. Ma Emma napja van.
Telefonon is javítható a hibás adóbevallás
2016-06-25 03:51:55
Telefonon is javítható a hibás adóbevallás

Telefonon is javítható a hibás adóbevallás

Személyes megjelenés nélkül, telefonon is javíthatják személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat azok, akiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) értesített a hibáról - közölte a NAV.

A közlemény szerint ehhez egyedi azonosító, PIN-kód szükséges, amit a "TEL" jelű adatlapon lehet kérni akár papíron, akár elektronikusan. Az adatlap az adóhatóság weboldalán, a www.nav.gov.hu "Nyomtatványkitöltő programok" menüpont alatt érhető el. 
    

A bevallás javításához négy lépésben lehet eljutni a 06-40/20-21-22-es telefonszámon (július 1-jétől a 06-80/20-21-22-es számon). A második lépés után meg kell adni az adóazonosító jelet és a PIN-kódot.
    

Telefonon keresztül is javítható bevallási hiba lehet például, ha a családi kedvezmény érvényesítésekor a gyermek adatait hiányosan adták meg, vagy ha pontatlanul közölték az önkéntes biztosító pénztári adatokat. A hibás szja-bevallást sokszor a NAV automatikusan javítja, de ha a hiba csak az adózó közreműködésével korrigálható, a NAV levelet küld a javítás lehetséges módjairól. Visszaigényelhető adó esetén a 30 napos utalási határidőt a bevallás javításának napjától kell számolni. 
     

Jelenleg 17 ügycsoportban lehet telefonon intézkedni, például az adózói minősítéssel kapcsolatos információk, vagy a folyószámla adatok lekérdezésére, egyeztetésére, az adatok változásának bejelentésére is használható a rendszer - közölte a NAV.

 

Jogi Fórum

Fotó: Népszava

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>