. Ma György napja van.
Vélemények a XIII. kerületről - 4.
2014-09-15 06:14:55
Vélemények a XIII. kerületről - 4.

Vélemények a XIII. kerületről - 4.

Lamperth Mónikával, a volt belügy, majd szociális és munkaügyi miniszter asszonnyal egy jó hangulatú, újlipótvárosi kávézóban beszélgettem a XIII. kerület múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

 

P.D.F.: Hogyan került egy Bács-kiskun megyei nagyközségből Budapestre?

 

Lamperth Mónika: Bácsbokodon születtem. A családomban nem voltak diplomások, de én ki akartam törni és Pécsre jelentkeztem egyetemre. Itt megismerkedtem leendő férjemmel és 1981-ben megszereztem jogi diplomámat. Alapító tagja voltam az MSZP-nek és az ezzel járó szervezési és politikai kötelezettségeim miatt kerültem Budapestre.

 

P. Mióta él a XIII. kerületben?

 

L.M.: 6 éve lakom itt, együtt a felnőtt fiammal, de igazából a szívem kétfelé húz: sok időt töltök kaposvári otthonomban is.

 

P.: Mit gondol erről a városrészről, mit tapasztalt, amióta itt lakik?

 

L.M.: Mielőtt válaszolnék a konkrét kérdésére, engedjen meg egy kitérőt! 2002-ig a Baloldali Önkormányzati Közösség elnöke voltam. Tóth Jóska pedig az alelnököm volt és kiváló munkát végzett. 2002-ben miniszter lettem és Jóska lett az új elnök. Ennek őszintén örültem, mert úgy gondolom, hogy ő volt a legalkalmasabb erre a feladatra. El kell mondanom, hogy azóta is ő vezeti ezt a szervezetet.

 

P.: Ön szerint, mitől más ez a kerület, mint a többi?

 

L.M.: A Jóska legnagyobb erénye, hogy odafigyel az emberekre polgármesterként is. Említek pár példát. A rászorulók gyerekeinek ingyen nyelvoktatást és ingyen wifit biztosít. Megpróbál békét teremteni a kutyások és a nem kutyások között. Kutyafuttatókat, kutya almokat építtetett, ez által is jobbá, kényelmesebbé és tisztábbá teszi a kerületet. Pontosan érti és tudja, hogy mit akarnak a helyiek.

 

P.: Mi a véleménye arról, hogy több XIII. kerületi körzetben is baloldali jelöltek indulnak egymással szemben?

 

L.M.: Van egy mondás, miszerint: nyertes csapaton ne változtass! Jóska és csapata bizonyították, hogy képesek keményen és jól dolgozni, a helyi lakosok pedig elégedettek munkájukkal. Őszinte leszek: az országgyűlési választásokon Összefogás párti voltam, azonban most vannak olyan pártok, akik zsarolással akarnak eredményt elérni. Ez pedig nem szolgálja a XIII. kerület érdekét. Olvastam a Farkasházyval folytatott riportját és én is teljes mértékben úgy látom, hogy ezt a városrészt nagyon jól vezetik. Azonban, ha Jóska emberei ellen más baloldali jelöltek is indulnak, az gyengítheti az önkormányzat eddigi jó színvonalú munkáját és egységességét.

 

P.D.F.

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>