. Ma Emma napja van.
Újabb embercsempész fogás - videóval
2015-08-31 05:01:10
Újabb embercsempész fogás - videóval

Újabb embercsempész fogás - videóval

A három sofőr 24 szír állampolgárt akart Németországba vinni.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya eljárást folytat egy litván, egy osztrák és egy lengyel állampolgárral szemben, embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

A fővárosi rendőrök 2015. augusztus 29-én 18 óra 25 perckor az M1-es autópályán intézkedtek egy litván felségjelzésű gépjármű litván sofőrjével szemben, aki 12 szír állampolgárt akart Budapestről jogellenesen Németországba szállítani.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2015. augusztus 29-én 22 óra 15 perc körüli időben szintén az M1-es autópályán intézkedtek két gépjárművezetővel szemben. Az osztrák sofőr által vezetett osztrák rendszámú gépjárműben öt, míg a lengyel sofőr által vezetett francia honosságú autóban hét szír állampolgár utazott.

 

Az ellenőrzés alá vont járművezetők a – magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudó – szíreket anyagi ellenszolgáltatásért cserébe, jogellenesen akarták Németországba juttatni.

 

A rendőrök a három férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A bűncselekményekhez használt gépjárműveket lefoglalták.

 

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárásokat a BRFK Felderítő Főosztálya folytatja le.

 

 

Újabb hír:


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya eljárást folytat egy 26 éves német állampolgárságú nővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

A fővárosi rendőrök 2015. augusztus 30-án 15 óra 25 perc körüli időben az M1-es autópályán ellenőriztek egy német honosságú gépjárművet és annak német állampolgárságú sofőrjét. A gépjárműben három szír és egy líbiai állampolgár utazott, akik csak görög idegenrendészeti okmányokkal rendelkeztek, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.  Az intézkedés során az autóban utazó egyik szír állampolgárságú hölgy rosszullétre panaszkodott, így őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

 

A rendőrök a német állampolgárságú embercsempészt előállították, elszámoltatása jelenleg folyamatban van. A bűncselekményhez használt gépjárművet lefoglalták.


A gyanúsítottal szemben a további eljárásokat a BRFK Felderítő Főosztálya folytatja le.

 

Police.hu

Utoljára frissítve: 2015-08-31 05:02:36

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>