XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Februári kulturális és sport programajánló

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.05.20.
 Péntek
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 02. 05. 06:55     


Februári kulturális és sport programajánló
Januárban rég nem látott módon kitett magáért a tél, így azt reméljük, hogy az új és a jól megszokott kulturális programokkal legalább fejben, lélekben sikerül elhessegetnünk a rossz időt. A havi műsorfüzetből színtereink, sportlétesítményeink kiemelt programjait ajánljuk mindenki figyelmébe, a részletes, napi bontású programajánlót a csatolt fájlból ismerhetik meg az érdeklődők.

Januárban rég nem látott módon kitett magáért a tél, így azt reméljük, hogy az új és a jól megszokott kulturális programokkal legalább fejben, lélekben sikerül elhessegetnünk a rossz időt. A havi műsorfüzetből színtereink, sportlétesítményeink kiemelt programjait ajánljuk mindenki figyelmébe, a részletes, napi bontású programajánlót a csatolt fájlból ismerhetik meg az érdeklődők.


Angyalföldi József Attila Művelődési Központ 

A PénteK13 programsorozat keretében, mint minden hónap első péntekén, így február 3-án, péntek 18.30-22.30 között ismét MYDROS Görög Táncház. 18.30-tól tánctanítással, majd 19.30-tól fergeteges táncházzal várja az érdeklődőket a nagy sikerű MYDROS Táncház. 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok az együttest, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 15 évben több mint ezer alkalommal léptek színpadra, zenéltek táncházakban, több mint 300 számból álló repertoárjukkal.


Belépődíj felnőtteknek 1.200 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.000 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak! Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt a válthatók.).

A PénteK13 programsorozat keretében az A13 Színház szervezésében február 10-én, pénteken 19.00 órától Barilett-Grédy: A kaktusz virága című zenés vígjáték két felvonásban. Julien nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antonia céltudatos, magabiztos lány. E nem mindennapi jellembéli és társadalmi helyzetből fakadó különbözőségek mellett - ahogy az egy kiváló dramaturgiájú darabban lenni szokott -, egy kezdeti füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja. Minden adott tehát egy helyzetkomikumokban bővelkedő, fergeteges vígjátékhoz, amely a ’60-as években meghódította a Broadway-t, amelyből egy filmklasszikus is készült. 


Főszereplők: Détár Enikő, Hujber Ferenc, Bugár Anna, Sándor Péter/Horváth Gyula Antal, Harmath Imre. 
A Bánfalvy Stúdió és a Szabad Tér Színház közös előadásán Nádas Gábor zenéjét és Szenes Iván halhatatlan dalszövegeit a Chameleon Jazz Band kelti életre.


Belépődíj elővételben felnőtteknek 2.000 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 1.600 Ft, az előadás napján egységesen 2.500 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak! Jegyek a helyszínen vagy elektronikusan itt válthatók.).

Február 12-én, vasárnap 17.00 órától AZnavour - Zenés pillanatképek a sanzon királyának életéből. Az előadás az URARTU Örmény Színház előadása a Budapest Főváros XIII. Kerületi Örmény Nemzetiségi Önkormányzattal közös szervezésben valósul meg. Egy csepp Párizs, szerelem, Aznavour, Piaf és világslágerek. Charles Aznavour az örmény népirtás túlélőinek gyermeke. Párizsban született és gyermekszínészből vált énekes ikonná, s filmsztárrá. A francia sanzon örmény királya több ezer dalt szerzett hosszú-hosszú pályafutása alatt, és még ma is aktív. Charles Aznavour hitvallása szerint a francia szellemiség sajátos tükörképe a sanzon, a nemzeti kultúra elidegeníthetetlen része. Ennek szentelte életét. Edith Piaf társa és bizalmasa dalai révén filozofált és politizált is, általuk és bennük él. A 2014-ben nagy sikerrel bemutatott, 2016-ban régi és új szereplőkkel felújított színdarab alkotói az idén a 93 esztendős világsztár előtt tisztelegnek.


A belépés díjtalan!


RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ

Február 4-én, szombat 10.00-17.00 óra között ismét, de új helyszínen XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja. A rendezvény védnöke: Dr. Tóth József polgármester. Idén először, a RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ ad otthont az idei Civil napnak, amelyen a kerület civil szervezetei börze keretében, standokon és kiállításon keresztül mutatják be a lakosság részére tevékenységüket. Programjaik közt szerepelnek ügyességi játékok, erőnlét felmérés, virtuális evezőverseny, mozgás-improvizáció zenére, szimulációs szemüveges érzékelés és egészségügyi mérések, tanácsadások. A művészeti tevékenységet folytató civil csoportok a délutáni gálán mutatkoznak be. 


A szakmai fórum témája: a kerületi civil szervezetek együttműködése az önkormányzattal.


A részvétel díjtalan!


Újlipótvárosi Klub-Galéria

Február 16. 18.00 órától, az ünnepélyes megnyitót követően március 10-ig tekinthető meg Mester és Tanítványai – A Kisképző végzőseinek csoportos tárlata. A Török Pál utcai Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola hosszú évtizedekre visszatekintő hagyományokkal bír. Makáryné Fodor Éva a fotóművészeti, míg a festészeti fakultást Sinkó István művész-tanárok vezetik, felelősségük hatalmas. A kiállítás a pályakezdés szélén lévő gyerekek legizgalmasabb munkáiból kerül megrendezésre. 


A belépés díjtalan!
További hírek

  Kényeztetés mesterfokon
2022. 05. 16. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Megvan a modern kapcsolatok gyilkosa
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Miért érdemes pszichológushoz fordulni?
2022. 05. 11. 14:05 13keruleti-hirhatar.hu
  Jelentősen továbbdrágult mától a taxi Budapesten
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Andi – nem az, a másik
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport