XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Hogy az ünnep ne a bosszúságról szóljon - hogyan védekezzünk a betörők ellen?

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.01.28.
 Csütörtök
Ma Károly, napja van.
Holnap Adél napja lesz.
   EUR árfolyam
   359,78 Ft
   CHF árfolyam
   334,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 08. 21:29     


Hogy az ünnep ne a bosszúságról szóljon - hogyan védekezzünk a betörők ellen?
A karácsonyi és újévi időszakban szinte mindannyian kevesebbet tartózkodunk otthon: hiszen jönnek az ünnepi nagybevásárlások, az akár több naposra nyúló rokonlátogatások, közös családi programok. Bár idén a turizmus adta lehetőségekről valószínűleg le kell mondanunk, azért valószínűleg így is kevesen fogják az ünnepeket otthon, a négy fal közé zárkózva tölteni.

Ezt pedig a betörők is nagyon jól tudják, akiknél nem létezik “év végi leállás”, vagyis ebben az időszakban is szorgalmasan “dolgoznak”. Nem árt tehát védekezni ellenük, ehhez pedig adunk most pár tippet.

 

Egy kis szomszédi szívesség

 

Alapvetően sem árt jó viszonyt ápolni a mellettünk élőkkel, ilyenkor viszont különösen hasznos. Egy szemfüles szomszédnak könnyen feltűnhet, ha idegen autó áll a házunk előtt, vagy épp próbál valaki bejutni a házba - főleg, ha tudja, hogy nem is vagyunk otthon. Persze az illető lehet egy valóban ártatlan látogató is, de akinek nincsenek rossz szándékai, az rögtön odébbáll, amint rájön, hogy úgysem fog senki ajtót nyitni. 

 

Ellenben ha feszegetni kezdi az ajtót, vagy alaposan vizsgálgatja a ház környékét, az már több mint gyanús; egy jó szomszéd pedig ilyenkor haladéktalanul értesíti a tulajdonost vagy közvetlenül a rendőrséget.

 

Óvintézkedések

 

Manapság már nagyon könnyű beszerezni és beüzemelni egy mozgásérzékelős lámpát, ami fénnyel árasztja el az udvart és a bejárat környékét, ha valaki belép a hatósugarába. Ez pedig nemcsak nekünk hasznos, ha éppen sötétben érünk haza, hanem adott esetben visszatartó erővel is bírhat. 

 

Hiszen a betörők általában nem szeretnek “reflektorfényben” tevékenykedni, vagyis akár meg is gondolhatják magukat, ha azt látják, hogy meg sem tudják közelíteni a ház környékét feltűnés nélkül. Ennél egy fokkal trükkösebb, ha bent, a szobákban elhelyezünk pár időzítős kapcsolót, ami időnként fel-le kapcsolgatja a villanyt - így a hívatlan látogató majd azt hiszi, hogy valaki mégis van otthon. 

 

Ha pedig konkrét fizikai akadállyal szeretnénk meggátolni, hogy bejusson az ingatlanba, akkor a hagyományos ajtót cseréljük le egy betörésbiztos bejárati ajtóra. A Nívó Biztonsági Ajtók ugyanis egytől egyig MABISZ besorolással rendelkeznek, tehát bizonyítottan ellenállnak a rongálási kísérleteknek. Egy ilyen ajtónak meg sem kottyan a feszegetés, rugdosás vagy a “célszerszámok” használata - akinek nincs kulcsa, az bizony odakinn marad.

 

Óvatosan a közösségi oldalakkal!

 

Sokan saját maguk teszik célponttá a házukat a felelőtlen internethasználatnak köszönhetően. Ha ugyanis teliposztoljuk a közösségi oldalainkat azzal, hogy az egész család a rokonoknál múlatja az időt, abból egyenesen kikövetkeztethető, hogy az otthonunk viszont épp üres. Sok betörőnek pedig ennyi is elég ahhoz, hogy kedvet kapjon egy kis “terepszemléhez” az ingatlanunkban. A képeket töltsük fel inkább utólag, amikor már hazaértünk.


További hírek

  Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu
  Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu
  Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
2021. 01. 26. 17:02 hirhatar.hu
  Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért
2021. 01. 23. 19:45 hirhatar.hu
  Este nyolc után is kimehetnek majd az utcára, akiket már beoltottak
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Cseh Katalin - ne járjon uniós támogatás Tiborcz Istvánnak
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Orbán Viktor: A kormány várhatóan meghosszabbítja majd a rendkívüli jogrendet
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Szikorának is elment az esze vénségére: „A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni"
2021. 01. 21. 20:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport