. Ma Béla napja van.
Vászonképek saját képekből? Miért ne?
2023-01-13 16:50:17
Vászonképek saját képekből? Miért ne?

Vászonképek saját képekből? Miért ne?

A felbontás és a textúra

 

A vászonképek napjainkban igen közkedvelt lakásdekorációs tárgyak, azonban csak kevesen gondolnak arra, hogy valakit megajándékoznak egy utalvánnyal. A vaszonkep.hu ajándékutalványainak köszönhetően valóban praktikus meglepetéssel rukkolhatunk elő. Gondoljunk csak bele, mennyire örülnének ennek például a friss házasok! 

 

Ha maradnánk a hagyományos ajándékozásnál, akkor csak a megfelelő fényképet kell kiválasztanunk. Az ilyen termékek rendelése előtt érdemes tájékozódni a beküldött fotókkal szemben támasztott követelményekről. 

 

Kezdjük például a pixelekkel! Általában 30 cm-enként 1000 pixelre van szükség, tehát mondjuk egy 2000x1000 pixeles kép egy 60x30 cm-es vászonképre elég. Nyilván vannak olyan fotók, amelyeket lehet nagyítani, és olyanok is, amelyeket nem, ezért is fontos, hogy a gyártó manuálisan mindent ellenőrizzen a beküldést követően. 

 

Amikor a családi fotók kerülnek fel a vászonra

 

A vászonkép minősége valóban fényképminőségű, s a vászon textúrája sem fog rontani az élességen. Ez leginkább akkor szokott bebizonyosodni, amikor realizáljuk, hogy a kisebb méretű betűk is jól olvashatóak.

 

A családi fényképek kapcsán azonban az a legnagyobb probléma, hogy nem túl letisztult belső környezetben készülnek, s leggyakrabban a fényviszonyok is borzalmasak. A helyzet egy kicsit javítható a háttér elhomályosításával, illetve a fekete-fehér megoldás hasznos effekt lehet.

 

A régi fotók kifejezetten hangulatosak, ráadásul ezeket csupán be kell scannelni, és új életre tudjuk kelteni őket. Ebben az esetben inkább az eszmei érték a lényeg és nem a minőség. Tévhit az is, hogy a telefonos képekből nem lehet jó vászonképeket készíteni. Arra vigyázzunk, hogy vaku nélkül nem mindig jó a fotó, illetve a szelfizős kamerával ne fotózzunk!

 

Kellenek az effektek? 

 

Az effektek arra valók, hogy stílusossá tegyük a képet, és letisztultabb, a környezetéhez jobban passzoló darabot kapjunk. Például a nagyon színes képek éppen a sok szín miatt nem tudnak harmonizálni a szoba árnyalataival. 

 

Azokon a fotókon a legfontosabb az effekt használata, amelyeken nem homogén a háttér, mivel ilyenkor az nagyon összetett, és elviszi a kép súlyát. Ezután jöhet egy kis kontraszt, és kész is van a tökéletes termék! A Snapseed nevű program segíthet nekünk ebben. Mindenki megtalálhatja a hozzá vagy a szeretteihez illő vászonképet, de ne felejtsük el, a családi fotók a legjobbak!



További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>