XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - A számok alapján történő festés a legújabb őrület

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   410< Ft
   CHF árfolyam
   416,02 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 01. 30. 11:36     


A számok alapján történő festés a legújabb őrület
Nem túlzás azt állítani, hogy a számfestő készletek megjelenése megváltoztatta az otthoni festészet arculatát. Azzal, hogy a képeket részekre bontották, majd minden területet megszámoztak, megjelölve ezzel, hogy melyik színt kell használniuk a kitöltéshez a feltörekvő művészeknek, megnyitották a művészi folyamatot egy sor új alkotó előtt.

Hogyan alakultak ki?

 

A detroiti kereskedelmi művész, Dan Robbins 1949-ben kezdett dolgozni a Palmer Show Card Paint Company-nál. Nem sokkal később a cég alapítója, Max Klein megbízta, hogy dolgozzon ki egy módot a cég festékeladásainak növelésére. Robbins megoldása az volt, hogy kitalált egy olyan egyszerű, zseniális készletet, amellyel szinte bárki saját maga elkészíthet egy festményt. 

 

A számfestő készletek elkészítéséhez Robbins először egy eredeti műalkotást festett, majd egy átlátszó műanyag lapot terített a tetejére. Ezen aztán felvázolta az egyes festékárnyalatok különböző területeit. Minden színhez számokat rendelt, és felírta a műanyag lapra, amelyet aztán üres vásznakra másolt. Az „Every man a Rembrandt” szlogennel piacra dobott készletek azonnali és hihetetlen sikert arattak.

 

A művészeti világban néhányan zúgolódtak miatta, de mások elfogadták ezt a jelenséget. Andy Warhol például nagy rajongója volt, és gyűjtötte a festetlen számozott vásznakat. Robbins azt vallotta, hogy az ihletet Leonardo DaVinci adta, hiszen ő számtalanszor ruházta át a tanítványaira nagyobb remekművek színezését, és ehhez számozott mintákat adott nekik, jelezve, hogy hol milyen bizonyos színre van szükség. 

 

Belefáradtunk a puzzle-be? 

 

Lehet, hogy néhányan még emlékszünk arra, hogy fiatalabb korunkban számokkal festett alkotásokat készítettünk, de azok számára, akik soha nem próbálták ki, vagy egyszerűen elfelejtették, milyen elmerülni abban a hétköznapi feladatban, hogy kis számozott területeket színessel töltünk ki, vizsgáljuk meg kicsit közelebbről.

 

A szamosfesto.hu készleteihez mellékelt utasítások lebontják a számok szerinti festési folyamatot, de lényegében a feladatunk rendkívül egyszerű. Az oldalon lévő fehér területeket festékkel töltjük ki. Pontosan meghatározhatjuk, hogy melyik szín hova kerül, ha az egyes festéktartályok tetején lévő számokat párosítjuk a papíron lévő megfelelő számokkal. A projekt nehézségétől függően előfordulhat, hogy néhány festék összekeverésére kérnek minket vadiúj színek kialakítása érdekében, de egyébként a tevékenység többnyire egyszerű.

 

Tökéletes otthoni időtöltés

 

A számok szerinti festés, különösen az összetettebbek, gyakran némi időt vesz igénybe. Éppen ezért ezek az irányított festési projektek tökéletesek arra, hogy az otthon töltött időt feldobják.

 

Ha módot keresünk arra, hogy otthon maradva lefoglaljuk a kezünket és az elménket, valamivel kitöltsük a napirendünket, vagy kellemesen eltereljük a figyelmünket a közösségi médiáról, érdemes megfontolni a számozott festőkészletekbe való befektetést. 
További hírek

  Ellenzéki belháború bontakozik a XI. kerületben a DK-s polgármester döntése miatt
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Hogyan tovább fogaskerekű?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  Az Orbán-rezsim haláltusája...?
2022. 12. 01. 17:43 hirhatar.hu
  A sport megbecstelenítése
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Cserhalmi György helyre tette Vidnyánszkyt
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Gyurta Dániel Szijjártó főtanácsadójából immár nagykövet lett
2022. 11. 24. 12:34 hirhatar.hu
  Távmunka megszervezése egyszerűen, online
2022. 11. 23. 10:56 13keruleti-hirhatar.hu
  Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Pénteken is élőlánccal demonstráltak a diákok
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu
  Budapest posztumusz díszpolgára lett Setét Jenő
2022. 11. 18. 18:12 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport