XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR - A Fidesz célja a végtelenbe nyúló hatalomgyakorlás

XIII. KERÜLETI HÍRHATÁR
   
 2022.08.13.
 Szombat
Ma Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
   EUR árfolyam
   393,04 Ft
   CHF árfolyam
   405,48 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 02. 10. 05:47     


A Fidesz célja a végtelenbe nyúló hatalomgyakorlás
A Fidesz nem az alulról jövő kezdeményezés, és nem a politológusok és filozófusok terméke. A Fidesz egy előre, mérnöki pontonossággal megtervezett vallás, egy hatalmi alakulat, melyet a kormány- és egyházfő kézi vezérléssel irányít. Irányultságuk az olcsó populizmusra épül, ahol a tervezésnél fontos szerepet kapnak a közvélemény-kutatások eredményei.

A Fidesz nem az alulról jövő kezdeményezés, és nem a politológusok és filozófusok terméke. A Fidesz egy előre, mérnöki pontonossággal megtervezett vallás, egy hatalmi alakulat, melyet a kormány- és egyházfő kézi vezérléssel irányít. Irányultságuk az olcsó populizmusra épül, ahol a tervezésnél fontos szerepet kapnak a közvélemény-kutatások eredményei.

 

A politikai közbeszéd és propaganda az érzelmek befolyásolását célozza, a többségben lévők néplélektani érzésvilágához igazítva. A Fideszt célja, a végtelenbe nyúló hatalomgyakorlás, egy új, hozzájuk kötődő keresztény nagypolgárság, és egy szociálisan érzéketlen nagytőkés kaszt megerősítése, hatalomban tartása és a korlátlan gazdagodás.Nem szégyelli, hanem büszkén hirdeti, hogy a Horthy1- rendszer szellemi utóda. Ez a dolgozat nem foglalkozik azzal, hogy mi következik ebből. Azt az olvasónak kell elképzelnie. A Fidesz politikai rendszerről szeretném lehúzni a leplet...

 

Recept arra, hogy miként lehet főzni egy gyenge demokráciából egy erős diktatúrát.


Voltam szakács, kutató intézeti igazgató és pártelnök is. Most olyan receptet mutatnék be, melynek láttatásához mindarra a tudásra szükség van, mit eddig megszereztem. Mosolyognak?


Mindenekelőtt e speciális recept összetevőit kell ismertetnem. Nem elég ugyanis csak a hozzávalókat ismertetni, kell hozzá a „chef” (jelen esetben egy politikai párt) koncepciója és a vendégek (a magyar társadalom) befogadó képessége is. A szakács, mielőtt hozzálát műve elkészítéséhez, előkészíti a „hozzávalókat”, az étterem pedig hatékony reklámkampányt alkalmaz annak érdekében, hogy lehető legtöbben jöjjenek be a trattoriába, megkóstolni az új menüt.


ELŐKÉSZÍTÉS

Hozzávalók:

1 nagy adag demagógia
1 nagy adag szervezés
1 nagy adag lejáratás
1 nagy adag gátlástalanság
1 csipetnyi finesz, hogy kihasználjuk politikai ellenfeleink hibáit.

 

AZ ELKÉSZÍTÉS


- Már a szociálliberális politikai ciklus közepén terjesszük el a kormányzó koalícióról, határok nélküli demagógiával, hogy velejéig korruptak, míg a Fidesz a jólét egyetlen letéteményese

- Ígérjük be a kisember boldogulását, a valódi rendszerváltás megvalósulását.

- Váltsunk sürgősen politikai filozófiát. A korábbi liberális arcunkat minden további nélkül dobjuk a kukába, és vegyünk fel egy nép-nemzeti demagóg álarcot! Vigyázzunk, hogy ez alól hatalomvágyunk ne látszódjon ki!

- Hangos és hangzatos akciókkal készítsük elő kampányunkat. Vegyük tudomásul, hogy mindenféle valóság figyelembevétele ebben a stációban: szigorúan tilos! (a nemzet nem lehet ellenzékben)

- Hangoztassuk, hogy a már megkötött nemzetközi szerződések csak azt a célt szolgálják, hogy újra igába hajtsák a népet!

- Arassuk le a demokratikus választás eredményét, de ne törődjünk azzal, hogy mire hatalmaz fel egy demokratikus választás.

- Tegyünk úgy, mintha nem választást, hanem forradalmat nyertünk volna. Mondjuk azt, hogy a fülkeforradalom hatalmaz minket fel arra, hogy egy teljesen új politikai rendszert építsünk ki. Olyat, mellyel ma már nem vennének fel az Európai Unióba, mert ez a rendszer nem kevesebbet biztosít, mint leválthatatlanságunkat. Használjuk ki Néppárti többségű Európai Unió tehetetlenségét, a magyar állampolgárok politikai alulképzettségét, a leváltott korrupt kormányzat minden hibáját, és tegyünk úgy mintha döntéseinket demokratikus körülmények között hoznánk.


Cselekedjünk az alábbiak szerint:


 ALKOTMÁNY

- Töröld el az alkotmányt, és helyette alkoss egy új alaptörvényt, kedved szerint. Kerüld a külső és belső szakmai kontrollt, azt helyettesítsd az állampolgárok levélben küldött véleményével. A leveleket nevezd nemzeti konzultációnak. Távolodj el a köztársaság eszméjétől, azokat helyettesítsd nemzeti jelképekkel. Írd be az új alaptörvénybe a himnusz első sorát: "Isten áldd meg a magyart jó kedvvel, bőséggel."

- Tégy deklarációkat a törvénybe, hogy értse a nép. Tégy úgy, mintha az alaptörvény, egy politikai deklaráció lenne.

- Eredeztesd az új alaptörvényt a misztikus Szent Koronában, mondd azt, hogy e tárgy szimbolizálja a nemzet egységét, ne törődj azzal, hogy ezzel a feladattal egy élő és gondolkozó embert bíz meg az Alaptörvény, a köztársasági elnököt.

- Feledkezz meg arról, hogy a magyar államiság és jogfolytonosság a történelemi korokban többször megszakadt, ugyanakkor tégy úgy mintha 1944 és 1990 között, a Magyarországnak nem lett volna önrendelkezése, felelőssége.

- Mentsd fel a magyar hatóságokat, a második világháborús deportálásokban betöltött felelősségük alól, és addig játszd az ártatlant, míg magad is elhiszed. A magyarok ártatlanságának és a németek bűnös gonoszságának bizonyítékaként alkoss egy "emlékművet" Budapest egyik főterén.

- Tagadj meg minden eredményt, amit az ország eddig elért, a téged megelőző „önrendelkezés nélküli” időszakban. Tagadd meg a szocializmus időszakát.

- Beszélj a nemzeti hitvallásról, a keresztény liturgiának megfelelően. Hangsúlyozd a katolicizmus vallástörténeti szerepét. Ne szólj a szekularizált államról.

- Védd meg a házasság intézményét, mely férfi és nő között köttetett. Ezzel gátold, és alacsonyabb rendű törvényekbe utald a más összetételű emberi kapcsolatokat.

- A hangsúlyt a preambulumra helyezd, addig talán elolvassák.

- Emeld ki a magyar nemzet tagjai ellen elkövetett bűnöket, feledkezz meg arról, hogy a legkomolyabb bűnöket magyarok követték el magyarok ellen.

- Változtasd meg az állam elnevezését, töröld, és ne használd a köztársaság szót. Magyar Köztársaság helyett mondd: Magyarország. Kiáltsd ezt lelkesen, mint egy futballmeccsen.

- Szólj, az ország határain belül élő magyar állampolgárokról úgy, "mint az egységes magyar nemzet" részeiről. Vonatkozzon ez a szemlélet a határokon kívül élő magyarokra is.

- Ne szólj más államok területi épségének tiszteletben tartásáról.

- Hangsúlyozd, hogy a nemzet megmaradásának alapja a gyermekeket nevelő család. Légy rideg a gyermeket nem nevelőkkel, és az ettől eltérő együttélési formákkal szemben.

- Tégy úgy, mintha az új alaptörvényt kőtáblába vésték volna, mintha az örökkévalóságba fogalmazott mondatok, az idők végtelenségéig így maradnának, de változtass az alaptörvényen, mindig, mikor utadban áll. Kösd ezt olyan szabályokhoz, ami neked megfelel.

- Állandóan hivatkozz a rendszerváltás kudarcára, ígérd, hogy az új alaptörvény megteremtésével eljön a siker és a jólét.

- Folyamatosan mond, hogy ma minden sokkal jobb.


TÖRVÉNYHOZÁS

- Az Országgyűlésben alkoss olyan házszabályt, mely számodra bármely törvény megalkotását lehetővé teszi.

- Az országgyűlés elnökének adj olyan jogosítványokat, mellyel a XX század elején már rendelkeztek. Az elnök, akár fizikai erőszakkal is kivezethesse a renitenskedőket, a nem tetsző beszédbe keveredőket.

- Vedd semmibe a parlamenti ellenzéket.

- Adj megalázóan kevés pénz a politikai pártoknak.

- Légy éber, és minden eszközzel akadályozd meg, hogy parlamenten kívüli pártok megerősödhessenek.

- Alkalmazd, az önálló képviselői indítványok rendszerét, hogy ne kelljen időt pazarolni fölösleges parlamenti vitákra.

- Használj ki mindent, amit kétharmados győzelmed lehetővé tesz, majd alkoss olyan törvényeket, melyeken módosítani, csak kétharmados, vagy nagyobb győzelemmel lehetséges.

- Ha valamely köztestület, vagy testület önállóságot mutat, mint például a Magyar Tudományos Akadémia, vesd be minden fondorlatod, hogy a te embered legyen az elnök. Hozz létre párhuzamos intézményeket, például, Magyar Művészeti Akadémiát, lásd el ezeket bőségesen anyagiakkal. Juttass számukra havi apanázst.

- Érzékeltesd, hogy MTA és tagjai, az állam támogatása nélkül nem függetlenek.

- Csírájában – törvénnyel – fojts el minden civil kezdeményezést.

- Előírásaiddal lehetetlenítsd el az egyesületeket és civil NGO-kat.

- Alkalmazz teljesíthetetlen feltételeket.

- Tedd rá kezed a felszámolásra kerülő civil szervezetek vagyonára.

- Alkoss új törvényeket, és ha érdekedben áll, alkalmazd őket visszamenőlegesen is.


ÚJ TULAJDONVISZONYOK

- Mindig te mond meg, hogy mi az állami közérdek.

- Teremts olyan viszonyokat, hogy elvehesd bárki tulajdonát, fizess kártalanításként annyit, amennyit nem szégyellsz.

- Ne feledd, hogy a magyar föld, nem eladó.

- Az eltulajdonított földeket és más javakat szerezd meg, és juttasd politikai barátaidnak. Politikai klientúrádnak juttass, az állami és önkormányzati földvagyonból is.

- Adj a védett területekből is.

- Ne feledd, nekik folytonosan, állandóan gazdagodniuk kell. Hívd fel figyelmüket arra, hogy nem esik bántódásuk, míg téged szolgálnak.

- Ellenfeleiddel legyél kíméletlen. Kommunikáld, ha közülük, bárkit is elcsípsz, az meglakol. E célból használd, befolyásold az ügyészséget, a rendőrséget.

- Nem baj az, hogy ha elbukod a pereket is, elég az is, ha egy életre meghurcolód őket. Épülj be, minden tulajdonosi szerkezetű társaságba, vedd át az irányítást.

- Katonáid mindenről tudjanak, a megoldást tőled várják.

- Alkoss olyan magántársaságokat, melyben hithű pártkatonáid megcsapolhatják a forrásokat. Vonatkozzon mindez, a kisebbségi és többségi tulajdonban lévő állami, vagy részben állami intézményekre is. Terjedjen el ez a módszer, az üzleti élet minden területén, a belföldi és nemzetközi kereskedelemben egyaránt. Terjedjen ki mindez, a kis üzletekre, akár a trafikokra csak úgy mint a legalapvetőbb és legjövedelmezőbb területekre, az ásványolaj, a gáz, az atomenergia üzletágaira egyaránt.


ÖNKORMÁNYZATISÁG

- Erősen korlátozd az önkormányzatok hatáskörét és pénzüket.

- Alkoss központosított hivatalokat, minden fontos döntést te hozz.

- Olyan döntéseket hozz, melyet a helyi politikai klientúra is meghálál.


KÖRNYEZETVÉDELEM

- Feledkezz meg, az egészséges környezethez való jogról.

- Kormányodban ne legyen környezetvédelmi minisztérium, de a környezetvédelmi államtitkárság is legyen eszköztelen. Az államtitkárságot úgy tedd még jelentéktelenebbé, hogy mellé rendelsz más teljesen lényegtelen feladatokat.

- Alkalmazz olyan személyeket, akiknek elkötelezettségük nincs e téren.

- Ők legyenek teljesen tapasztalatlanok


OKTATÁS ÉS SZAKMAISÁG

- Minden téren kerüld, hogy szakembereket alkalmazz.

- Mindenki tőled függjön és féljen, például attól, hogy olyan feladatot lát el, melyben nem szakember.

- Mutasd, hogy korán kezded a taníttatást.

- Kötelezd az anyákat óvodáztatásra. Ne törődj azzal, hogy nincs, és nem is épül annyi óvoda.

- A vallás és az egyház fontosabb legyen, mint az oktatás maga.

- Az állami iskolát szegényítsd el, és az egyházi iskolának adj külön támogatást.

- Tedd kötelezővé a vallásoktatást, és ha a szülők ezt nem igénylik, az etikaoktatást.

- Kötelezd arra pedagógusaidat, hogy egymást elemezzék és jelentsék is fel őket pártkatona főnöknél. Hozd létre a Pedagógus Önismereti Csoportot (PÖCS).

- Írj olyan etikai kódexet, arról, hogyan viselkedjen, öltözködjön, stb. a pedagógus.

- Ha tudomást szerzel saját vezetőd csalárdságairól, azt csak saját vezetődnek jelentsd.

- Tudd, ha azt az ügyészségnél teszed meg, akkor elbocsájtható vagy; hiába van igazad.

- Emeld úgy a pedagógus bérét, hogy órabérük csökkenjen.

- Híreszteld, hogy emelkedtek a pedagógusbérek.

- Hozz olyan tantervet, ami garantálja, hogy a szegény ember gyerekének ne legyen versenyképes tudása.

- Az elit gyermeke járjon egyházi iskolába, melyre ne vonatkozzon a kötelező állami tanterv.

- Tagadd le, hogy létezik gyermekéhezés.

- Alakítsd át úgy a középiskola rendszert úgy, hogy csak egy szűk réteg tudjon bejutni a felsőoktatásba.

- Taníts szakmát a gyereknek, általános műveltség nélkül.

- Kínosan ügyelj, hogy az alapfokú oktatásban az eddig érvényes kötelező 18 éves kort vidd le 16-ra. Ezzel eléred, hogy képzetlen, esélytelen fiatalok tömegei jelenjenek meg a jövőben.

- A szakiskolában, csak heti 6 órát fordíts elméleti oktatásra.

- Növeld a testnevelés óraszámát 5 órára.

- Informatikát ne taníts a szakiskolásoknak.

- Alakítsd át az oktatási rendszert úgy, hogy közben kiveszed belőle a ráfordítható költségek egyötödét.

- Működtess iskolákat anélkül, hogy az erre létrehozott szerv elfogadná az iskola költségvetését.

- Lebegtesd az alternatív és magán iskolák státuszát.

- Éljenek azzal a tudattal, hogy bármikor bezárazhatod őket.

- Monopolizáld a tankönyvkiadást úgy, hogy a bevált könyveket tiltsd le adminisztratív úton.

- Add ki az újakat anélkül, hogy azokat kipróbálták volna.

- Kedved szerint hamisítsd a történelemoktatást.


EGÉSZSÉGÜGY

- Ígérd azt, hogy te meg tudod oldani a leépülőben lévő egészségügy dolgát.

- Népszavazáson hirdesd, hogy a betegektől erkölcstelen 1€ alkalmankénti vizitdíjat szedni.

- Ígérd meg, hogy megszünteted az alulfinanszírozást és a pénztelenséget.

- Ígérd meg, hogy véget vetsz az avulásnak.

- Ígérd meg, hogyha te leszel kormányon, a rendszerből kivezeted a betegek által finanszírozott hálapénzt.

- Ígérd meg, hogy az általad megalkotott jobb rendszerben, az emberek tovább fognak élni.

- Ígérd meg, hogy ha te kerülsz kormányra, a Nyugat- Európába kivándorolt egészségügyi dolgozók hazajönnek, és itthon fognak dolgozni.

- Ne törődj az egésszel, te nem közkórházakban gyógyítod magad.

- Legyél mindig elmaradásban, az amúgy is alulfizetett egészségügyi dolgozók béreinek kifizetésénél.


ENERGIAPOLITIKA

- Mondd azt, hogy nincs elég energiánk.

- Köss hitelszerződést egy nagy nukleáris alaperőműre, de a szerződést titkosítsd.

- Mondd azt, hogy a szerződést a terrorizmus miatt titkosítod.

- Ne foglalkozz az alternatív energiákkal. A meglévő tendereket is bontsd fel.

- A szerződésben ne legyen kikötve, hogy a hitelt csak az új Paks II Atomerőmű költségeire lehet felhasználni.

- Ne köss áramvásárlási szerződést azokkal az erőművekkel, akik nem stratégiai partnereid.

- Így tedd őket tönkre. Kényszerítsd, őket, hogy erőműveiket adják el olcsón, a te haverjaidnak.

- Ha ez nem sikerül, ne zavarjon, hogy az erőműveket bezárják, a munkásoknak felmondanak.


TUDOMÁNYPOLITIKA

- Itt nem kell tenned semmit!

- Pontosabban: vonj ki minden lehetséges forrást az ún. K+F-ből.

- Lehetetlenítsd el a központi (Akadémiai és egyetemi) kutatóközpontokat. A többi megy magától.

- Desszertnek szüntess meg az állami oktatásban társadalomtudományi karokat vagy alakítsd őket olyan fizetős képzéssé, amit senki – vagy csak kevés kiválasztott – képes megfizetni.

- Tégy kivételt, ha egy intézet neked dolgozik. Őket busásan jutalmazd meg. Ők megérdemlik, nektek gyártják a puskaport.


GENDERPOLITIKA

- Tudatosítsd, hogy a nők ugyan jogilag egyelőek, éppen ezért e témában szinte semmit sem kell tenned.

- Alkoss olyan kormányt, melynek nincsenek nő tagjai.

- A fentiekből már adódik a macsó társadalomkép elmélyítése. (Nem baj, ha képviselőid és tisztségviselőid példát mutatnak ebben.)


SZÓRAKOZTATÁSPOLITIKA

- Cirkuszi előadásokkal szórakoztasd a népet, építs stadionokat, bármi áron.

- Építs luxus stadiont Felcsútra, fűtött fűvel, közvetlenül a miniszterelnök háza mellé. Hagy lássa a szájtáti nép, hogy száguld a szekerünk.

- Ne feledd, hogy az a jó magyar, aki a fociban is jó.


SZEGÉNYPOLITIKA

- Kérkedj a gazdagságoddal, mert ha politikusként szerény maradsz, lesajnálnak.

- Tudd, hogy mindenki annyit ér; amennyije van.

- Légy gazdag, tudd, hogy a szegény embernek nincs támogatója.

- "Senkit nem hagyunk az útszélén", csak ledobjuk őket aTaigetoszról.

- Beszélj munka alapú társadalomról.

- Közvetítsd a többségi társadalom felé, hogy ők tartják el az ingyenélőket.

- A cigányság elnyomásáról hátrányos megkülönböztetéséről ne beszélj.

- A kérdést úgy tálald, mint egy megoldandó költséget, melyre most nincs pénz.

- A csökkentett munkaképességűektől, rokkantaktól vond meg a szociális segélyt. Őket lehetetlenítsd el.

- Romantikának, részvétnek itt nincs helye.

- Közvetítsd, hogy a rokkantak többsége szimuláns.

- Üldözd a hajléktalanokat. Kergesd ki őket a városból. Zaklasd őket minden hatósság által. Olyan padokat építs, melyeken nem lehet aludni. Foglald törvénybe, hogy utcán aludni, ott huzamosan tartózkodni bűncselekmény.


IDŐSÜGYI POLITIKA

- Szabadulj meg az idősebb értelmiségiektől.

- Ne feledd, hogy a szakértelemnél mindig fontosabb a hűség.

- Nyugdíjazd az idősebbeket az egyetemekről és kutató intézetekből is.

- Ne őrizd meg a nyugdíjak értékállóságát.

- Tudd, hogy az öregek terhet jelentenek a társadalom számára. Az ilyen kifizetések növelik a költségvetés terheit.


ADÓ ÉS KORRUPCIÓPOLITIKA

- Ígérd azt, hogy az adóbevallás egyszerűsödik, és terjedelmében elfér majd egy söralátéten.

- Bonyolítsd az adóbevallást annyira, hogy csak könyvelők tudják elkészíteni.

- Változtasd a szabályokat olyan gyakran, hogy a változásokat a könyvelők, és a bíróságok se tudják majd követni.

- Adóban kedvezz a módosabbaknak, végy el pénzt a szegényektől.

- Vedd el az emberek pénzét, ha szükséged van rá.

- Találj ki új adókat többször is egy évben.

- Alakíts ki olyan adótörvényeket, hogy ha kell, bárki meghurcolható legyen.

- Végy el pénzt, nem csak adók útján, hanem akár a magánnyugdíj-pénztárak vagyonának elkobzása által is.

- Mond azt, hogy pénzüket azért vetted el, mert a nyugdíjpénztárak felelőtlenül gazdálkodtak.

- Mond azt, hogy el kellet venned, az ország érdekében, mert az ország adósságállományát kell törleszteni ebből a pénzből

- Ne zavarjon, ha az ország eladósodása ennek ellenére növekszik.

- Alkoss olyan kiskapukat, melyben politikai barátaid előnyöket élveznek.

- Alkalmazz szelektív adószabályokat.

- Engedd meg barátaidnak, hogy megkerülhessék az ÁFA megfizetését.

- Tedd adómentessé a pálinkafőzést.

- Ne zavarjon, hogy állandóan korrupcióval vádolnak, a konkrét haszon vezéreljen.

- Csak a veled szorosan együttműködő üzleteknek engedélyezd a vasárnapi nyitva tartást.


KÖLTSÉGVETÉS

- Készíts éves költségvetést, de olyat, melyet bármikor megváltoztathatsz.

- Annyiszor változtass a költségvetésen, ahányszor utadban áll.

- Ne idegesítsen, hogy az államadósság mértékének a saját magad által írott alaptörvényben meghatározott korlátja van.


STATISZTIKA

- Mindig úgy magyarázd a statisztikai adatokat, hogy azok számodra kedvezőek legyenek. Soha ne kommunikált azt, mi számodra nem kedvező.

- Ne gyűjts adatokat azokon a területeken, ahol statisztika kedvezőtlen lenne.

- A szegénységgel érdemben ne foglalkozz, az ilyen kérdéseket is hárítsd el magadtól.

- Kérlelhetetlenül mond, hogy soha senki ennyit még nem tett a szegénység felszámolására, mint kormányod.

- Az se foglalkoztasson, hogy az ország 40%-a él a szegénységi küszöb alatt.

- Vezesd be a közmunka intézményét. Alkalmazz közmunkásokat rendkívül alacsony bérért. A közmunka jobb, mint az éhhalál. Alkalmazd őket csak néhány hónapon keresztül, 140€-s munkabérét, de a statisztikában úgy tüntesd fel őket, mint teljes foglalkozásban állókat.


A KÖZHIVATALOK MEGSZÁLLÁSA

- Tégy úgy, mintha takarékos lennél, kormányodban legyen kevés miniszter. A misztériumok feladatait hűséges államtitkárságok lássák el, létszámukra minden tekintet nélkül.

- Tölts be minden elképzelhető tisztséget.

- Végy egy párt-alelnököt, és nevezd ki pártoktól független köztársasági elnöknek. Olyan köztársasági elnöknek, mely soha semmit sem ellenez, ill. bármit aláír, ha saját pártfrakciójától jön.

- Nevezz ki annyi alkotmánybírót holdudvarodból, amennyit nem szégyellsz. Ne legyél szégyenlős, mert a történelem az erőseket igazolja.

- Végy el jogokat az alkotmánybíróságtól, majd adj hozzá a megválasztott pártkatonákat, akik tartósítószerként akár tíz éven túl is hajlandók ezt a feladatot ellátni jó fizetésért, majd az egészet keverd jól össze, hogy a krémes massza állaga minél zavarosabb legyen.


FOGLALJ EL MINDEN POZÍCIÓT KORMÁNYZATI CIKLUSOKON ÁTÍVELŐ MÓDON

- Pártkatonáidat úgy ültesd oda, hogy ha bekövetkezne az a nem várt fordulat, mely szerint kiesnél a hatalomból, akkor a tőled függő pártkatonák akadályozhassák az újonnan megválasztott kormány működését.

- Nevezd át a Legfelsőbb Bíróságot Kúriává, és oda is tedd lojális embered, legalább 10 évre. Tedd lehetővé, hogy a számodra fontos bírósági döntéseket a hozzád lojális bíróság hozza meg.

- Keress egy hű katonát, az Országos Bírósági Hivatal élére, nevezd ki legalább 9 évre, és jól keverd be a rendszerbe.

- Ha nem sikerül minden független bírót nyugdíjazni, vagy valamilyen módon eltávolítani hivatalából, a neked fontos ügyeket azokhoz a bíróságokhoz telepítsd, melyek lojálisak hozzád.

- Az ellenzék ügyeinek megoldását húzd el, hogy a következő választásnál is téma maradjon.

- Tedd lehetővé, hogy a kormányzati sajtó évekig foglalkozhasson az ellenzékkel összefüggő ügyekkel.

- Foglald el a pozíciókat úgy, hogy ha bármely oknál fogva elveszítenél egy választást és egy ellenzéki párt nyerne, a nyertesek kezét akkor is megbéníthasd.

- Ne keress legfőbb ügyészt, mert ezt a pozíciót hű pártkatonád tölti be. Olyan ember, aki segítette hatalomra jutásod. Most támogasd azzal, hogy mandátumát meghosszabbítod legalább 9 évvel.

- Keresd meg azt a képviselődet, aki téged fenntartás nélkül szeret, aki fenntartás nélkül odavan érted, és legalább 12 évre nevezd ki az Állami Számvevőség elnökének.

- Alkoss egy olyan Költségvetési Tanácsot, melyben, többségben vagy.

- A Költségvetési Tanács közreműködésével, a költségvetés elfogadásának hiányában, legyen jogosítványod, akár a parlament feloszlatására is.

- Nevezd ki a gazdasági Versenyhivatal elnökét és két helyettesét a miniszterelnök javaslatára. Megbízatásuk szóljon legalább 6 évre.

- Ugyanezt tedd, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökével és két helyettesével. Megbízatásuk szóljon legalább 6 évre.

- Ugyanezt tedd Nemzeti Bank elnökével és két alelnökével. Váltsd le a jelenlegieket minél hamarabb, és nevezd ki az új vezetőket legalább 6 évre.

- Gondoskodj arról, hogy a legfontosabb pozíciókban hű katonáid ne legyenek leválthatók. A Kúria elnöke, az Országos Bírói Hivatal elnöke, a legfőbb ügyész, és a Számvevőszék elnöke, csak kétharmados többséggel legyen csak leváltható, az un. független parlament által. Tehát, az ellenzék kormányra kerülése esetén akkor is béna maradjon, ha kétharmadnál kevesebb szavazattal nyer.

- Tudasd a választókkal, hogy ha nem rád szavaznak, szavazatuk tulajdonképpen elveszik. Beruházás csak ott lesz, ahol embered vezeti a települést.


SAJTÓ

- Találd meg, a legmegfelelőbb személyt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) élére, növeld meg hatáskörét a csillagos égig, és nevezd ki, legalább 9 évre.

- Rendelj mellé egy legalább 5 tagú Médiatanácsot, olyan emberekből, kiknek öröm együtt dolgozni, a NMHH elnök asszonyával.

- Foglald el, és keményen irányítsd a nemzeti hírügynökségeket, a közszolgálati médiát.

- Szabadulj meg minden régi munkatárstól, és vegyél fel újakat.

- Óvakodj az önálló személyiségektől.

- Ha valakiről kiderülne, hogy nem "ismeri határait", azonnal bocsásd el.

- Alkoss olyan környezetet, hogy minden média kössön szerződést az MTI-vel, vagyis a Magyar Távirati Irodával.

- Írd elő, hogy a leadott cikken és kommünikén egy vesszőt sem lehet változtatni.

- Írd elő, hogy csak a teljes, és változatlan szöveg alkalmazható.

- Tudasd, hogy a bíróságon találkozol azzal, aki nem így tesz.

- Belső utasításokkal irányítsd az MTI munkatársait.

- Tedd lehetetlenné az ellenzéki sajtót.

- Alakíts ki egy olyan pénzügyi feltételrendszert, melynek nem tudnak megfelelni.

- Frekvenciát csak annak adj, aki teljesíteni tudja feltételrendszered.

- Területileg is korlátozd az ellenzéki gondolatokat is megfogalmazó rádióállomások frekvenciáját.

- Az ellenzéki beszélgető és hírcsatornáknak írd elő, hogy főleg zenét szolgáltassanak.

- Vess ki különadót a független csatornákra. Alkalmazz cselt, és épülj be társaságaikba.

- Teremts törvényi hátteret arra, hogy rabosíthatók legyenek azok, akik a Fideszesek visszaéléseivel kapcsolatos híreket megosztják.

- Urald a reklámpiacot.

- Csak azzal köss szerződést, aki egyértelműen neked dolgozik.

- Ellenzéki tv-vel, rádióval, újsággal, csak akkor szerződj, ha olyan reklámot tesznek közzé, amely a te kormánypropagandád.

- Használd ki kiszolgáltatottságukat.

- Írd elő, hogy a televízió távirányítójának egyszámjegyű gombjaival, csak a te közszolgálati csatornáidat lehessen kapcsolni. Nézz sok tévét. Nézz még több tévét.

- Nézd le a népet, gyárts ellenségképet, kelts gyűlöletet, műsoraid erről szóljanak.

- A zemberek egymással legyenek elfoglalva, ne az elittel.

- Mutasd meg, ki az úr a háznál. Akár a legnagyobb TV csatornát is tiltsd ki a parlamentből, ha nem úgy tájékoztat, ahogy szereted.

- Korlátozd az egyetlen ellenzéki rádióállomás körzetét, írd elő, hogy játszanak több zenét.


TÁJÉKOZTATÁSPOLITIKA

- Kelts hisztériát és káoszt, majd mutass rá a "helyes útra".

- Tartsd fenn az ellenségképet.

- Keress új ellenségeket.

- Legyél rossz viszonyban, a szomszéd országokkal.

- Állj mindig a többség oldalán, ne kedvezz a kisebbségeknek.

- Legyél demagóg, véleményedet mindig úgy állítsd be, mintha az a többségé lenne. Mindenkinek azt mond, amit hallani akar. Hazudj rezzenéstelen arccal. Ne engedd, hogy a tények befolyásoljanak.

- Itthon mutasd azt, hogy véded az országot ez Európai Uniótól.

- Brüsszelben mutasd azt, hogy te és embereid testesítik meg Európát.

- Ha téged, vagy kormányod támadják, kritizálják; kérd ki az ország népe nevében. Mond azt, hogy népedet, a magyarokat támadják, te pedig őket megvéded.

- Tudd, hogy gazdagnak lenni büszkeség. A puritán embert nem becsülik, a költekezőt majmolják.

- Ne félj a demagógiától.

- Ígérd, hogy a legalantasabb vágyakat is teljesíted.

- Légy cinikus, pénzért, akár az azeri baltás gyilkost is engedd szabadon.

- Mondd ki, hogy ha más országokban is ilyen színvonalú döntéseket hoznának, náluk is jobb lenne az élet.

- Mutass rá arra, hogy az Európai Unió korlátozza függetlenségünket, és minket akadályoz abban, hogy még jobb döntéseket hozzunk.

- Mondd azt, hogy az előző kormányok, rendszerek a hibások.

- Ennek alátámasztására, indíts pereket, használd az erőszakszerveket.

- Mondd azt, hogy az EU a hibás. Mondd el újra! Az EU a hibás. Ismételgesd újra és újra.

- Folyamatosan és állandóan bélyegezd meg politikai ellenfeleid.

- Alkosd újra a kollektív bűnösség fogalmát. Lebegtesd azt a gondolatot, hogy politikai ellenfeled betiltható.

- Építs börtönöket. Emeld a büntetési tételeket.

- Ami a szíveden, az a szádon is. Nyíltan uszíts a menekültek ellen. Menekültek nem kellenek, ők tőlünk idegenek, elveszik a magyarok munkáját. Ne említsd, hogy félmillió magyar dolgozik külföldön.

- Gyűléseidre vigyél fizetett rajongókat.

- Erősítsd a törzsi szellemiséget, gyengítsd az európai tudatot.


SZAKSZERVEZETEK ÉS A MUNKA VILÁGA

- Korlátozd, a szakszervezetek jogait.

- Korlátozd a sztrájkjogot.

- Szabályozd újra a Munka Törvénykönyvét.

- Alkoss olyan törvényeket, melyek nem a munkavállalókat védik, hanem a munkaadókat.

- Olyan törvényi helyzetet építs, melyben nyugodtam mondhatod a befektetőknek, hogy érdemes Magyarországon beruházniuk. Nálunk alacsonyak a munkabérek. Munkanélküliek hada várja, hogy dolgozhasson. Alacsonyak a nyugdíjak. Eszköztelenek és gyengék a szakszervezetek. Eszköztelenek, kitaszítottak és gyengék a társadalmi szervezetek. Barátságosan korruptak a hatósságok.


VALLÁS ÉS EGYHÁZPOLITIKA

- Tagadd meg a szekularizációt. Az állam és az egyház folyjon egybe.

- Tégy úgy, mintha te is egy vallás, egy egyház lennél.

- Érzelmi politikára építs, közted és híveid közt a hit legyen a kapocs.

- Kösd magadhoz a történelmi egyházakat, minden szószékről a te szavad szóljék.

- Te döntsd el, ki egyház és ki nem.

- Vedd el jogosítványát annak, aki ebben nem együttműködő.

- Gazdagon támogasd a veled együttműködő egyházakat.


OMBUDSMANI RENDSZER

- Egyszerűsítsd le a témákra tagolt ombudsmani rendszert, nem kell a sok beleszólás.

- Szüntesd meg jövő nemzedékek országgyűlési biztosának hivatalát.

- Szüntesd meg a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának jogintézményét.


VÁLASZTÁSI RENDSZER

- Alkoss olyan választási törvényt, mely neked kedvező. Ha az erőviszonyok változnak, változtasd a törvényt.

- Alkoss egy Nemzeti Választási Bizottságot és egy Nemzeti Választási Hivatalt, kétharmados többséggel.

- Szűkítsd a népszavazások érvényességének lehetőségét.

- Írj elő elérhetetlenül magas részvételi arányt eredményes népszavazáshoz.

- Nehezítsd meg a népszavazási kérdések beadását. Írj elő olyan szabályrendszert, melynek nem lehet megfelelni, illetve olyat mely mindig neked kedvez.

- Adj állampolgárságot és választójogot a határokon túl élő magyaroknak. Alkoss törvényt arról, hogy ők akár levélben is szavazhassanak. Ne törődj azzal, hogy döntéseik következményeit nem viselik.

- Nehezítsd meg a szavazást azon magyar állampolgárok részére, akik ma Nyugat-Európában dolgoznak, jobb megélhetésük reményében.


CIVIL TÁRSADALMI SZERVEZETEK

- Építsd le a rendszerváltás után alakult társadalmi szervezeteket, és építs újakat.

- A környezetvédelmi, a feminista, az emberi jogi a társadalmi szervezetek károsak, különösen, ha nyugatról is támogatják őket. Ezek kerékkötői a gondmentes kormányzásnak.

- Kötelezd őket, hogy újra regisztrálják magukat.

- Kötelezd őket, hogy alapszabályukban szerepeljen, hogy politikamentesek. Ne alkoss átlátható szabályokat.

- Közhasznúságuk igazolására írj elő teljesíthetetlen szabályokat.

- Csak azt támogassad, ami a tiéd.

- Támogasd azt, ami vallásos és a két világháború közötti korszak hagyományaira épül.


TÖRTÉNELEMSZEMLÉLET

- Hamisítsd meg a történelmet.

- A történészekre is alkalmazd a bevált egzisztenciális függőséget, tüntesd ki a kurzustörténészeket. Láttasd a munkanélküliség rémképét.

- Ne zavarjon, hogy a közelmúlt történelmét a ma élők közül sokan átélték. Fess sötét képet a korábbi kormányokról, sikerest a jelenről és rózsaszínűt a jövőről.

- Ne feledd, hogy új emlékezetpolitikán dolgozol. Rombold a szocialistának, kommunistának mondott korok emlékképét, építsd újjá a neohorthysta restaurációt.

- Mosd össze a szocialista időszak különböző időszakait, emeld ki azok közül a legrosszabb pillanatokat, és általánosítsd.

- Szádra ne vedd az ősiség elvének megszüntetését, születési előjogok eltörlését, az egyházi és földesúri birtokok szétosztását, a népoktatás bevezetését.

- Mosd össze a szocializmus időszakát a nyilas uralom éveivel. Tégy egyenlőségjelet a vörös csillag és a horogkereszt közé. 

- Együttesen tiltsd be ezeket a jelképeket.

- E tárgykörben állíts fel egy hazugsággyárat, és nevezd múzeumnak.

- Irtsd a munkásmozgalmi múzeum emlékeit, mintha azok a mozgalmak nem is léteztek volna.

- Nevezz ki utcanév bizottságokat. Nevezd át a baloldali mártírok utcaneveit. Nevezz el utcákat akár náci kollaboránsokról is.

- Kriminalizáld a szovjet történelmet.

- A rendszerváltás előtti időkre mond azt, hogy a kommunizmus időszaka.

- Ne említsd, hogy az előző rendszer magáról azt állította, hogy a kommunizmus egy távoli cél, ők a szocializmus alapjait rakják le.

- Ne említsd, hogy az azóta eltelt 25 év alatt az előző rendszer változott, fejlődött volna.

- A korábbi kormányok időszakáról úgy szólj, (elmúlt nyócév) mint a fertő időszakáról.

- Úgy beszélj, hogy szavaid mindig a legegyszerűbb, legműveletlenebb választókhoz szólnának. Ők vannak többségben.

- Tudd, hogy az értelmiség többsége úgyis a kecsegtetőbb lehetőségeket fogja választani.

- Távolítsd el azok szobrait, akik nem a te politikádat követik.

- Állíts szobrokat azoknak, akik világháborúkba sodorták országunkat.

- Ne feledd, a Horthy éra nyilasai is szobrokat érdemelnek. Taníts Wassról, Nyírőről, Tormayról, Hómanról.

- Nyíltan képviseld, hogy egy új magyar tekintélyuralmi rendszert építesz. Ha ezt bárki kritizálja, kérdezz vissza. - Neked miért lenne jobb, ha idegen multik birtokolnák az országot?


NYELVHASZNÁLAT

- Használj speciális nyelvezetet.

- Sajátíts ki szavakat.

- Polgár, csak te lehetsz.

- A nemzeti ünnepek, a te ünnepeid.

- A magyar zászló, címer, korona, stb. a te szimbólumaid.

- Légy mindig nagyon egyszerű és közérthető.

- Ne feledd, a választók többsége nagyon ritkán figyeli a politikát.

- Ha megtámadnak; mondd azt, a magyar népet támadják.


MI AZ, HOGY FIDESZ?

A Fidesz recept speciális magyar termék, valódi hungarikum. Ez maga, a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ez az illiberális kereszténydemokrácia, egy vallás, "melyet nem követni szégyen". Ez maga az Orbánium. Rendszere, vegyértéke meghatározható, helye ott van a Mengyelejev táblázaton.


ORBÁNVEZÉR

- Orbán megerősíti a központi hatalmat. Taktikusan szítja a vidék - Budapest, népi - urbánus ellentétet, mert Magyarország megismeréséhez nem elég Budapestet ismerni, a 70%-ot kitevő vidék ismerete is kell, melynek életlehetősége teljesen eltér.

- Orbán a kollektív tudattalan befolyásolására épít, de Ő nem több, mint egy karizmatikus megafon, azt mondja amit a tömeg hallani akar. Ő adja vissza az ország spirituális egységét, a dicső múlva révedést, és cserébe függőséget vár. Vágyai határtalanok, mára már feszegetik a kis Magyarország kereteit. Országlása alatt szalonképessé válik az idegengyűlölet, melynek történelmi hagyományai sajnos a mában is élnek.

- Orbán nem tűr ellentmondást. Szigorú apjától szenvedő kamaszból vált hatalomittas diktátorrá, aki elég értelmes ahhoz hogy kihasználja a demokrácia gyengeségeit.


KÖVETKEZTETÉS

Mindez azt jelenti, hogy nagy a baj. Pontosabban még ennél is nagyobb a baj, mert a rendszer elzárja az utat azoktól, akik ezen változtatni szeretnének, és elzárja a közöttük való együttműködéstől is.


A legnagyobb baloldali parlamenti ellenzéki párt, (ma már a 10%-ot sem érik el) még mindig nem szembesül azzal, hogy ami történt, az nagymértékben annak a következménye, hogy elkanyarodtak baloldali hagyományaiktól, és rátértek a neoliberális útra. Politikusaik közül többen, még mindig azon álmodoznak, hogy a Fidesz olyan hibát fog elkövetni, melynek következtében visszatérnek az üzleti körökkel együttműködő útra. Még mindig nem folytattak le egy olyan nyilvános önvizsgálatot mely kimondja, hogy az un. fülkeforradalmi választási eredmény nemcsak a hamis Fidesz ígéretek eredménye, hanem annak a következménye, hogy a választók nagy része az előbb liberálissá, majd neoliberálissá vált szociáldemokráciát utasította el. 


Az MSZP-nek meg kell újulnia. Erre több kísérlet is történt. A folyamat nem zárult le. Amíg viszont a választók számára nem válik világossá, az hogy az MSZP visszatért, a hagyományos szocialista értékekhez addig a lakosság pártot választani nem képes hányadát nem fogják, tudják megszólítani.


A másik ellenzéki parlamenti párt, aki szóba jöhet az LMP (Lehet más Politika). Ők ma úgy gondolják, hogy pillanatnyi (vélt) erősödésük fontosabb, mint egy, a Fideszt legyőzni képes egység megteremtése. Az LMP, egy zöld párthoz méltatlanul halászik a zavarosban. Remélt növekedésük fontosabb számukra, mint az ország érdeke.


Másokkal együtt dolgozni nem könnyű. Ezért mindezek előtt tisztázni kell, hogy különböző politikai beállítottságú csoportok, kicsik és nagyok, más és más politikai, ideológiai háttérrel, csak akkor fognak tudni együtt dolgozni, ha nem akarnak egymásra rátelepedni. Tudatára kell ébredniük, hogy egyedül nem megy. A baloldal pártjainak szövetséget kell kötniük. Szövetséget, hogy visszaállítsák a demokráciát Magyarországon, és a köztársasági értékrendszeren alapuló jó viszonyt az Európai Unióval. Ennek kísérlete folyik ma, a szintén sok diktatúrát megélt Görögországban, Portugáliában és Spanyolországban.


Magyarországon, ma nem látom, a portugál vagy a spanyol példa mai megvalósulásának esélyét. A kormánykoalíció semmilyen eszköztől sem riad vissza, ha a választók meggyőzéséről van szó. Itt idézném, a 2015 decemberében elhunyt Csernok Attilát: "Népe ellen cselekszik, aki visszaélve tudatlanságukkal, embertársai, honfitársai ellen uszítja őket." Ellenpólusként, pedig idéznék a Fidesz 2015 decemberi kongresszusának két beszédéből: Orbán Viktor az ellenszavazat nélkül újraválasztott pártelnök a menekültválsággal kapcsolatban elmondta, hogy "az emberi jogok, a nyitottság és a tolerancia csak felszínes, másodlagos értékek." Kövér László, a parlament elnöke: "Tudjuk mit akarunk és mit nem. Nem akarjuk a nyitott társadalmat, mely nyitott és egyben védtelen minden külső manipulációval szemben, nem akarjuk a gender őrületet. Nem akarjuk Magyarországot férjgyűlölő nők, és a nőktől rettegő feminin férfiak, a gyermekekben, a családokban csak az önmegvalósítást megvalósító társadalmává tenni. (Hosszú taps, a szónok a küldöttekre néz.)


Azt szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás megvalósításának legmagasabb fokának azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk. (Hosszú taps, a szónok a küldöttekre néz.) Nem akarjuk, a nemzeti értékkehez nem kötődő, a pénzhatalom által korrumpált brüsszeli bürokráciától vezetett Európai Egyesült Államokat. Keresztény Európa helyett nem akarjuk a multi-kulti Európáját. Megjegyzem, a kifejezés félrevezető, mert multikulturális ország volt itt, a monarchia alatt. Ami ma Európában van az nem multikulturalizmus, hanem gyökértelen barbárok szállásterületévé átalakítani szándékozó kísérlet, (Taps, a szónok felnéz a szövegből.) ahol az európai őslakosokat el akarják idegeníteni saját kultúrájuktól, és a saját kultúrájuktól kiszakított idegenekkel akarják magukat összefogni, hogy szavazó és fogyasztási bázist alkossanak."


A tét nagy. Az Európa polgárainak vágya az volt, hogy az EU megteremtésével olyan együttműködés valósuljon meg az öreg kontinensen, mely elűzi a háborúkat. A háborúellenesség ma is minden más értéket felülír. Ezt a lehetőséget nem szabad elherdálni. Az ezt megérteni képtelen politikusoktól meg kell szabadulni.


A Fidesz és a Jobbik által vezérelt politikai helyzet rendkívül feszült. A társadalmi elnyomorodás folyamata nem állt le, miközben a baloldali liberális és balközép pártok megújulása várat magára. Az Európai Baloldal segítségével olyan politikai szolidaritást kell kiépíteni Magyarországon, mely európai segítség nélkül nem megy.


Droppa György

Megjelent a transform! hálózatában, Prezi változatban is angol nyelven.


További hírek

  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Mire figyelj, miután sikerült megszerezned a jogosítványod?
2022. 08. 10. 13:01 13keruleti-hirhatar.hu
  Különleges motorok kezdő és haladó makettezőknek
2022. 08. 10. 12:57 13keruleti-hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu
  Legnagyobb terület – legkedvezőbb áron – 2.
2022. 08. 08. 10:22 hirhatar.hu
  Diktatúrában nem táncikálunk
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Jóléti vízfelületként bevezették a Balatont a jegybank balatonakarattyai konferenciaközpontjához
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu
  Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
2022. 08. 07. 13:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport