. Ma Auguszta napja van.
Ujhelyi európai vezetőkhöz viszi Orbán kozultációját
2015-05-15 04:31:29
Ujhelyi európai vezetőkhöz viszi Orbán kozultációját

Ujhelyi európai vezetőkhöz viszi Orbán kozultációját

Orbán Viktor még 2001-ben, az Amerikai Kereskedelmi Kamara előtt tartott előadásában  arról beszélt, hogy Magyarországnak több millió bevándorlót kellene befogadnia a következő években, hogy ezzel biztosítsa a gazdasági növekedés ütemét.

 

A kormányfő akkor úgy fogalmazott, hogy Magyarország akár tizennégymillió embernek is megélhetést tud biztosítani, azokat a nyugat-európai tagállamokat pedig követendő példaként állította, amelyek a "bevándorlás- és külföldi munkavállaló-ellenes hangulatot figyelmen kívül hagyva" vezetnek be könnyítéseket a migránsokkal szemben – emlékeztetett Ujhelyi István szocialista EP-képviselő brüsszeli sajtótájékoztatóján.

 

A MSZP európai politikusa rámutatott: ez is bizonyítja, hogy Orbán Viktor politikai ámokfutása nem szól másról, mint az aktuális, személyes politikai érdekének mindenáron való érvényesítéséről. Ha kell, egyszer radikális liberális, máskor pedig keresztény-konzervatív, egyszer milliónyi bevándorlót hív az országba, máskor mindenki előtt lezárná a határokat.

 

"Arra kérem Orbán Viktort, hogy térjen észhez, és vezesse vissza Magyarországot az európai értékekhez, amelyektől végletesen és életveszélyesen eltávolodott a fideszes populizmus következtében" -- fogalmazott a szocialista politikus. Ujhelyi István egyúttal bejelentette: a mai napon parlamenti írásbeli kérdésként megküldte az Orbán-kormány migrációval foglalkozó nemzeti konzultációs kérdőívét Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének, Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének és Navracsics Tibor uniós biztosnak - ezt az MSZP európai politikusa jelentette be brüsszeli sajtótájékoztatóján.

 

Ujhelyi István közölte: a magyar kormány "nemzeti tudatmódosító konzultációja" heves tiltakozást váltott ki az európai közösségben, ezért várja az intézmények vezetői és a magyar biztos egyértelmű és határozott állásfoglalását is az álságos, igaztalan és provokatív kérdésekkel kapcsolatban.

 

 

MTI

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>