XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Ember embernek farkasa lészen ...

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.08.13.
 Szombat
Ma Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,04 Ft
   CHF árfolyam
   405,48 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 01. 23. 04:36     


Ember embernek farkasa lészen ...
Ezt írja a Biblia, s lőn. … A Biblia tanításait ismerik a keresztények, s kormányunk – elméletileg – keresztény, tehát ismernie kell a Biblia tanításait. Vagy lehet, pontosan ezt a jóslatot kívánják „jobban teljesítéssel” beteljesíteni akkor, amikor az éhező gyermekek helyett a mára milliárdossá vált baráti köreiket támogatják?

Ezt írja a Biblia, s lőn. … A Biblia tanításait ismerik a keresztények, s kormányunk – elméletileg – keresztény, tehát ismernie kell a Biblia tanításait. Vagy lehet, pontosan ezt a jóslatot kívánják „jobban teljesítéssel” beteljesíteni akkor, amikor az éhező gyermekek helyett a mára milliárdossá vált baráti köreiket támogatják?


Nap, mint nap látnak napvilágot azok a híradások, melyek a kormánytagok, azok családtagjaik, vagy éppen baráti köreik hirtelen és hihetetlen meggazdagodásáról adnak számot. Tegnap még a miniszterelnök vejének vitorláskikötőjéről zengett a sajtó, előtte Rogán barátainak áron alul történő ingatlanvásárlásairól az elit kerületben.

 

Arról viszont nem tesznek említést – sem a hírek, sem a kormány -, hogy milyen mértékben szeretnék kisegíteni, netán kimenekíteni az általuk nyomorba taszított családok százezreinek gyermekeit az általuk köréjük teremtett nyomorból. Sem a szünidőben nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel, sem az iskolaidei, iskolán kívüli (azaz: otthoni) étkezésük megkönnyítését nem tűzte célul a kormány. Aki, ne felejtsük el: első sorban keresztény. Vagy legalábbis annak hazudja magát.

 

A vallásos emberek már háborognak, hiszen amit a kormány művel, nemcsak nem keresztényi, de felettébb nem is könyörületes. Kereszténynek hazudott emberek az éhező, nyomorgó emberek és gyermekek vérével tapossák a Bibliát. … Olybá tűnik, mintha a kormányunk hitvallásává tette volna azt: Hulljon a férgese! …

 

És ki lehet a férgese? Hát Te, kedves olvasóm, és én, a csóró firkász. És a szomszédjaink, meg a barátaink. Mert mi nem vagyunk közel a tűzhöz, bennünket nem támogat egyetlen egy kormánytag sem. Nekünk nincs kikötőnk, nincs kaszinóláncunk, nem vagyunk marha-gazdag disznópásztorok, és házastársunk nem esik át a vak komondoron sem. Nekünk nincs ingatlanunk az V. kerületben, nem hordunk Gucci táskát, és nincs Rolexünk sem, hiszen a legtöbbünknek még protézisre sem telik már, ha elveszíti fogait, hiába lehet megélni az urak szerint 47 ezerből. …..

 

Tehát, mondhatjuk: mi nem számítunk a kormányunknak, mi csak akkor kellünk, ha azt a bizonyos X-et be kell húzni a szavazófülkében, netán forradalmat kellene csinálnunk a szavazófülkékben. Nekik. Mert magunknak csak a nyomort gyártjuk. Ha ők győznek, mi meghalunk. Bánná a fene már ezt is, hiszen ez a világ rendje. Urak nyerészkednek alattvalóik nyakán.  …

 

Mert a szavazás előtti egyetlen egy hónapban bizony fontos a magyar. A csóró is. Akkor telirakják a nép most már alig befogadó agyát mindenféle szépen hangzó ígéretekkel, egészen addig, amíg a birka engedelmesen be nem húzza az X-et. Mert megígérték, hogy felszámolják országunkban a gyermekéhezést. Ehelyett a slepp, nyíltan hirdetve: Akinek nincs semmije, az annyit is ér! – megtesz mindent, azért, hogy egy újfajta cári Magyarországot építsen fel, szorosan bebetonozva maga köré a családjaik és barátaik körét, hogy ezek is, velük együtt, érinthetetlenné válhassanak.

 

A gyermekeinket bizony nem hagyhatjuk. Ébresztő, emberek! Vagy mondjam azt: Talpra, magyar!?

 

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a tegnapi napon erősen kérte számon, írásban Kövér László házelnököt, megkérdezve: Miért fontosabb a kormánynak a milliárdos haverok támogatása a nélkülöző gyermekek és családok támogatása helyett?


Az országgyűlési képviselő írásbeli kérdésében bőven és részletesen fejti ki azt, hogy Vajna András, alias Andy Vajna hogyan és miként gazdagodik még tovább Magyarországon, a becsületes magyar emberek kárára, a behunyt szemű kormány sűrű bólogatása közepette. Eközben nem tudható, hány zsebet töm degeszre a film-mágus.

 

Bangóné Borbély Ildikó nem csupán ebben a ciklusban, vagy az X-elés után foglalkozik a gyermekek jogaival és érdekeik érvényesítésével, mert már az X-elés előtt is ezt tette. Most sem rejti véka alá a véleményét: „Miért kap többmilliárdos adókedvezményt Andy Vajna? Nem lenne igazságosabb, ha a dúsgazdag kaszinótulajdonos helyett az alultáplált gyerekeket támogatná a kormány?


Orbán Viktor filmügyi biztosa eddig hétmilliárd forint extraprofitot vágott zsebre a még el sem indult állami kaszinókkal. Emlékeztetőül: a rászoruló gyerekek nyári étkeztetésére alig több mint 2,5 milliárd forint jutott 2014-ben. Varga Mihály eddig azzal magyarázta a milliárdos adókedvezményt, hogy a kaszinópiac így már 2014-2015-re kiemelkedő jövedelemtermelő szintet érhet el, és a kaszinók a közterhek befizetésével jelentősen hozzájárulnak majd a gyermekétkeztetés finanszírozásához is.


Mára kiderült: a kaszinók az év végéig nem tudnak megnyitni, ezért a Vajna-barát kormány kitolta az indulásuk időpontját. Ezzel is Andy Vajna járt jól, a költségvetés pedig rosszul, mivel decemberig nem lesz új kaszinó a fővárosban, az idén félmilliárd forint adót nem fizet be a közösbe.


Miközben milliárdok vándorolnak a haverok zsebébe, továbbra is megoldatlan a szociális gyermekétkeztetés, továbbra is több tízezer gyerek éhezik, sok százezer család él nyomorban, és mindennap újabb családok csúsznak le hozzájuk.”


S hogy ez a vélemény nem csak a közönségnek szól, elolvashatjuk a képviselő asszony írásbeli beadványában.

 

 

 

Doody

 


További hírek

  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Mire figyelj, miután sikerült megszerezned a jogosítványod?
2022. 08. 10. 13:01 13keruleti-hirhatar.hu
  Különleges motorok kezdő és haladó makettezőknek
2022. 08. 10. 12:57 13keruleti-hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport