XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Miért fizetünk járulékot, ha nem kapunk érte semmit?

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.08.13.
 Szombat
Ma Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,04 Ft
   CHF árfolyam
   405,48 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 05. 24. 09:08     


Miért fizetünk járulékot, ha nem kapunk érte semmit?
Átkeresztelték a 27%-os TB járulékot a szociális adóvá az agyafúrt jogászok, oszt jó napot. ….

Átkeresztelték a 27%-os TB járulékot a szociális adóvá az agyafúrt jogászok, oszt jó napot. ….


Nem szóltunk ellene, pedig az életünket érintő fontos döntésről volt szó. Az átírt Alkotmányunk Alaptörvénnyé silányított változata megszüntette a 120 éves állami garanciákat. Eddig a bruttó munkabéreket terhelő 27% TB járulékok kb. 60%-a a nyugdíjkasszába, és 40%-a az egészségbiztosítási alapba folyt be. Most viszont elvész az általános költségvetésben, és szabadon elkölthető bármire, az eddig kizárólag nyugdíjra, és egészségügyi kiadásokra költhető pénzünk.

 

Ma már elképesztően negatívan nyilatkoznak az emberek az egészségügyi ellátórendszerről, és a hosszú távon fenntarthatatlan nyugdíjrendszerről is. Megbillentek az eddig oly biztosnak tűnő garanciákat nyújtó ellátórendszerek. Mára már bizonytalanná vált az emberek biztonsága, ha az egészségügyi ellátásra, és a stabil megélhetést nyújtó nyugdíjakra gondolunk. A szociális ellátórendszer felszámolása pedig elindíthat egy visszafordíthatatlan folyamatot, mely azt eredményezheti, hogy a hazánkból távozni szándékozó, aktív korúak elvándorlása felgyorsulhat.

 

Az egészségügyi dolgozók elvándorlása komoly zavarokat okozhat a jövőben az egészségügyi ellátás területén. Egy felmérés szerint a betegek fele már nem is meri igénybe venni az állami egészségügyi szolgáltatást, mert úgy érzi, sokkal többet árthat magának, ha időben nem fordul orvoshoz. Sokkal jobban megbetegedhet, ha időben nem ismerik fel a baját, amikor még lehetne segíteni rajta. Az emberek rettegnek attól is, hogy ha kiderül, hogy betegek, elveszíthetik állásukat.

 

Azt is méltánytalannak tartják, ha a 6 930 Ft/hó fix egészségügyi hozzájárulásért, vagy a befizetett járulékokért nem kapnak cserébe semmit sem. Például hiába mennek el a háziorvoshoz beutalóért, de a szakorvosokhoz és a diagnosztikai vizsgálatokra képtelenség hónapokig bejutni a volumenkorlátok miatt!

 

Egy bruttó 250 00 forintot kereső tanár, vagy villanyszerelő havi kb. 17 000 Ft járulékot fizet be. Ennél többet a saját ellátására csak nagyobb áldozatok árán tud költeni, így viszont joggal teszi föl a kérdést, hogy ezért a pénzért miért kell heteket, hónapokat várnia, vagy rossz körülmények között gyógyulnia – írja az Index.hu portál.

 

A túlóra pénzükért és az emberfeletti munkájukhoz képest a megalázóan alacsony bérekért tüntettek az egészségügyi dolgozók, de úgy néz ki, hiába.

 

 

A szocialisták Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, Varga László országgyűlési képviselő elmondta, hogy a napokban megjelent sajtóhír szerint Miskolcon a műtősnők munkaruhát sem kapnak, azt saját pénzből, a turkálóban veszik meg. Az ellenzéki politikus azt javasolta, hogy rakják el ezeket a számlákat, mivel eljön majd az ideje, amikor benyújthatják a Fidesz-kormánynak a számlát.

 

Az alapvető emberi jogokat, a betegek jogait sérti az egészségügy jelen állapota.

 

 

A másik nagy kihívás a nyugdíjrendszerünk fenntarthatósága. A sajtó-média hírei sokkoló jövőről árulkodnak. Az emberek többsége mégis, a fotelben, kényelmesen üldögélve, rezzenéstelen arccal szemléli a híradásokból kirajzolódó jövőképet. Ennyire közömbösek az emberek? Ennyire nem érdekel senkit sem a saját jövője?

 

Emberek! Bármennyire is fásultak vagyunk, ideje lenne felébredni a kábulatból. Ébresztő! Nincs elvesztegetni való időnk! Az életünk, a jövőnk a tét!

 

 

Karosz Híradó

Fotó: Hvg

 


További hírek

  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Mire figyelj, miután sikerült megszerezned a jogosítványod?
2022. 08. 10. 13:01 13keruleti-hirhatar.hu
  Különleges motorok kezdő és haladó makettezőknek
2022. 08. 10. 12:57 13keruleti-hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport