. Ma Auguszta napja van.
Tegye biztonságossá családi házát!
2022-04-22 08:25:44
Tegye biztonságossá családi házát!

Tegye biztonságossá családi házát!

Egy családi ház felépítése vagy megvásárlása jelentős összegeket emészt fel. Sokaknak szó szerint egy élete munkája van abban, hogy egy takaros lakókörnyezetet alakítson ki saját maga és a családja számára. Érthető, ha az ember nagy becsben tartja, és nem szeretné, ha illetéktelenek kárt okoznának benne.

 

Az emberek többsége egy napi, heti rutin szerint éli mindennapjait, ami bizonyos esetekben a rossz szándékú embereknek is feltűnik. Mindig ugyanakkor megy el otthonról a család hétköznap, esetleg a hétvégén is, ami a betörők számára ideális behatolási lehetőséget kínál. 

 

Ha azonban felvértezzük a házunkat biztonságtechnikai berendezésekkel, akkor csökkenthetjük annak esélyét, hogy ki legyünk szolgáltatva a támadóknak. Lehet, hogy már a riasztó vagy a kamera látványa is elveszi a betörők kedvét attól, hogy megpróbáljanak bejutni egy üresen hagyott családi házba. Ha netán mégsem, akkor pedig az eszközök teszik a dolgukat.

 

Milyen biztonságtechnikai berendezéseket érdemes beszerezni?

 

Érdemes mind a megelőzésre, mind pedig a dokumentálásra is hangsúlyt fektetni. Nem lehet tudni ugyanis, hogy mennyire lesznek rámenősek az illetéktelen behatolók.

 

Egy vezeték nélküli nyitásérzékelő meglehetősen olcsón beszerezhető, mégis rendkívül hasznos eszköz. A mennyezeti mozgásérzékelő szintén remek találmány, amit akár minden helyiségbe fel lehet szerelni. Így senki sem tud a távollétünkben úgy járkálni a házban, hogy annak ne legyen nyoma. A DEFLOC mozgásérzékelőit bátran merjük ajánlani magas minőségük és megbízhatóságuk okán.

 

Léteznek vezeték nélküli beltéri szirénák, amely fény és hangjelzés kibocsátására egyaránt képesek akár több, mint száz dB értékben. Ezek akkumulátorral működnek, így érdemes rendszeresen ellenőrizni, hogy üzemképesek-e, nem merültek-e le.

 

Az üvegtörés-érzékelők szintén jó szolgálatot tehetnek. Ha ugyanis a betörők nem találnak nyitott nyílászárót, az ajtó pedig kifog rajtuk, akkor könnyen lehet, hogy egy ablak vagy teraszajtó betörésével igyekeznek bejutni a házba. 

 

Akár többzónás, bővíthető vezeték nélküli integrált riasztóközpont kiépítésében is gondolkodhatunk. Ez egyébként nemcsak családi házak, hanem irodák, üzlethelyiségek megvédésére is gazdaságos és kényelmes megoldást tesz lehetővé.

 

Nagy a választék, de mi a jó választás?

 

Az interneten annyi helyen lehet kapni biztonságtechnikai berendezéseket, hogy nem könnyű eldönteni, melyiket vegye meg az ember. Érdemes azonban nem feltétlenül a legolcsóbb eszközöket beszerezni, hiszen komoly pénzek foroghatnak kockán, ha egy családi házban található értékek védelméről van szó.

 

Ha elbizonytalanodunk, ne féljünk kikérni szakember véleményét! A DEFLOC webáruházának munkatársai készséggel segítenek kiválasztani a célnak leginkább megfelelő védelmi eszközöket.

Utoljára frissítve: 2022-04-22 08:29:27

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, ...
Bővebben >>