. Ma Csongor napja van.
Tovább újulnak a közterületek a XIII. kerületben
2017-01-20 03:56:13
Tovább újulnak a közterületek a XIII. kerületben

Tovább újulnak a közterületek a XIII. kerületben

Az önkormányzat három új közparki területek fejlesztésénél alapvető szempont a zöldterületek szakmai minősége, a közparki minőség átlagától elmaradó területek fejlesztése. A zöldterületi fejlesztések jelentős mértékben gazdagítják a XIII. kerület zöldfelületi és közterületi minőségét, a rekreációs szolgáltatások számát és színvonalát.

 

A képviselő-testület elfogadta a 2017. folyamán az 50 millió forint érték fölötti közparki beruházás célokmányát.

 

A képviselő-testület a Tahi utcai lakótelep nyugati tömbjének 67 000 m2 komplex közparki és közterületi fejlesztésére 220 millió forint keretösszeget határozott meg. A Tahi u. – Madarász Viktor u. – Fiastyúk u. – Göncöl u. tömb komplex közparki rehabilitációjával a lakótelepi közterület megújítási programját terjeszti ki. A Máglya köz menti parkterületen talajvízkút és öntözőhálózat létesül, megújul a területen lévő játszótér. A terület egészén sor kerül a közvilágítás, parki bútorok és burkolatok felújítására, a lakóközösséggel egyeztetett helyszínen fitneszpark kialakítására. A beruházással jelentősen nő a zöldfelületek minősége.

 

A Szt. László utcai udvarok 14 000 m2-es közkerti fejlesztésére 80 millió forint áll rendelkezésre. A Rokolya és a Futár utcák között négy, lakótömbök által körülölelt zöldterület található, melyen új játszótér és pihenőpark létesülhet. A felújítás célja a meglévő területhasználathoz igazodóan a közkertek növényzetének, burkolatainak, berendezéseinek felújítása, bővítése. A területek használhatóságának javítása érdekében a világítással nem megfelelően ellátott helyszíneken a közvilágítást is fejlesztik.

 

A Futár park 14 000 m2 közparki fejlesztésére 80 millió forint keretösszeget fogadott el a képviselő-testület. A terület a Béke u. – Tatai utcai lakótelep legnagyobb kiterjedésű zöldterülete. A játszótér 2014. évi felújítását és bővítését követően idén a pihenőparki területeket fejlesztik.

 

A beruházás során a hangsúly a zöldfelületek minőségi felújítására, öntözött gyepfelületek, virágágyak kialakítására helyeződik, miközben a közpark burkolatai és közparki berendezései megújulnak, bővülnek. A terület biztonságos használhatósága érdekében a közvilágítási hálózatot is fejlesztik. A rekreációt a testedző tér szolgálja. Itt alakítják ki a Rákos-patak menti ökológiai tanösvény első állomását, mely szerves kapcsolatot képez a patak mentén ütemezetten megvalósuló közparki felújítások között. 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>