. Ma György napja van.
Új lélegeztetőgép a Heim Pál Gyermekkórházban
2015-01-17 06:45:44
Új lélegeztetőgép a Heim Pál Gyermekkórházban

Új lélegeztetőgép a Heim Pál Gyermekkórházban

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 8 millió forintos támogatást adott át a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályának egy életmentő, a piacon fellelhető egyik legnagyobb érzékenységű és leggyorsabb reakcióidejű életmentő altató-lélegeztető rendszer beszerzésére.

 

Magyarországon jelenleg is mintegy 1500-2000 daganatos gyermek küzd az életéért. Az 1950-es években a rákos gyermekeknek mindössze 10%-a élte túl a betegséget, ma már azonban –hála a modern gyógyászati eszközöknek- a daganatos gyermekek 75%-80%-a sikeresen gyógyítható.

 

A magyarországi viszonylatban újdonságnak számító berendezést számos magánszemély és cég nagylelkű adománya tett lehetővé. A berendezés az agresszív kemoterápiás kezelésben résztvevő leukémiás gyermeknél a legoptimálisabb kemoterápiás stratégia megválasztása érdekében nélkülözhetetlen, hiánya akár a gyermek életébe is kerülhet.

 

Az ára miatt kiemelkedően nehezen beszerezhető moduláris, bővíthető steril berendezést a gyermekonkológián üzemelte be Heim Pál Kórház Madarász utcai részlege, ahol az agresszív kemoterápiás és egyéb kezelésben résztvevő leukémiás illetve más daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek vannak elhelyezve.

 

A nagy összegű adományt az Alapítvány kuratóriumi elnöke, Fodor Zsuzsa adta át Dr. Nagy Anikónak, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójának. "- Nagyon hálásak vagyunk az adományozóknak és az Alapítványnak is az önzetlen segítségért. A berendezésre nagy szükségünk volt, reményeink szerint a jövőben ennek segítségével még több gyermeket sikerül meggyógyítanunk." – mondta el a főigazgató asszony.

 

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2003-as működése óta több mint 566 millió forintot tudott átadni magyarországi gyermekkórházak onkológiai osztályainak, amiből több mint 51 millió Ft-tal a leukémiás gyermekeket nevelő családokat támogatta családtámogatási programja keretében.

 

Az altató-lélegeztető gépről: Egy korszerű, a legmodernebb technikát megtestesítő altató-lélegeztető gép a leukémiás és rákos gyermekeknél nélkülözhetetlen az életveszélyes állapotok elhárításában és sikeres gyógyítása során.

 

A tumoros, leukémiás gyermekek gyógyítása során az immunrendszert igen agresszív kemoterápiás és más, a szervezetet megterhelő kezelésekkel gyengítik le. Teszik ezt annak érdekében, hogy az ily módon legyengített szervezetben a betegségért felelős leukémiás sejtek könnyebben és maradéktalanul elpusztíthatóak legyenek. Egy ilyen beavatkozás-sorozat, illetve az ezeket megelőző vizsgálatok – mint amilyen a csontvelő és gerincvíz mintavétel – során a beteg gyermekek altatása, mesterséges lélegeztetése elkerülhetetlen. Egy korszerű, minden igényt kielégítő altató-lélegeztető berendezés így nélkülözhetetlen, hiánya a gyermek életébe is kerülhet.

 

Ez az altató-lélegeztető gép a piacon fellelhető egyik legnagyobb érzékenységű és leggyorsabb reakcióidejű altató-lélegeztető rendszer. Ez a magas tudású készülék moduláris felépítésének köszönhetően egyaránt alkalmas ágy melletti használatra és kórházon kívüli szállításra is. Ez utóbbi kiemelkedő jelentőségű újítás, mivel így a gyermekek szállítása könnyedén megoldható anélkül, hogy levennék a lélegeztetőgépről.

 

A berendezés használata egyszerű: a monitor érintőképernyős, magyar nyelvű szoftverrel ellátott. Másodpercenként 2000 mérést és akár 500 beavatkozást tud produkálni, biztosítva ezzel a folyamatos gyermek-lélegeztetőgép interakciót.

 

 

 

MTI

 

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>