. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Vonják vissza az áldozatokat hibáztató kampányfilmeket!
2014-12-22 08:56:06
Vonják vissza az áldozatokat hibáztató kampányfilmeket!

Vonják vissza az áldozatokat hibáztató kampányfilmeket!

Az LMP nyílt levélben fordul Pintér Sándorhoz és Balog Zoltánhoz annak érdekében, hogy vonják vissza az áldozathibáztató tartalmú kampányfilmeket és állítsák le a vetítésüket a pécsi középiskolákban.

 

Minden tiltakozás dacára a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a mai napig nem vonta vissza a nők elleni erőszak áldozatait felelőssé tevő videóit. Sőt, a Belügyminisztérium kiállt mellettük, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig lapít az ügyben. Az LMP szerint a kormánynak egyértelműen el kellene ítélnie az áldozatok emberi méltóságát súlyosan sértő videókat, azok vetítése a középiskolákban elfogadhatatlan.

 

Miközben az alapvető jogok biztosa a videókat bíráló nyilatkozatot adott ki, számos szakmai szervezet tiltakozását fejezte ki és nemzetközi színtéren is kemény kritikákat kaptak, az áldozathibáztató videók a középiskolákban felhasználhatók maradtak. Holott a tét nagy: pontosan az ilyen tartalmak bátortalaníthatják el a nőket attól, hogy a rendőrséghez forduljanak, az erőszakos esetek még inkább rejtve maradhatnak.

 

Csalódást keltő, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem avatkozott be a Belügyminisztérium hozzáállását látva, holott a humán tárcának jelentős szerepe van az erőszak megelőzésében és az áldozatok védelmében.

 

Az LMP szerint az Isztambuli Egyezmény átültetésének nulladik lépése az kell, hogy legyen, hogy a kormány határozottan ítélje el az erőszakért való felelősség bármilyen mértékű áthárítását az áldozatokra. Az LMP nyílt levélben fordul az érintett miniszterekhez, mert azt várjuk a tárcáktól, hogy határolódjanak el a videóktól, vonják vissza azokat és azonnal állítsák le a vetítésüket a pécsi középiskolákban.


Szél Bernadett, az LMP társelnöke - MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>