. Ma Béla napja van.
Vizesednek a falak, beáznak a pincék a Liget mellett
2016-08-21 03:42:52
Vizesednek a falak, beáznak a pincék a Liget mellett

Vizesednek a falak, beáznak a pincék a Liget mellett

A bontás már hetek óta zajlik a Ligetben az épülő Zene Háza miatt, a Közlekedési Múzeum épülete továbbra is kordonnal van körülvéve, azzal azonban nem foglalkoztak a kivitelezők, hogy a gyors építkezés milyen környezeti károkat okozhat a Liget vízbázisában. Ezért a Párbeszéd Magyarországért adatigényléssel fordul az illetékes hatóságokhoz.

A Városligetről készült Vízbázisvédelmi Tanulmány arról árulkodik, hogy a Liget-projekt megálmodói és a kivitelezők nem végeztek alapos vizsgálatot: mi történik a helyi vízbázissal, ha megépülnek a föld alá tervezett kiállító terek és mélygarázsok.


A Párbeszéd Magyarországért ezért közérdekű adatigényléssel fordul az érintett hatóságokhoz, hogy kiderüljön, milyen hidrogeológiai vizsgálatokat végeztek korábban. Az építendő föld alatti kiállítótermek és mélygarázsok akadályozhatják a vízáramlást, ami a környező lakásokban, házakban a pincék és a falak vizesedéséhez vezethet. És nem utolsósorban még a tervezettnél is nagyobb mértékű fapusztulásához is vezet majd, a növények vízellátásának megzavarása.


A Párbeszéd most azt kérdezi a Kormányhivataltól: milyen mérések alapján tekintették engedélyezhetőnek a beruházást, modellezték-e a várható hidrogeológiai hatásokat és, ha bekövetkezik a vizesedés fogják-e kártalanítani a környező ingatlanok tulajdonosait, illetve hány fa pusztulására számítanak a föld alatti vízáramlás akadályozása miatt?


Szabó Rebeka, szakpolitikus, Zugló alpolgármestere - OS

Fotó: Atv

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>