valós helyzetet közli, hisz a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szerint is a mobilszolgáltató viszonteladók szolgáltatásai továbbra is szabadon választhatóak.
A kormány EU jogot sért a parkolási rendszer erőltetésével
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a piaci viszonyokat úgy próbálja befolyásolni, hogy félretájékoztatja az autósokat, presszionálja a parkolási szolgáltatókat és jogszabályokat sért - áll az EME Zrt. közleményében
Kamu és lenyúlás az egységes parkolás
A XIII. kerületnek 50 millióba kerül a kormány új rendelkezése. A Törvénnyel és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által végzendő tevékenységgel összefüggésben az Európai Bizottság előtt kötelezettségszegési eljárás van folyamatban.További hírek

  Az enyhe tél ellenére 141-re nőtt a fagyhalál áldozatainak a száma
2020. 02. 25. 16:05 hirhatar.hu
  Bíróság elé kerülhet pénteken Demeter Márta
2020. 02. 25. 15:56 hirhatar.hu
  Mesterházy: Nem a DK-ban kell keresni a hibát
2020. 02. 25. 15:56 hirhatar.hu
  Végleg felfalnak a szúnyogok – uniós stop a légi irtásnak
2020. 02. 22. 17:44 hirhatar.hu
  „A székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták” – közölte Orbán irodalmi vérebe
2020. 02. 22. 17:43 hirhatar.hu
  A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren
2020. 02. 22. 12:58 13keruleti-hirhatar.hu
  Csendben benyújtották a győri polgármester kettős tevékenységét engedélyező törvénymódosítást
2020. 02. 20. 15:52 hirhatar.hu
  Bódi Sylvi rasszista ironizálással nyalt be az Orbán-kormánynak – Mikronéziából
2020. 02. 18. 19:28 hirhatar.hu
  Bayer Zsolt megnyugodhat: nem lesz politikai tisztogatás a vári lakások miatt
2020. 02. 18. 19:28 hirhatar.hu
  Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020. 02. 17. 21:08 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport