XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Az önéletrajz írása során elkövetett hibák: mire figyeljünk?

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2024.07.18.
 Csütörtök
Ma Frigyes napja van.
Holnap Emília napja lesz.
   EUR árfolyam
   390,04 Ft
   CHF árfolyam
   403,51 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 06. 01. 13:14     


Az önéletrajz írása során elkövetett hibák: mire figyeljünk?
A tökéletes pályázat összeállítása, elkészítése nem egy egyszerű feladat, de mindenkinek el kell végeznie, aki éppen a váltást tervezi, vagy most került ki a munkaerőpiacra. Szerencsére az önéletrajz megírásához ma már rengeteg segítséget megkaphatunk az interneten, de akár egy profi szakembert is megbízhatunk az elkészítésével.

Milyen hibákra kell mindenképpen figyelni?

 

A legtöbb esetben a pályázatokat azért utasítják el, mert az önéletrajz nem felel meg még az alapelvárásoknak sem. Nem megfelelő a helyesírás, vagy éppen az adott pozícióhoz egyszerűen nem elegendőek, nem is relevánsak a benne szereplő tapasztalatok.

 

Az összeállításban, elkészítésben a CV Shark önéletrajz szolgáltatása is nagy segítséget tud jelenteni. Ne feledjük, hogy a leendő munkaadónak ez adja az első benyomást rólunk. Általában fél percünk van meggyőzni arról a HR-est, hogy mi vagyunk a tökéletes választás az adott pozícióra és megérdemlünk egy interjú lehetőségét.

 

Kezdjük a legfontosabbal, amire oda kell figyelni az önéletrajz megírása során. Ez nem más, mint a helyesírás. A szerkesztés során erősen ajánlott többször is ellenőrizni az elkészült anyagot, valamint minden elküldés előtt legalább egyszer átolvasni. Legyünk alaposak, ha szükséges, helyezzük ujjunkat minden egyes szóra. Az elkészült dokumentumot szakértőnek is megmutathatjuk, de a családnak és barátoknak is elküldhetjük egy átolvasásra.

 

A kulcsszavakra is nagy szükség van, mivel sok cég ma már elektronikus szűrőrendszert használ. Ez azt jelenti, hogyha a dokumentum nem kapcsolódik a kiírt álláshoz, automatikusan kiesik a jelöltek listájáról.

 

A formátumról se feledkezzünk meg. Érdemes mindig az adott álláshirdetéshez alakítani. Frissítsük a készségeket, képzettségeket mindenképpen.

 

A kevesebb néha több

 

Pontosan annyi információt írjunk le az önéletrajzba, ami az adott pozícióhoz szükséges. Se többet, se kevesebbet. Általában az elmúlt 10-15 év releváns munkatapasztalatát kell megadni.

 

A dokumentum ne legyen 2 oldalnál több, nyugodtan használjunk bekezdéseket és felsorolást. Ha az önéletrajz elejére szeretnénk célkitűzést írni, az mindenképpen legyen konkrét. Ne legyen 3-4 mondatnál több és túl általános se. Ugyanez vonatkozik a rövid szakmai összefoglalóra is.

 

A korábbi munkakörök listázása során pedig nem kell mindent felsorolni. A több, mint 10 évvel ezelőtti diákmunka, nyári munka biztosan nem lesz releváns.

 

Emeljük ki az eredményeinket

 

Az önéletrajznak nem kell túl szerénynek lennie. Ha bármilyen szakmai díjat, kitüntetést elnyertünk, azt mindenképpen emeljük ki. Ha egy előléptetést a kimagasló munkánknak köszönhetjük, semmiképpen se maradjon ki.

 

Természetesen itt is fontos az, hogy konkrétan fogalmazzunk, a sikeres projekteket támasszuk alá százalékos vagy más mérhető, egyértelmű adatokkal.


További hírek

  A barokk tapéták – az időtlen elegancia megtestesítői
2024. 07. 18. 13:13 13keruleti-hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Milyen kerítést építsünk, ami megakadályozza a kutya szökését?
2024. 07. 12. 14:20 13keruleti-hirhatar.hu
  Hogyan viselkedsz menyasszonyként? A horoszkópod elárulja!
2024. 07. 09. 12:45 13keruleti-hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport