XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - A takarítás legfontosabb íratlan szabályai

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2020.10.21.
 Szerda
Ma Orsolya napja van.
Holnap Előd napja lesz.
   EUR árfolyam
   365,37 Ft
   CHF árfolyam
   341,04 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 09. 17. 21:52     


A takarítás legfontosabb íratlan szabályai
A takarítás olyan ismétlődő és roppant hasznos tevékenység, amit egyaránt lehet jól, illetve rosszul is csinálni. A bejegyzés célja egyértelműen olyan tippeket adni, amelyek egytől egyig a hatékony és eredményes takarítást támogatják.

Szám szerint három íratlan szabályról lesz tehát szó a takarítással kapcsolatban, amelyek a hatékonyságon túl a biztonságos körülmények között kivitelezett munkát is szolgálják.


Haladjunk mindig fentről lefelé

 

A fizika törvényeit alapul véve nehéz vitatkozni ennek a tanácsnak a hasznosságával. A gravitációnak köszönhetően a kosz, a por és az egyéb szennyeződések is lefelé szállnak. Ennek megfelelően a szekrények, polcok, csillárok és a mennyezet takarítása akaratlanul is a kosz aláhullásával fog együtt járni. Ha a lenti részekkel kezdünk, azzal csak dupla munkát csinálunk magunknak. A felső rétegek takarítását célszerű ugyanis elvégezni elsőkörben. Így a menet közben aláhulló koszt egy szusszal el tudjuk majd tüntetni a munkálatok utolsó fázisában.


A koszosabb részekkel kezdjünk, majd haladjunk a kevésbé koszos felületek irányába

 

Amikor az erőteljesen szennyezett, koszos bútorok és felületek takarításába fogunk, azzal akaratlanul is fel fogjuk verni a port. Vagyis a munka melléktermékeként szanaszét fog szállni a levegőben a kosz, ami észrevétlenül rakódik le minden tárgyra és felületre.

 

Ennélfogva teljesen felesleges előzetesen bajlódnunk a kevésbé koszos részek tisztításával. Vágjunk mindjárt a közepébe, tisztítsuk meg elsőkörben a leginkább bajosnak tűnő részeket, így nem fogunk saját magunknak extra feladatot generálni. Amikor ugyanis megvagyunk az erőteljesen szennyezett részek tisztításával, akkor rákanyarodhatunk a kevésbé extrém felületekre. Vagyis egyszer kell csak letörölgetnünk és megtisztítanunk őket, így hamarabb végzünk, és kevésbé is fáradunk majd el.


Amikor a magasabban fekvő részek eléréséről van szó

 

A takarítás egyfajta harmadik íratlan szabályának is tekinthető, hogy a magasabban fekvő felületek tisztítása közben ne veszélyeztessük a saját testi épségünket. Vagyis ne akarjunk ingatag és összetákolt építményeken egyensúlyozva manőverezni.

 

Kockázatos megoldásokat választva ugyanis elég egy rossz mozdulat, és máris csúnyán megüthetjük magunkat. Jobb esetben ez nem kis riadalommal fog együtt járni, de ha elkerül minket a szerencse, akár a végtagtörés sincs kizárva. Mindezt könnyen elkerülhetjük, ha stabil és megbízható létrát vagy fellépőt használunk. Ennek köszönhetően nemcsak kényelmesebb, hanem egyben stabilabb és biztosabb is lehet a takarítás közben elfoglalt pozíciónk.

 

Vagyis nyugodtan koncentrálhatunk a magasabban elhelyezkedő polcok, sarkok és szekrények alapos tisztítására anélkül, hogy bármelyik pillanatban a baleset veszélye leselkedne ránk.


További hírek

  Az utolsó aranyló őszi napon a Mátrában jártunk
2020. 10. 17. 17:53 hirhatar.hu
  Pálinkás József már a miniszterelnök-jelöltséget is vállalná
2020. 10. 17. 17:53 hirhatar.hu
  Belebukott a DK-s képviselő a bitcoinbányászatba
2020. 10. 17. 17:53 hirhatar.hu
  A színháztermüket elzárták, a netet végleg lekapcsolták az ellenálló SZFE hallgatói elől
2020. 10. 15. 19:15 hirhatar.hu
  A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa lőtte fejbe magát a Zugligeti úton
2020. 10. 15. 19:15 hirhatar.hu
  Brutálisan emelkedik a cigaretta ára
2020. 10. 15. 19:15 hirhatar.hu
  40 ezer aktív beteggel számol novemberre a kormány
2020. 10. 13. 20:11 hirhatar.hu
  Három tanár halt meg eddig koronavírusban – közölte a PSZ
2020. 10. 13. 20:11 hirhatar.hu
  Így tudjuk hasznosítani az elektromos kártevő riasztót
2020. 10. 12. 19:21 13keruleti-hirhatar.hu
  Pártot alapít Pálinkás József, az MTA volt vezetője
2020. 10. 12. 18:21 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport