. Ma Béla napja van.
Világsztár a Béke téren
2016-05-31 06:15:39
Világsztár a Béke téren

Világsztár a Béke téren

A kerület 78. születésnapja alkalmából városrészünk önkormányzata igazi meglepetéssel szolgált az eseményt számon tartó lokálpatriótáknak éppen úgy, mint a színvonalas kikapcsolódásra vágyó kerületi lakosoknak, a vájt fülű zenebarátoknak, és mindenkinek, aki elfogadta a május 28-ára, a Béke téri születésnapi rendezvényre szóló meghívást.


A nap nagyobb része a gyermekeké volt, de az este hét órakor kezdődő koncert igazi világsztár fellépésével tette emlékezetessé az ünnepet: a színpadon a Boban Marković Orkestar bűvölte el a teret teljesen megtöltő közönséget.


A kellemesen induló hétvége több választási lehetőséget is tartogatott a gyermekes szülőknek, nagyszülőknek, akik a vasárnapi gyermeknap egyfajta vigíliájaként, bevezetéseként is felfoghatták a kerület születésnapja alkalmából, a polgármesteri hivatal tőszomszédságában megrendezett egész napos rendezvényt.

 

A téren különböző méretű légvárak mellett arcfestés, ügyességi játékok, tájékoztató pavilonok, lufihajtogató bohóc, és felhőcukor készítő gondoskodtak a kisebb nagyobb, fiatalabb és öregebb gyermekek szórakoztatásáról, délután pedig a Gyermek és Ifjúsági Ház Tücsökkertjében is gazdag programmal várták a gyerekeket.


Ám az igazi móka, a voltaképpeni születésnapi ünnepség napszálltakor, a világhírű Boban Marković Orkestar műsorának megkezdésekor következett.


Boban Marković fúvószenekara ünnepelt vendég a világ bármely koncert dobogóján. Balkáni hangulatokkal fűszerezett világzenei produkciójukat olyanok is gyakran fütyörészik elfoglaltságaik közben, akik nem is tudják, hogy a fülbemászó dallamot, ami makacsul meg-megszólal a fejükben, egy hétéves korától muzsikáló szerb-cigány trombitaművész zenekarának az előadásában hallhatták valahol, valamikor.


A Béke téri születésnapi hangversenyen az együttes élén Boban Marković mellett ott állt és játszott a fia, Marko is, aki 2006-ban vette át a zenekar irányítását édesapjától, az együttes megalapítójától és névadójától. A zenekar fergeteges produkciója szavakban leírhatatlan. Nem csoda, hogy a hallgatóság között nem csak kerületi lakosok verték a taktust, de olyanok is tapsoltak a produkciónak, akik Kőbányáról, a távoli  Kispestről, Pestlőrincről, vagy éppen Debrecenből érkeztek a kerület születésnapi hangversenyére.


A Boban Marković fúvószenekar fellépése nagyon magasra tette a képzeletbeli lécet. Találgatni sem merünk, hogy a két esztendő múlva esedékes nyolcvanadik születésnapon melyik együttesnek tapsolhatunk majd a Béke tér sokat látott fáinak lombjai alatt. Ám akkor sem lennénk csalódottak, ha ismét a Boban Marković fúvószenekarral oszthatnánk majd meg a városrészünk fennmaradása, élni akarása, és fejlődése felett érzett őszinte örömünket.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>