XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Megújult az Esküvő közi háziorvosi rendelő

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.05.20.
 Péntek
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 11. 16. 05:28     


Megújult az Esküvő közi háziorvosi rendelő
2016. november 14-én dr. Tóth József polgármester adta át a megújult Esküvő közi háziorvosi rendelőt a körzet lakóinak. Az épület homlokzati szigetelésére és a belső felújításokra összesen 54 millió forintot biztosított az önkormányzat. A rendelő több mint 13 ezer 14 év feletti lakost lát el, a rendelésen évente megjelenő betegek száma évente meghaladja az 56 ezer főt.

2016. november 14-én dr. Tóth József polgármester adta át a megújult Esküvő közi háziorvosi rendelőt a körzet lakóinak. Az épület homlokzati szigetelésére és a belső felújításokra összesen 54 millió forintot biztosított az önkormányzat. A rendelő több mint 13 ezer 14 év feletti lakost lát el, a rendelésen évente megjelenő betegek száma évente meghaladja az 56 ezer főt.


Az eseményen megjelent dr. Balogh Sándor, a közelmúltban megszüntetett Országos Alapellátási Intézet volt főigazgatója, az Országos Tisztiorvosi Hivatal Alapellátási Főosztályának vezetője, az önkormányzat vezetői, a háziorvosi rendelő orvosai és a körzet lakosságának reprezentánsai is, akiket dr. Hertzka Péter, a XIII. Kerületi Egészségügyi Nkft. főigazgató főorvosa üdvözölt, majd felkérte a polgármestert a felújított egészségügyi intézmény átadására.

 

Dr. Tóth József az ünnepi alkalommal összefüggésben  hangsúlyozta, hogy a most felújított intézmény kiszámítható és biztonságos működésével az önkormányzat integrált városfejlesztési célkitűzéseit szolgálja. Mint elhangzott, a felújítás időszakában alig négyszáz méternyire az egészségügyi intézménytől megkezdődött a General Electric több ezer négyzetméteres mérnökbázisának létrehozása, és számos más jelentős nagyberuházás is folyamatban van kerületünkben.


A folyamatosan fejlesztett egészségügyi intézmények színvonalas műszerezettségéhez az önkormányzat évente 60-80 millió forinttal járul hozzá, emellett biztosítja a megfelelő humánerőforrást, és az egészségügyi rendszer biztonságos működéséhez szükséges forrásokat is. Az OEP elégtelen költségfinanszírozását az önkormányzat jelentős összegekkel egészíti ki. Dr. Tóth József tájékoztatta az egybegyűlteket arról, hogy az önkormányzat a következő években is kiemelt feladatának tekinti a kerületi lakosság magas színvonalú egészségügyi ellátását, amit az is bizonyít, hogy már folyamatban van a saját költségvetésből megvásárolni tervezett MR és CT készülékek beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárás.


–Az 1960-ban hagyományos technológiával épült rendelő 1993-ban került az önkormányzat tulajdonába – mondotta a polgármester –, az épületet 2001-ben 74 millió forintért újították fel. Az akkori átadáson részt vett Göncz Árpád Köztársasági Elnök, aki maga is ezt a  rendelőt látogatta. Az elmúlt 14 év alatt a rendelő külsejében, szerkezetében kissé „elfáradt”, ezért az önkormányzat az egész kerületre kiterjedő felújítási program részeként az intézmény teljes körű felújításáról döntött. Az elmúlt években végrehajtott munkálatok során korszerűsítették a fűtőrendszert, kicserélték a lift automatikáját, majd sor került az épület külső hőszigetelésére, a nyílászárók és a burkolatok cseréjére is. A biztonságos betegellátást szolgálja a defibrillátor üzembe állítása.


Az Esküvő közi, nyolc praxisban dolgozó háziorvosok összetartó közösséget alkotnak, a felújítás során is segítették egymás tevékenységét. A megelőzés érdekében 2014-ben minden orvos és nővér részt vett a hepatitis B és C, valamint a prosztata és a gyomor-bélrendszeri elváltozások kiszűrésében. A rendelő orvosai aktívan részt vesznek a védőoltások szervezésében, beadásában. Megbecsülésüket jelzi, hogy nemzetközi klinikai vizsgálatban is részt vettek.


2015-ben a rendelőben 3 új praxisba jól képzett, kórházi tapasztalattal rendelkező, ugyanakkor a háziorvosi munkához elhivatottsággal rendelkező kollégák kerültek.  A háziorvosi alapellátás fontos része az egészségügyi rendszernek. Az új alapellátási törvény kiemeli a háziorvosok „kapuőri” szerepét, mert ők találkoznak először a hozzájuk forduló betegekkel. Feladatuk az egészséges életmód segítését szolgáló tanácsadás, az egészségi állapot folyamatos figyelemmel kísérése, és indokolt esetben a beteg otthoni körülmények között is gondozzák a krónikus betegeket. A sokrétű feladatoknak az Esküvő közi háziorvosi rendelő kollektívája maradéktalanul megfelel.


Dr. Tóth József polgármester végezetül jó munkát, eredményes gyógyító és megelőző tevékenységet kívánt a háziorvosi rendelő valamennyi orvosának és munkatársaiknak. A polgármester ünnepi gondolatait követően az intézmény kollegiális igazgatója,dr. Papp Ibolya mondott köszönetet az önkormányzat magas színvonalú gondoskodásáért, az egészségügyi rendszer, és az ott dolgozók megbecsüléséért.
További hírek

  Kényeztetés mesterfokon
2022. 05. 16. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Megvan a modern kapcsolatok gyilkosa
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Miért érdemes pszichológushoz fordulni?
2022. 05. 11. 14:05 13keruleti-hirhatar.hu
  Jelentősen továbbdrágult mától a taxi Budapesten
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Andi – nem az, a másik
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport