. Ma Márk napja van.
Torzítja majd a szabad választásokat a plakátpiac haveri körhöz játszása
2016-10-12 06:26:13
Torzítja majd a szabad választásokat a plakátpiac haveri körhöz játszása

Torzítja majd a szabad választásokat a plakátpiac haveri körhöz játszása

Juhász Péter, az Együtt alelnöke szerint a Fidesz egy újabb piacot akar oligarcháinak és strómanjainak a kezére játszani, amikor koncessziós eljárást akar bevezetni az plakátpiacon is. Ez nem csak a piacot, hanem a szabad választásokat is tovább torzítaná, ezért az Együtt mindent megtesz, hogy a koncessziós eljárást megakadályozza.


Az Együtt alelnöke emlékeztetett, hogy hétfőn látott napvilágot a hír, miszerint a Fidesz ugyan olyan koncessziós eljáráshoz nyúl a plakátpiac esetében, mint ahogy azt a trafikokkal is tették. Ez azt jelenti, hogy betiltanák a most utcán lévő óriásplakátokat és átjátszanák az engedélyeket fideszeseknek. Juhász Péter szerint ez a terv újra felülírja a piaci szabályokat, és ellehetetleníti a versenyt.


Pont úgy, mint a trafikoknál, itt is csak kevesebb verseny, kevesebb munkahely és nagyobb korrupció lesz a következmény.


Azonban a plakátok haverok kezébe juttatásának a piactorzító hatáson túli súlyosabb következménye, hogy az kihat a 2018-as választások és minden más választás szabadságára is. Hiszen életszerűtlen, hogy a fideszes cégek ugyanolyan feltételekkel fognak plakátokat eladni az ellenzéki pártoknak, mint a kormánypártnak. Ezzel gyakorlatilag a Népszabadság bezárása után az utolsó megjelenési lehetőségek egyikét veszik el az ellenzéktől.


Juhász Péter elmondta: Látszik, hogy a kormánypárt retteg attól, hogy demokratikus módon leváltják, mert pontosan tudják, hogy egy szabad választáson elzavarnák őket az emberek. Ezért a Fidesz ma már nem politizál, hanem erőszakhoz folyamodik, így ellehetetlenítve az ellenzéket.


Az Együtt mindent meg fog tenni, hogy a Fidesz vérlázító tervét megakadályozza, kormányváltás után pedig ezt a korrupt koncessziós rendszert is átalakítja, és tiszta versenyt teremt a közterületi piacon.


OS

Fotó: vs.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>