. Ma Emma napja van.
Teljes vasárnapi bérpótlék minden dolgozónak!
2015-03-03 14:58:32
Teljes vasárnapi bérpótlék minden dolgozónak!

Teljes vasárnapi bérpótlék minden dolgozónak!

A kormány vagy nem tudja, mit akar, vagy nem tudja azt a törvények szintjén megfogalmazni, vagy nem akar minden, vasárnap dolgozó embernek teljes bérpótlékot adni. Felszólítjuk a kormányt, hogy tisztázza: jár-e a 100%-os vasárnapi pótlék az árufeltöltőnek, jár-e a vendéglátásban dolgozónak, és elvárjuk, hogy egyszer és mindenkorra fejezzék be a kaotikus törvényhozást és térjenek vissza az előzetes egyeztetések rendszeréhez.

 

A kormány több egymást követő, senkivel nem egyeztetett, kapkodva megírt módosítással esett neki a Munka Törvénykönyvének, aminek eredményeképpen nem egyértelmű, hogy ki kap majd vasárnapi bérpótlékot és ki nem. Az előterjesztőknek néhány egyszerű kérdést kellene tudni megválaszolniuk, mert ebben saját javaslatuk nem segít: jár-e a 100%-os vasárnapi pótlék az árufeltöltőnek, jár-e a vendéglátásban dolgozónak?

 

Ha e kérdésekre a válasz az LMP reményeinek megfelelően igen, akkor felszólítjuk a kormányt, hogy ezt írja be a törvényekbe, de ha nem, akkor vállalja ezt fel. Az LMP álláspontja egyértelmű: a vasárnap végzett munkáért annak jellegétől függetlenül mindenkinek jár a száz százalékos bérpótlék.

 

Elvárjuk a kormánytól, hogy egyszer és mindenkorra fejezzék be a kaotikus törvényhozást, térjenek vissza az előzetes egyeztetések rendszeréhez és ne a dolgozókkal fizettessék meg saját silány minőségű törvényalkotásuk árát.

 

 

Szél Bernadett, az LMP társelnöke - MTI

Fotó: vs.hu

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bárm...
Bővebben >>