. Ma György napja van.
Zéró tolerancia a csaló könyvvizsgálókkal szemben
2015-03-28 04:41:57
Zéró tolerancia a csaló könyvvizsgálókkal szemben

Zéró tolerancia a csaló könyvvizsgálókkal szemben

A Nemzetgazdasági Minisztérium zéró toleranciát hirdetett a csaló könyvvizsgálókkal szemben: Pankucsi Zoltán, adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár az európai könyvvizsgálói közfelügyeletek Budapesten tartott plenáris ülésén a résztvevőktől zéró toleranciát kért. Elmondta: a 28 tagállam felügyeleti hatóságainak határozottan fel kell lépni azokkal a könyvvizsgálókkal szemben, akik csalásban vesznek részt, vagy gondatlanul látják el feladatukat.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium ad otthont az európai könyvvizsgálói közfelügyeletek kétnapos plenáris ülésének, amely a szakma legrangosabb eseménye. A rendezvény nyitóbeszédében Pankucsi Zoltán kiemelte, hogy hazánkban a könyvvizsgálói felügyelet új, szigorúbb alapokra helyezése aktuálisabb, mint eddig bármikor.  A tárca számviteli szakembere hangsúlyozta, hogy eljött az ideje annak, hogy az egész Európai Unió levonja a megfelelő következtetéseket, és határozottan fellépjen azokkal a könyvvizsgálókkal szemben, akik nem jól látják el a feladatukat.

 

A helyettes államtitkár összegzése szerint sikeres volt az a magyar kezdeményezés 2013-ban, amely rendkívül szigorú ellenőrzési módszertan bevezetésével indította meg az NGM égisze alatt a könyvvizsgálói felügyeletet. A magyar felügyelet ellenőrzései során a könyvvizsgálók 40%-a megbukott, és a piac érezhetően tisztult. Kiemelte, ma Európának egyetlen válasza lehet a pénzügyi botrányok kapcsán: a zéró tolerancia.

 

Arra kérte az Európai Unió összes könyvvizsgálói felügyeletét, hogy szigorúan lépjen fel azon könyvvizsgálókkal szemben, akik csalásban vesznek részt vagy nem megfelelő színvonalon látják el a feladataikat.

 

Pankucsi Zoltán előadásában kitért arra is, hogy a nemzetgazdasági tárca erőfeszítéseit visszaigazolja, hogy már az amerikai könyvvizsgálói hatósággal, a Public Company Accounting Oversight Board-dal (PCAOB) is együttműködési megállapodást tudtak aláírni, amelynek szigorú, objektív követelményei vannak.

 

 

 

MTI

Fotó: Híradó.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>