. Ma Márk napja van.
Támadások a média munkatársai ellen
2015-04-16 06:05:00
Támadások a média munkatársai ellen

Támadások a média munkatársai ellen

Egyre többször hallani hírt arról, hogy újságírót, fotóriportert, illetve most már hírolvasó bemondót is nyílt, erőszakos támadások érnek. Az újságírók védelmében a vonatkozó törvények szigorítását kérik az érdekvédelmi szervezetek.

 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége az alábbi közleményt juttatta el az MTI-hez: „A médiában dolgozók közszereplőkhöz hasonló szabad bírálata a demokratikus nyilvánosságnak természetes és építő eleme. Az erőszakos akciókat ugyanakkor határozottan és egységesen kell elítélnie a magyar társadalomnak, az újságírók és a médiafogyasztók közösségének.


A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöksége elfogadhatatlannak tartja az M1 Híradójának műsorvezetője ellen – ebbéli minőségében – elkövetett támadást.


A médiában dolgozók közszereplőkhöz hasonló szabad bírálata a demokratikus nyilvánosságnak természetes és építő eleme. Az erőszakos akciókat ugyanakkor határozottan és egységesen kell elítélnie a magyar társadalomnak, az újságírók és a médiafogyasztók közösségének.


Kollégái védelmében a MÚOSZ az újságírók, fotóriporterek, operatőrök és az őket segítő munkatársak elleni támadások büntetőjogi szankcióinak szigorítását kezdeményezi.”


A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye: „Az MTVA kollégáját, Borsa Miklóst 2015. április 11-én Balatonfüreden ismeretlen elkövető bántalmazta. Dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója 2015. április 15-én levélben fordult a balatonfüredi rendőrkapitánysághoz azzal a kéréssel, hogy a hatóság kezdjen vizsgálatot a Borsa Miklóssal történt esettel kapcsolatban.


Az MTVA vezetője megengedhetetlennek és a társadalomra kiemelten veszélyesnek tartja, hogy a közmédia munkatársát vagy bármely állampolgárt a munkája miatt akár szóbeli, akár tettleges támadás érje.”

 

 

 

Grafika: Duhopolszky László

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>