. Ma Emma napja van.
Toroczkai felelős az agresszív, gyűlölködő kommentekért
2015-08-02 22:13:18
Toroczkai felelős az agresszív, gyűlölködő kommentekért

Toroczkai felelős az agresszív, gyűlölködő kommentekért

Menekültek ellen bevethető fegyverről posztolt Facebook oldalán egy videót Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László. Menekültgyűlölettől izzó hívei között olyan is akadt, aki egy kerítésrongálásért egy gyereket is lelőne.





 

 

Toroczkai nem tartja felelősnek magát: „A kommentekért nem én vagyok a felelős. Ez az egész egy nevetséges ügy, egy jogvita. Több száz hozzászólást képtelenség követni, ezekért nem tudok felelősséget vállalni”.  –nyilatkozta a Délmagyarországnak , és az általa reklámozott gumilövedéket kilövő fegyverre vonatkozó kérdésre így válaszolt :„Mi ebben az uszítás? Ez egy tökéletes objektumvédő eszköz, amit törvényesen bárki tarthat otthon és használhatja, ha illetéktelenek jutnak be a tulajdonában lévő ingatlanara. A kiírásommal semmilyen törvényt nem sértettem meg, csak tényeket közöltem”.


Toroczkai igen aktív a Facebookon, de szinte minden posztja alatt található durva, aggályosan jogsértés megállapítására alkalmas hozzászólás.

 

 

 

Toroczkai elbagatellizálja, nevetséges jogvitának tartja, hogy felelősségre vonják hívei kommentjei miatt. Az ásotthalmi polgármester moderáltathatná, vagy egy mozdulattal letilthatná oldaláról a hozzászólásokat, melyek miatt egyre több a gondja, de nem teszi.

 

Pedig Toroczkai a kommentelő szavaiért is felelős,  a Szegedi Törvényszék első fokú,– egyelőre még nem jogerős ítélete – szerint: „ …..miután alperes (Toroczkai) kifejezetten és általa is kinyilvánítottan közszereplőként működteti a Facebook profilját (oldalát), ezért az ott megjelent kommentekre irányadók a 19/2014. (V.30) AB határozatban az internetes tartalomszolgáltatókkal kapcsolatban kifejtett felelősségi szabályok, azaz az alperes a bejegyzéseihez fűzött kommentek vonatkozásában nem mentheti ki felelősségét arra hivatkozva, hogy azok a közlések nem tőle származnak”


Facebook oldalán a profilképen pár hete  még az állt, hogy közszereplő, de Toroczkai  botrányosnak nevezte az ítéletet és közszereplőről szerzőre változtatta a feliratot, ezzel indokolva: „A bíró szerint azért (is) én felelek az összes hozzászóló hozzászólásáért, mert az oldalamon a nevem alatt az szerepel(t), hogy "közszereplő". Emiatt mostantól "szerző" szerepel a nevem alatt. Az írásaim szerzője vagyok, nem közszereplő. Értik?”


 

Sok csodálkoznivaló persze nincs, hogy Toroczkai közösségi oldalán agresszív, rasszista emberek gyülekeznek, hiszen Toroczkai épp szélsőséges/erőszakos megnyilvánulásaival vált hírhedtté. 2011. 168 óra.hu


„Tudom, hogy ez most nagyon antihumánusan hangzik, de ilyen vagyok” – tette hozzá Toroczkai, majd saját köreikről kezdett beszélni: „Vajon itt, a Magyar Szigeten hányszor hallottuk egymás szájából, hogy agyonlőném Kalasnyikovval, mondjuk a Gyurcsányt. Ki nem mondta legalább egyszer? Kinek a száját nem hagyta el ilyesmi, hogy agyonlőném ezt a rohadt Gyurcsányt, vagy mostanában Orbán Viktort? Szinte mindenki mondta, valljuk be őszintén. És most a The Sun, meg a Népszabadság, meg nem tudom, hogy kiknek a munkatársai, akik itt lapulnak közöttünk és rögzítik, nekik is mondom, nyugodtan adják le, vállalom: én is nagyon sokszor mondtam, hogy agyonlőném Gyurcsány Ferencet”


(fotó ATV 2012.)

 

 

Utoljára frissítve: 2015-08-03 06:57:06

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>