XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Befejezéshez közeledik a 2016. évi útfelújítási program

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.05.20.
 Péntek
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,58 Ft
   CHF árfolyam
   373,74 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 01. 03:57     


Befejezéshez közeledik a 2016. évi útfelújítási program
Ünnepi esemény keretében, a helyszínen került sor szeptember 30-án a Keszkenő utca felújított szakaszának átadására. A rendezvényen elhangzott, hogy az önkormányzat több, mint félmilliárd forintot fordít évente a saját tulajdonában lévő, összesen 65 kilométer közút karbantartására, részleges, és teljes felújítására. Ennek köszönhetően a kerület közútjainak állapota jelentősen meghaladja a fővárosi átlagot.

Ünnepi esemény keretében, a helyszínen került sor szeptember 30-án a Keszkenő utca felújított szakaszának átadására. A rendezvényen elhangzott, hogy az önkormányzat több, mint félmilliárd forintot fordít évente a saját tulajdonában lévő, összesen 65 kilométer közút karbantartására, részleges, és teljes felújítására. Ennek köszönhetően a kerület közútjainak állapota jelentősen meghaladja a fővárosi átlagot.


Az átadáson megjelentek az önkormányzat, valamint több önkormányzati intézmény képviselői, több kerületi civil szervezet és a lakosság reprezentánsai, akiket Braun József, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Parkolási Üzletágának vezetője köszöntött, majd felkérte dr. Tóth József polgármestert a felújított útszakasz átadására.

 

A polgármester ünnepi beszédét azzal vezette be, hogy az úthálózat állapota és minősége a közrend és a közbiztonság, valamint a köztisztaság mellett a lakosságot leginkább foglalkoztató közügyekhez tartozik. Ennek megfelelően a Lendületben a XIII. kerület ciklusprogramban az önkormányzat vállalta, hogy minden évben forrást biztosít a saját tulajdonában lévő úthálózat 3%-ának karbantartására és felújítására, és folyamatosan kicseréli a balesetveszélyes kockakő burkolatokat.


A programban foglaltak alapján, a lassan végéhez közeledő 10 éves útfelújítási koncepciónak megfelelően 2016. évben összesen 1665 folyóméter hosszban. 281 millió forintot fordítottunk útfelújításra, a gyalogos közlekedési felületekre 129 millió forintot, fenntartási munkákra 210 millió forintot költöttünk. A munka keretében a következő területeken került sor beruházásra:


- Visegrádi utca (Victor Hugo utca - Radnóti M. utca között) 400 fm-en aszfaltszőnyegezés és részleges járdaépítés;

- Mura utca (Cserhalom utca – Váci út között) 167 fm teljes pályaszerkezet csere;

- Hajdú utca (Fáy utca – Rozsnyay utca között) 350 fm aszfaltszőnyegezés;

- Herzen utca (Hollán Ernő utca – Pozsonyi út között) 90 fm aszfaltszőnyegezés

- Ipoly utca (Újpest felsőrakpart - Pozsonyi út között) kétrétegű aszfaltszőnyegezés, részleges szegélyépítés;

- Keszkenő utca (Béke út – Reitter Ferenc utca között) 355 fm aszfaltszőnyegezés, és a Jász utcai csomópont burkolatának cseréje;

- Szomszéd utca 177 fm aszfaltszőnyegezés járdaépítéssel.

 
A kockakő burkolatok cseréje idén az Ipoly utcában, illetve a Mura utcában valósul meg, mindkét helyszínen aszfalt burkolattal váltjuk fel a kockakövet. A Mura utca és a Visegrádi utca egy szakasza új térkő burkolatú járdát kapott. A Hajdú utcai beruházás során a felszíni vízelvezetést is javítottuk. Legnagyobb értékű felújítás a Visegrádi és Mura utcában történt közel 50-50 millió forint értékben.

Még idén elkészül a Forgách utca, a Lomb utca és a Teve utca közötti szakaszon. Megújul a Frangepán köz Frangepán utcától délre eső szakasza, amely eddig földút volt. A területen a közvilágítás és a csatorna fejlesztése is megvalósul. A hátralévő munkálatok további 64 millió forintot jelentenek. Törekszünk arra, hogy a fejlesztésekre szánt forrás mellé megfelelő színvonalú fenntartás párosuljon. A fenntartási munkák során a XIII. Kerületi Közszolgáltató által megbízott kivitelező burkolathibákat szüntetett meg és az úttartozékokat javította.

 

A jelentős járdafelújítás mellett 4 kijelölt gyalogos átkelőhely is létesült:

- Esztergomi utca – Dunavirág utca

- Kassák Lajos utca – Huba utca

- Kassák Lajos utca – Lőportár utca

- Visegrádi utca – Véső utca

 

Az utakat ez évtől teljes munkaidős útellenőr felügyeli, segítségével jelentősen csökkent az úthiba keletkezése és javítása közötti idő. A célzott ellenőrzések során tavasszal a kerékpárutak teljes felülvizsgálatát végeztük el, ami azért bír különös jelentőséggel, mert a fővárosi kerékpár úthálózat mintegy 10%-a, összesen 18 km hosszon a kerület közigazgatási területén, önkormányzati tulajdonban van. Nyár végén az oktatási, nevelési intézmények környezetének felülvizsgálata és a feltárt úthibák javítása történt meg.

 

Végezetül dr. Tóth József említést tett arról, hogy a 2017. évi úszó világbajnoksághoz kapcsolódóan, fővárosi beruházásban is jelentős útfelújítási munkák folynak a kerületben. A már megkezdett munkálatok mellett hamarosan kezdetét veszi a Margit- és az Árpád híd alsó rakpartján kialakítandó gyalogos sétány kialakítása is.További hírek

  Kényeztetés mesterfokon
2022. 05. 16. 11:11 13keruleti-hirhatar.hu
  Rogán Antal új feleségével vett részt Novák Katalin beiktatásán – az aktuális Rogánné kicsit megváltozott
2022. 05. 15. 11:08 hirhatar.hu
  Fordítást kérünk: Varga Judit igazságügyi miniszter szerint ködmön vagyunk
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  Rogán harcolhat a korrupció ellen – a nyakig sáros kecskére bízzák a káposztát
2022. 05. 15. 11:07 hirhatar.hu
  A Pesti Tv után a Pestisracok.hu is megszűnhet
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Megvan a modern kapcsolatok gyilkosa
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Csődben a Tungsram, inkasszó a bankszámlájukon, veszélyben az 1600 elbocsátandó dolgozó végkielégítése
2022. 05. 12. 18:53 hirhatar.hu
  Miért érdemes pszichológushoz fordulni?
2022. 05. 11. 14:05 13keruleti-hirhatar.hu
  Jelentősen továbbdrágult mától a taxi Budapesten
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu
  Andi – nem az, a másik
2022. 05. 09. 19:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport