. Ma Orsolya napja van.
Vágó István - tavaszi villáminterjú
2011-05-10 15:57:53
Vágó István - tavaszi villáminterjú

Vágó István - tavaszi villáminterjú

Vágó István körül pezseg az élet, vele mindig történik valami, ami érdekli az embereket. Nemrég Amerikában járt, részt vesz a Charta rendezvényeken, oszlopos tagja a Szkeptikusok Társaságának, könyvet ír, és vidámabb, mint valaha. A TV2-ből való távozásának körülményei még mindig sokakat foglalkoztatnak.

 

- Arról lehet hallani a TV2-vel való pénzügyi vitátok kapcsán, hogy hatalmas összeg a vita tárgya. Igaz a hír, valóban anyagi ügyekben vitatkoztok?


- Egyáltalán nincs köztünk pénzügyi vita, ezt csak a TV2 szeretné errefelé terelni. A végkielégítésem egyébként abszolút nem tartozik a témához, csak az ellenem keltett indulatok felkorbácsolására alkalmas.


- A Helyi Téma kiemelt hirdetése, logója kapcsán, állítólag  egymilliárdhoz jutott a csatorna. Mindez, valamint a Hír Tv-ből érkező szerkesztő jelenlétét is, sokan jobboldali kötődésnek minősítik. A TV2-ből való eltávolításodról sokan gondolják, hogy politikai indíttatású volt. Neked ez véleményed, vagy meggyőződésed?


- Távozásom után több TV2-es műsort a Fideszhez közel álló Helyi Téma nevű lap szponzorált, melynek kiadója Vitézy Tamás milliárdos nagyvállalkozó (Bátyjának első felesége Orbán Viktor édesanyjának testvére). Én a Helyi Témával - miután egyszer engem meghamisítva idéztek - a lehető legrosszabb viszonyban vagyok. Kirúgásomat követően a volt hírtévés Pindroch Ferenc a Tv2 hírpolitikai tanácsadójaként január 1-jétől átigazolt a csatornához. Nem véletlen, hogy a Policy Solutions elemzése alapján a TV2 84 százalékban, az M1 és Duna TV 83, illetve 82 százalékban építi be a kormány véleményét hírműsoraiba. És hogy a TV2 egyáltalán nem viccel, arra példa, hogy élő vetélkedőjében, a "40 milliós játszmában"  az állomás és az államfő szót is helytelenül író köztársasági elnökre vonatkozó kérdést tettek fel. Harmadnapra távozott a TV2-től a 40 milliós játszma című vetélkedő főszerkesztője.


- Igaz, hogy a TV2 a közvéleményt kérdezve „Vágó kutatásokat” végzett mielőtt felmondtak? Ez nem csak egy indok volt? Valóban nem mutatták meg ennek eredményeit, hiába kérted?


- Azt a bizonyos felmérést a nézők körében - bár kértem - nem mutatták meg nekem. Talán nem véletlenül. De hogy erre hivatkozva bontsanak fel egy kötött idejű szerződést, az bizony abszurdum. Kiss Péter, a TV2 programigazgatója például az én eltávolításom idején Joshi Bharat műsorának megszűntekor így nyilatkozott: „Csak azért, mert ő van, nem akarunk ráerőltetni olyan műsort, ami nem passzol hozzá, inkább megvárjuk, hogy találjunk hozzá való formátumot.” Velem már nem voltak ilyen megértőek...


- A Demokratikus Charta, a szkeptikusok, a kvíz világa, a média? Melyik téma vonz leginkább mostanában, mik a közeli terveid?


-  A Demokratikus Chartában, annak rendezvényeiben van szerepem, és nem is tervezem, hogy feladom. Kvízek, tévéműsorok tekintetében a pályámat lezártnak tekintem, nem akarok foglalkozni ezekkel többet, mert a kereskedelmi tévék világa lezüllött, nem vállalok velük már közösséget. A szkeptikus gondolkodásmód továbbra is foglalkoztat: könyvet írok az áltudományok, az ezotéria ellen "Vigyázat, csalók!" címme.


- Nemrég Amerikában jártál, volt olyan élményed, amiről szívesen mesélnél?


- Nem, azt majd esetleg egy másik interjúban.  

 

Köszönöm a beszélgetést!


Lapunk korábbi interjúja

További híreink
Így tudjuk hasznosítani az elektromos kártevő riasztót
Az elektromos kártevő riasztó elképesztően hasznos eszköznek bizonyulhat akkor, ha lehetőség szerint minél gyorsabban szeretnénk megszabadulni a környezetünkben felbukkan...
2020-10-12 19:21:35, Hírek, Fókuszban Bővebben
A „nyóckerből” a budai várba - a konzervatív kormánysajtós liberális lazasággal szerzett lakást
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi kapu téren egy műemlék épületben, amit néhány éve 70 millió fo...
2020-10-04 13:51:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Budapest díszpolgára lett Demszky Gábor és Tarlós István
„Felkapta a fejét” a közvélemény annak hallatán, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a város rangos kitüntetését adományozná elődeinek. Mára a terv megvalósult. Tarlós ...
2020-10-01 20:02:27, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rákay Philip és felesége lakáscsere útján jutott hozzá egy 60 négyzetméteres, kétszobás bérlakáshoz a Bécsi ka...
Bővebben >>