. Ma Márk napja van.
Te használnál a kutyádon szöges nyakörvet?
2021-11-12 20:20:32
Te használnál a kutyádon szöges nyakörvet?

Te használnál a kutyádon szöges nyakörvet?

Mint kiképzőeszköz

 

Ahogy minden kutya más, természetesen a szöges nyakörvet, mint kiképzőeszközt sem kell mindegyiknél alkalmazni, de vannak bizony olyan egyedek, amiknél más nem használ. A legtöbb, viselkedési problémával rendelkező kutyának hatékony segítséget nyújt ez az eszköz, mivel ennek hatására megtanulják a határokat és azt is, hogy hogyan kell rendesen sétálni, valamint viselkedni a mindennapokban. Persze az sem mindegy, hogy milyen méretű szöges nyakörvet választunk a Kedvence.hu-tól, illetve azt fel tudjuk-e helyezni jól, mert csak így érhető el tartós eredmény.

 

A megfelelő méret kiválasztása kétféleképpen történhet, melyek közül az egyszerűbb az, hogy elfogadjuk a gyártók ajánlását, és az alapján választunk. A másik szempont szerint lemérjük a kutyánk nyakát, és ennek köszönhetően megkapjuk a megfelelő méretet. Persze akkor sem dől össze a világ, ha mégsem találjuk meg az ideálisat, hiszen a legtöbb néhány szem erejéig bővíthető, illetve szűkíthető. 

 

Nagyon fontos, hogy a kutya ne viselje éjjel-nappal a szöges nyakörvet, ahogy a fojtó nyakörvet sem, mivel ebben az esetben nem éri el a célját a foglalkozás. Arról nem is beszélve, hogy bele is akadhat valamibe, könnyen megfojthatja magát. Az illeszkedés is ugyanilyen fontos, azaz ne legyen se túl laza, se túl bő.

 

A felhelyezés kulcskérdés 

 

Ahogy arról már szó volt, a felhelyezés kulcsfontosságú, hiszen ezen áll vagy bukik a kiképzés sikere. Ha túl laza, akkor az könnyen elmozdulhat, ha pedig túl szoros, az az állat légzése tekintetében nem éppen a legjobb választás. Felhelyezéskor semmiképp nem a hagyományos nyakörvnél alkalmazott módszert kell követni, azaz a négylábú fején átbújtatni, mivel könnyen beakadhat. Ezt a típusú nyakörvet minden esetben szét kell kapcsolni, majd a kutya nyakára ölelni, és ott kell újra összeilleszteni. A póráz csatlakozása ebben az esetben mindenképp oldalra essen, mivel ha máshol van, akkor nem éri el a célját.

 

A legtöbb fojtónyakörven 2 karika van a póráznak, de azt nekünk kell mérlegelni, hogy egy vagy két karikára csatoljuke-e azt. A kettő eredetileg egy enyhébb hatásfokot biztosít, de mindig célszerű ezzel kezdeni, hiszen nem tudhatjuk, hogy erre hogyan reagál az eb. Amennyiben jól veszi az akadályt, akkor lehet, nincs is értelme a keményebb módszert alkalmazni. Persze vannak olyan helyzetek, amikor elengedhetetlen a keményebb módszer használata. 

 

Javasoljuk, hogy a szöges nyakörv mellé minden esetben tegyünk egy normál pórázt is, mert nagyon kellemetlen helyzetbe sodorhat, hogy próbáljuk visszafogni a négylábút, de szétpattan a szöges nyakörv, és a kutya szabadon mehet, amerre lát. 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>