. Ma Auguszta napja van.
UV-C lámpák az élelmiszeriparban
2021-07-13 20:07:38
UV-C lámpák az élelmiszeriparban

UV-C lámpák az élelmiszeriparban

A következő pár sorban megtudhatja, hogy hogyan hasznosítható az UV-C lámpa a felület- és légfertőtlenítés területén. Tartson velem egy rövid cikk erejéig, és találja meg Ön is a megoldást! 

 

Mik is azok a germicidlámpák?

 

A germicidlámpa tulajdonképpen egyenlő az UV-C lámpa kifejezéssel. Dióhéjban azt kell tudni a módszerről, hogy a lámpák 253,7 nm-es sugárzást kibocsátva elpusztítják a vírusokat, a gombát és penészt is. Még az olyan légtérben szálló mikrobák sem úszhatják meg szárazon, amelyeket csak ilyen intenzitású sugárzással lehet elpusztítani.

 

Igen széles körben alkalmazzák ezt a módszert, hiszen az élelmiszeripar mellett az egészségügy, az oktatás és “magán szektor” is jól kiaknázza előnyeit. A következő pár sorban a gyakorlatban is bemutatjuk, hogy hol és hogyan végzi el feladatait. 

 

Különböző iparágak, egy megoldás

 

Kezdjünk mindjárt a növénytermesztéssel! A növények megfelelő fejlődése érdekében fontos kiiktatni a kockázati tényezőket, így rendkívül hasznos lehet, ha a fóliasátrakban UV-C lámpákkal végezzük a csírátlanítást. Hasonlóképpen hasznosítható a módszer az állattartás területén is.

 

A Hollandimpex termékei a tojásiparban is megállják a helyüket. Jól tudjuk, hogy a tojás felületének tökéletes kezelése nagy kihívásokkal állítja szembe a termelőket, hiszen igen magas csírátlanítási szintet kell elérni. A tojások UV-C kezelésével viszont steril termelői környezetet teremthetünk, ebben akár egy UV-C alagút is a segítségünkre lehet.

 

Továbbá nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mennyi kockázatot rejt magában a húsok feldolgozása. Gyakorlatilag minden létező területen csökkenteni kell a kórokozók arányát; a padlón, a légtérben, a feldolgozógépeken, az eszközökön és a termékeken. Szerencsére ebben is jeleskedik a germicidlámpa.

 

Sterilitás a tárolás során

 

Nemcsak a feldolgozás alatt, de a tárolás során is lényeges, hogy minimalizáljuk a bekerülő baktériumok és az átfertőződés arányát.

 

Gondoljunk csak például a zöldség- és gyümölcstárolásra! Egy rossz darab akár a körülötte lévő össze gyümölcsöt megfertőzheti, s ilyenkor bizony szembe kell néznünk a romlás okozta következményekkel is!

 

De ugyanilyen fontos lehet a hűtőházban, sajtüzemben, palackozóüzemben, halfeldolgozásban, sütőiparban vagy a borászatban is, hogy optimális higiéniai viszonyokat alakítsunk ki. 

 

A germicidlámpás termékek tehát igen sokféle területen bizonyítottak már. Így a professzionális felület- és légfertőtlenítés abszolút megvalósítható. Amennyiben Önnek is jól jönne néhány speciális termék, akkor ajánlom figyelmébe a Hollandimpex kínálatát!

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>