. Ma Márta napja van.
UV-C lámpák az élelmiszeriparban
2021-07-13 20:07:38
UV-C lámpák az élelmiszeriparban

UV-C lámpák az élelmiszeriparban

A következő pár sorban megtudhatja, hogy hogyan hasznosítható az UV-C lámpa a felület- és légfertőtlenítés területén. Tartson velem egy rövid cikk erejéig, és találja meg Ön is a megoldást! 

 

Mik is azok a germicidlámpák?

 

A germicidlámpa tulajdonképpen egyenlő az UV-C lámpa kifejezéssel. Dióhéjban azt kell tudni a módszerről, hogy a lámpák 253,7 nm-es sugárzást kibocsátva elpusztítják a vírusokat, a gombát és penészt is. Még az olyan légtérben szálló mikrobák sem úszhatják meg szárazon, amelyeket csak ilyen intenzitású sugárzással lehet elpusztítani.

 

Igen széles körben alkalmazzák ezt a módszert, hiszen az élelmiszeripar mellett az egészségügy, az oktatás és “magán szektor” is jól kiaknázza előnyeit. A következő pár sorban a gyakorlatban is bemutatjuk, hogy hol és hogyan végzi el feladatait. 

 

Különböző iparágak, egy megoldás

 

Kezdjünk mindjárt a növénytermesztéssel! A növények megfelelő fejlődése érdekében fontos kiiktatni a kockázati tényezőket, így rendkívül hasznos lehet, ha a fóliasátrakban UV-C lámpákkal végezzük a csírátlanítást. Hasonlóképpen hasznosítható a módszer az állattartás területén is.

 

A Hollandimpex termékei a tojásiparban is megállják a helyüket. Jól tudjuk, hogy a tojás felületének tökéletes kezelése nagy kihívásokkal állítja szembe a termelőket, hiszen igen magas csírátlanítási szintet kell elérni. A tojások UV-C kezelésével viszont steril termelői környezetet teremthetünk, ebben akár egy UV-C alagút is a segítségünkre lehet.

 

Továbbá nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mennyi kockázatot rejt magában a húsok feldolgozása. Gyakorlatilag minden létező területen csökkenteni kell a kórokozók arányát; a padlón, a légtérben, a feldolgozógépeken, az eszközökön és a termékeken. Szerencsére ebben is jeleskedik a germicidlámpa.

 

Sterilitás a tárolás során

 

Nemcsak a feldolgozás alatt, de a tárolás során is lényeges, hogy minimalizáljuk a bekerülő baktériumok és az átfertőződés arányát.

 

Gondoljunk csak például a zöldség- és gyümölcstárolásra! Egy rossz darab akár a körülötte lévő össze gyümölcsöt megfertőzheti, s ilyenkor bizony szembe kell néznünk a romlás okozta következményekkel is!

 

De ugyanilyen fontos lehet a hűtőházban, sajtüzemben, palackozóüzemben, halfeldolgozásban, sütőiparban vagy a borászatban is, hogy optimális higiéniai viszonyokat alakítsunk ki. 

 

A germicidlámpás termékek tehát igen sokféle területen bizonyítottak már. Így a professzionális felület- és légfertőtlenítés abszolút megvalósítható. Amennyiben Önnek is jól jönne néhány speciális termék, akkor ajánlom figyelmébe a Hollandimpex kínálatát!

További híreink
Hétről-hétre 20 százalékos a koronavírus-fertőzöttek száma, kikerült a harmadik oltás protokollja is
Sajnos nem lehet kizárni, hogy ősszel megérkezik a koronavírus negyedik hulláma – fogalmazott az országos tiszti főorvos az RTL Klub reggeli műsorában. Müller Cecília ki...
2021-07-28 20:26:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ungár és Czeglédy közös nyilatkozatban állítja: Hende Csaba a DK nevében készíttet lejárató szórólapokat
Közös közleményt adott ki a szombathelyi előválasztás két jelöltje, a DK-s Czeglédy Csaba és az LMP-s Ungár Péter. Mint fogalmaztak, értesülésük szerint Hende Csaba a Dem...
2021-07-23 20:33:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Üzentek Brüsszelből: nem jönnek az EU-s pénzek, amíg nem változtat két területen a kormány
Rendszerszintű problémákat lát a magyar jogállamiság, benne az igazságszolgáltatás és a korrupció elleni küzdelem terén az Európai Bizottság.
2021-07-22 12:57:14, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói versenyéről a Magyar Olimpiai Bizottság ...
Bővebben >>