XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Elektromos autó és töltése

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 06. 27. 09:28     


Elektromos autó és töltése
A napjainkban megfigyelhető folyamat mögött, miszerint az elektromos autók napról napra jelentősebb részesedést foglalnak el a forgalomban lévő autók között, rendkívül sok összetevőt találni.

A környezetvédelmi és politikai szándékon túl az adminisztratív könnyebbségek és messze nem utolsósorban a gazdaságossági szempontok is az ilyen autók vásárlására serkenthetik az érdeklődőket.

 

Érvek sokasága az új technológia mellett

 

Az elektromos autók vásárlása mellett az egyik legfontosabb szempont lehet a kényelem, amelyet az otthoni töltés lehetősége ad, és ez nemcsak kényelmi, hanem gazdaságossági szempontból is rendkívül nyomós ok az ilyen autók beszerzésénél.

 

Az EautóTöltőkábel.hu webáruház töltőoszlopai, fali töltői kategóriában az otthoni töltéshez szükséges minden eszköz megtalálható, mégpedig teljes körű magyarázatokkal, leírásokkal, ismeretterjesztő cikkekkel és tanácsokkal együtt.

 

A töltési folyamatokat, legyenek azok otthoni kiépítéssel vagy szabadon hozzáférhető helyen megépítve, nevezhetjük normál, gyors vagy villámtöltésnek is, attól függően, hogy milyen gyorsan, milyen teljesítménnyel történik meg az autó akkumulátorának töltése.

 

Többféle töltési teljesítmény

 

Természetesen minden elektromos autó ki van építve legalább normál töltésre alkalmas adapterrel, és ez azt jelenti, hogy 10 A mellett, 2,3 kW teljesítménnyel képesek magukhoz venni az éltető energiát. Azonban azt tudni kell, hogy nemcsak a töltőn múlik a töltési teljesítmény, hanem jelentős szempont ebben a tekintetben az áramot átalakító egység, az inverter is.

 

Ez a szerkezet azért felelős, hogy a normál és gyorstöltőkben található váltóáramot az autó akkumulátora számára használható egyenárammá alakítsa át. Ez az átalakítási folyamat veszteséggel jár, amely hő formájában is megjelenik, így nagyon fontos ennek a berendezésnek a méretezése és mindig megfelelő használata. Az inverter méretezésénél nagyobb töltőáram esetén működésbe lép a védelmi funkció, így a gyári értéknél nagyobb teljesítménnyel nem használható egyik inverter sem.

 

Meghatározó tényezők

 

A töltési teljesítményt meghatározza az autó akkumulátora, annak mérete, kialakítása és a vezérlő elektronikájának paraméterei, ezenfelül pedig természetesen a töltő típusa is. A már említett normál, 2,3 kW teljesítményhez képest a gyorstöltők nyolcszor, tízszer is nagyobb teljesítményre képesek, azaz akár 20 kW értékkel is tölthetik az autót, és ilyen gyorstöltők akár otthon is kiépíthetők.

 

Természetesen minden esetben szakember közreműködése szükséges az ilyen berendezés telepítéséhez, használatával azonban drasztikusan csökkenthető a rendszerint több órás töltési idő.

 

A leggyorsabb töltési megoldást a villámtöltők képviselik, amelyek jellemzően 40 kW fölötti töltési teljesítményre is képesek. Ezekre otthon nemigen van szükség, ellenben utazás közben egy ilyen töltőnél megállva akár fél vagy egy óra alatt is képesek teljesen feltölteni egy villanyautó akkumulátorát.


További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Távmunka megszervezése egyszerűen, online
2022. 11. 23. 10:56 13keruleti-hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport