XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - Amire a növények költöztetése során figyelni kell

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2021.01.28.
 Csütörtök
Ma Károly, napja van.
Holnap Adél napja lesz.
   EUR árfolyam
   359,78 Ft
   CHF árfolyam
   334,05 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 08. 21:36     


Amire a növények költöztetése során figyelni kell
Egy költözködés során számtalan dolog kerül a dobozokba, hiszen így a legegyszerűbb az ingóságokat átszállítani egyik címről a másikra. Az olyan dolgokat, amelyek nem sérülékenyek, és a formájuk is ideális arra, hogy dobozokba helyezzük, jellemzően nem féltjük a költözködés során, viszont egy háztartásban akadnak igazán kényes dolgok is. És itt a kényes alatt most kivételesen nem a poharakat, a tükröket vagy a lámpákat értjük, hanem a szobanövényeket vesszük górcső alá.

A szobanövények nem szeretik a változatosságot

 

A szobanövények költöztetése esetén nem az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy hogyan szállítsuk úgy, hogy a lehető legkevesebb fizikai kár keletkezzen bennük, hanem jellemzően a túlélésük a tét. Itt sok esetben nem is maga a szállítás okozza a legnagyobb fejtörést, hanem hogy a növénynek megfelelőek lesznek-e az új helyen az éghajlati viszonyok, mennyire más a környezet, vagyis a fényviszonyok és a levegő hőmérséklete, valamint páratartalma, mint amit eddig megszokott.

 

Éppen ezért a növényeket nem feltétlenül jó ötlet költöztetni, hiszen egyrészt egyébként is elég macerás a szállításuk, másrészt nagyon sok esetben hiába küszködünk velük, nem szokják meg az új helyet, a megváltozott körülményeket, és tönkremennek.

 

Ha nem szeretnénk kockáztatni, a legjobb, amit tehetünk, ha a szomszédainknak, a közelben lakó rokonainknak vagy barátainknak ajándékozzuk a növényeket, hogy náluk még hosszú évekig pompázhassanak.

 

Szobanövények költöztetése

 

Ha úgy döntünk, hogy a kockázatok ellenére mégis magunkkal vinnénk leveles barátainkat, akkor a költöztetésre már előre készülni kell.

 

A növények szempontjából az a legjobb, ha a költöztetést úgy időzítjük, hogy valamikor késő ősszel vagy kora tavasszal történjen, hiszen ekkor vannak a növények nyugvó állapotban, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban képesek a leginkább alkalmazkodni a változásokhoz.

 

Persze érthető, ha nem a növények igényei fogják megszabni, hogy mikor is költözzünk, ami történhet a legnagyobb nyári melegben és a téli zimankóban egyaránt. Mindkét esetben arra kell figyelni, hogy a nagy hőmérséklet-különbséget ne érezzék meg a növények, vagyis nyáron jobb a klimatizált utastérben szállítani, télen pedig, ha nem is az utastérben, de takaróval vagy buborékfóliával melegen tartva ajánlott utaztatni őket.

 

Költözés után pedig ne feledkezzünk meg arról, hogy olyan helyet találjunk nekik, amely hasonlít ahhoz, amit az előző lakásban megszokhattak, de még így is legyünk türelmesek, hiszen az alkalmazkodás akár heteket is igénybe vehet.

 

Amennyiben te is költözködni készülsz, és egy megbízható, költöztetésben jártas csapat segítségét szeretnéd igénybe venni, akik különös figyelmet fordítanak a növényeidre is, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu szakembereivel, biztosan nem okoznak csalódást!


További hírek

  Ezeket a termékeket hívták vissza az elmúlt napokban
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu
  Új üzemeltetője lesz a Gundel étteremnek
2021. 01. 26. 17:03 hirhatar.hu
  Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
2021. 01. 26. 17:02 hirhatar.hu
  Az orosz tesztek alapján kapta meg a hazai engedélyt a Szputnyik V
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Szanyi Tibor pártja önállóan indul a 2022-es választáson
2021. 01. 25. 18:19 hirhatar.hu
  Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért
2021. 01. 23. 19:45 hirhatar.hu
  Este nyolc után is kimehetnek majd az utcára, akiket már beoltottak
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Cseh Katalin - ne járjon uniós támogatás Tiborcz Istvánnak
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Orbán Viktor: A kormány várhatóan meghosszabbítja majd a rendkívüli jogrendet
2021. 01. 22. 18:21 hirhatar.hu
  Szikorának is elment az esze vénségére: „A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni"
2021. 01. 21. 20:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport