. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Veszélyben a magyar szabadság
2016-06-26 06:26:55
Veszélyben a magyar szabadság

Veszélyben a magyar szabadság

A magyar szabadság napján a Magyar Liberális Párt arra figyelmeztet, hogy nehezen kivívott függetlenségünk és uniós tagságunk is veszélybe kerülhet a kvótanépszavazással. Ezen a napon Magyarország szuverenitásának 1991-es visszaszerzését, a szovjet csapatok kivonulását ünnepeljük.


Ezen a napon azt ünnepeljük, hogy Magyarország megindulhatott az Európai Unióba vezető úton és tagjává válhatott egy olyan közösségnek, ahol egyetértés van az alapvető emberi- és szabadságjogokban.


Nemcsak Magyarország, de Európa jövője és szabadsága is veszélybe került a brit népszavazás után. Nagy-Britannia kiválásával Európa egysége megtört, és fennáll a veszélye, hogy az unió dominóhatás-szerűen elemeire bomlik. A következő kiváltó ok pedig éppen a magyar kvóta népszavazás lehet.


Magyarország egy rosszul sikerült népszavazással tovább repeszti az európai egységet, ezért hatalmas felelősség hárul ránk. Az Európai Unió szétesése után ugyanis Magyarország éppen oda jut vissza, ahonnan 1991-ben elindult.


A Liberálisok szerint a Brüsszel ellen vívott hazug és álnok "szabadságharccal", amelynek része a menekültellenes népszavazás is, a Fidesz veszélybe sodorja hazánk uniós tagságát. A Liberálisok szerint csak az európai közösségben tud Magyarország független és szuverén állam maradni. Az unión kívül viszont Putyin Oroszországa vár ránk. A Liberálisok ezért utasították el mindig a leghatározottabban a keleti nyitás politikáját és a paksi bővítést is.


A Liberálisok szerint Európa akkor tud erős és egységes maradni, ha a tagállamok továbbra is mindent megtesznek az egység megőrzéséért és az alapvető szabadságjogok védelmében. Ehhez pedig az kell, hogy a menekültválságra egységes megoldás szülessen végre. A kvótanépszavazással ezt a közös megoldást sodorjuk veszélybe, ezért azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza tervét.


Ez hazánk szabadságának és független jövőjének záloga.


MLP - OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>