. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Vakvezető Kutyák Világnapja - rendezvénysorozat szombaton
2015-04-23 09:13:20
Vakvezető Kutyák Világnapja  - rendezvénysorozat szombaton

Vakvezető Kutyák Világnapja - rendezvénysorozat szombaton

Vakvezető kutyás közlekedés, vak-asztalitenisz, vak-amőba  – az ország csaknem 20 városában ünnepli élménydús programokkal a vakvezető kutyák világnapját a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola április 25-én, szombaton.

 

Izgalmas játékok és különlegességek szerepelnek a programokban, amik a látó emberek számára érdekességek. Élménydús formában lehet majd ismerkedhetnek ezekkel, és számos eszközt, játékot ki is próbálhatnak a résztvevők. Mindent megtudhatnak a rendkívüli vakvezető kutyákról, sőt, helyenként letakart szemmel ki is próbálhatják a velük való közlekedést.

 

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola programjai (http://www.barathegyisegitokutya.hu/vakvezeto-kutyak-vilagnapja-2) a hazánkban élő mintegy 80 ezer látássérült emberre, illetve a vakvezető kutyákra, és az ő jelentőségükre irányítják a figyelmet.

 

Arra, hogy milyen kevés, mindössze 123 tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető kutya dolgozik ma az országban. Pedig rendkívüli segítőkről van szó, akik speciális tudásukkal önállóságot és magabiztosságot adnak egy látássérült embernek, teljesebbé teszik az életét. Hámmal a hátukon ezek a kutyák felelősségteljes munkát végeznek, egy ember életét vigyázzák.

 

Rendkívüli tudásukról az ország csaknem 20 városában meggyőződhetnek és tudhatnak meg érdekességeket az érdeklődők április 25-én, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány programjain. Mindenkit szeretettel várnak, aki kíváncsi, aki tesz vagy tenni szeretne a látássérült emberek ügyéért.

 

 

MTI

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>