XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Elismerések a Szociális Munka Napja alkalmából

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.05.20.
 Péntek
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 11. 10. 05:42     


Elismerések a Szociális Munka Napja alkalmából
A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége, amely 77 országban – közöttük hazánkban – rendelkezik tagszervezetekkel, 1997-ben jelölte meg november 12. napját a Szociális Munka Napjaként. A szociális szféra 2016. évi világnapja alkalmából önkormányzatunk november 8-án, a Radnóti Miklós Művelődési Központban megrendezett ünnepségen köszöntötte a kerületi szociális intézmények dolgozóit.

A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége, amely 77 országban – közöttük hazánkban – rendelkezik tagszervezetekkel, 1997-ben jelölte meg november 12. napját a Szociális Munka Napjaként. A szociális szféra 2016. évi világnapja alkalmából önkormányzatunk november 8-án, a Radnóti Miklós Művelődési Központban megrendezett ünnepségen köszöntötte a kerületi szociális intézmények dolgozóit.


Az ünnepi eseményt, amelynek résztvevői között  megjelent Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, valamint az önkormányzat és az önkormányzati intézmények vezetői is, Karácsonyi Magdolna aljegyző, a polgármesteri hivatal Szociális és Köznevelési osztályának vezetője nyitotta meg. Az aljegyző emlékeztetett arra, hogy a Szociális Munka Napja jó alkalmat jelent arra, hogy tudatosítsuk magunkban, milyen sokan szenvednek szükséget, és arra is, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik hivatásszerűen foglalkoznak a segítségre, támogatásra szorulókkal.

 

Ezt követően dr. Tóth József polgármester ünnepi köszöntőjét hallgatták meg az egybegyűltek. A polgármester az önkormányzat kerületfejlesztési stratégiájáról szólva ezúttal is hangsúlyozta, hogy a kerület vezetése az integrált településmenedzsment mellett kötelezte el magát. A fejlesztés nem csak az építési beruházások támogatását jelenti, hanem annak elválaszthatatlan része az oktatás, az egészségügy, a szociális terület, a kultúra és a sport támogatása is.


Dr. Tóth József felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy az önkormányzat már akkor is készített antiszegregációs programot, amikor az még nem volt kötelező. Jelenleg újabb építkezési fellendülésnek lehetünk tanúi – mondotta a polgármester -, hiszen 1500 épülő lakás felett áll toronydaru a kerületünkben, és jelentős beruházások folynak új irodaépületek létrehozása területén is. Közben azonban az önkormányzat évi 2,4 milliárd forintot fordít szociális intézményrendszerének fenntartására, és 490 milliót költ a rászorultak segélyezésére. A szükséget szenvedők mellett a kerületben élő 18 000 gyermekkorú és 30 000 nyugdíjas szociális biztonságáról intézményeink 437 munkatársa gondoskodik napról, napra.


Tisztelettel és megbecsüléssel gondolunk a szociális intézmények valamennyi dolgozójára – jelentette ki dr. Tóth József, köszönetet mondva az ünnepeltek lelkiismeretes és áldozatos munkájáért, amelynek  elismeréseként az önkormányzat a fizetésük egyötödét kitevő fizetés kiegészítést biztosít számukra. A polgármester sajnálatosnak nevezte, hogy a fizetés kiegészítés nélkül az önkormányzat által foglalkoztatottak 70%-a mindössze minimálbért kapna, mivel a közszolgálatban csaknem egy évtizede nem volt bérelemelés.

 

Dr. Tóth József végezetül tájékoztatta a jelenlévőket azokról az újabb díjakról és elismerésekről, amelyeket különböző területeken ebben az esztendőben nyert el kerületünk, majd  biztosította az ünnepelteket arról, hogy az önkormányzat a továbbiakban is szívén viseli a megbecsülésüket. 

 

Ezt követően elismerések átadására került sor. A Szociális Munka 2016. évi Napja alkalmából elismerésben részesítettek névsorát itt tekinthetik meg látogatóink. A kerületben élő, támogatásra szoruló családok és gyermekek érdekében végzett kimagasló szakmai munkája elismeréséül, a szociális ágazatban dolgozók javaslatára Németh Aliz,  a Prevenciós Központ munkatársa lett a 2016. Év Szociális Munkása.

 

Az elismerések átadását követően Karácsonyi Magdolna aljegyző Szavak és tettek című vetítettképes előadását tekintették meg a nézőtéren helyet foglaló vendégek, és a szociális intézmények munkatársai. Az előadás sokoldalúan bizonyította, hogy egyre mélyülő szakadék van a társadalombiztosítással és a szociális ágazattal kapcsolatos propagandisztikus jelszavak, ígéretek és állítások és a valóságos helyzet jellemzői, a munkavégzést meghatározó feltételrendszer változásának iránya és minősége között.


A Szociális Munka 2016. évi Napja alkalmából megrendezett ünnepi esemény a Neoton família sztárjainak műsorával zárult, amely nagy tetszést aratott az ünnepeltek körében.

További hírek

  Kényeztetés mesterfokon
2022. 05. 16. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Megvan a modern kapcsolatok gyilkosa
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Miért érdemes pszichológushoz fordulni?
2022. 05. 11. 14:05 13keruleti-hirhatar.hu
  Jelentősen továbbdrágult mától a taxi Budapesten
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Andi – nem az, a másik
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport