. Ma Auguszta napja van.
Új családi bölcsődék kerületünkben
2016-11-15 05:06:46
Új családi bölcsődék kerületünkben

Új családi bölcsődék kerületünkben

Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy magas szakmai színvonalon működjenek intézményei. A családi napközikben is kisgyermeknevelői végzettségű munkatársak dolgoznak, bár elegendő lenne az alacsonyabb úgynevezett „csana” tanfolyam is.

 

A képviselő-testület 2009-ben döntött a bölcsődei férőhelyek számának bővítéséről és létrehozott egy új ellátási formát. A 2010-ben a férőhelyek bővítése érdekében a fővárosban elsőként önkormányzati fenntartású családi napköziket alapított. Az Esküvő közben további három megnyitásával 21 fővel növelte a bölcsődéskorú gyermekek napközbeni ellátását. Majd 2011 őszén tovább bővült az ellátórendszer 8 családi napközivel, így a férőhelyek száma 77-re növekedett. A hálózatba szervezett 100%-os feltöltöttséggel működő intézmény szintén egyedülálló volt akkoriban a fővárosban.

 

Az önkormányzati bölcsődékkel szemben (max. 14 fő) a családi napközi kis létszámú csoportokkal működik (7 fő), személyre szabott foglalkozásokkal biztosítja a gyermek optimális érzelmi és szellemi fejlődését. Maximális figyelem, gondoskodás, szakszerű ellátás, és meghitt, családias hangulat jellemzi. Amennyiben a szülő csak heti 3 alkalommal szeretné igénybe venni a családi napközit, erre is van lehetőség.

 

Az Újlipótvárosban megjelenő igények kielégítését segíti az új Tátra utcai családi bölcsőde. A három új egységgel 14-re nőtt a családi napközik száma, összesen 98 férőhellyel. A bölcsődei ellátással együtt 1078 férőhelyen tudjuk fogadni a kerületi szülők gyermekeit.

 

A Tátra utcai családi napközik beruházási összege 70 millió Ft, első beszerzésre 8 millió Ft-ot biztosított az önkormányzat. A gyermekek nappali ellátásának javítását több bölcsődében és családi napköziben ebben az évben is saját forrásból valósította meg. A Hegedüs Gyula utcai (Aprófalva Bölcsőde) bölcsőde játszóudvarának és teraszának teljes felújítását az Esküvő közi családi napközik játszóudvarának teljes felújítását, és a Vizafogó sétányi bölcsőde felújítását (420 millió Ft) végezte el.

 

A gyermekek napközbeni ellátása 2017. január 1-jétől kizárólag bölcsőde, mini bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, családi bölcsőde, napközbeni gyermekfelügyelet és alternatív napközbeni ellátás keretében biztosítható. Az önkormányzat, mint az Angyalföldi Családi Napközi Hálózat fenntartója családi napközijeit családi bölcsődeként kívánja működtetni. Az átalakulás nem érinti a jelenleg családi napközibe járó gyermekek helyzetét. 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>