. Ma György napja van.
Szombat helyett vasárnap kerül megrendezésre a Pozsonyi Piknik
2016-09-02 04:49:38
Szombat helyett vasárnap kerül megrendezésre a Pozsonyi Piknik

Szombat helyett vasárnap kerül megrendezésre a Pozsonyi Piknik

Három színpaddal, kerületi és kerületen túli sztárfellépőkkel és megújult Gyerekutcával vár idén mindenkit a Pozsonyi Piknik. Idén nem szombati napon, hanem szeptember 4-én, vasárnap rendezik meg, és ellentétben az előző évekkel, este 10 helyett csak 20 óráig fog tartani.


Azt, hogy a rendezvény vasárnap lesz, valamint a rövidebb időtartamot a rakpartot érintő forgalomváltozások indokolják, az időpont kialakítását sok egyeztetés előzte meg a BKK-val. A rendezvény építése szombaton reggel 8 órakor kezdődik, a forgalmi rend hétfőn hajnali 4 órára áll helyre.


A helyszín nem változik, az Újpesti rakparton rendezik meg a Jászai Mari tér és a Szent István park közötti szakaszon. Idén három színpadon zajlanak majd párhuzamosan a programok. A Jászai Mari térnél állítják fel a Rakpart Színpadot, ahol idén is főként a budapesti kőszínházak lépnek fel. A József Attila Színház, a Vidám Színpad, a Játékszín, a Thália Színház művészei érkeznek, de láthatunk majd Orlai Produkciót is és a Vígszínház nagy dobásának ígérkezik a Pál Utcai Fiúk, amiből premier előtt kaphatunk ízelítőt. A nap záróprodukciója Hernádi Judit lesz, aki zenekarral kiegészülve énekli el a legjobb dalait.


A Radnóti utca ismét Színházak utcájává alakul, ahol sok társulat jelenik meg sátrakkal, és tart közönségtalálkozót.  Az itteni színpadon a kisebb színházak produkciói, a kamaradarabok jelennek majd meg. Idén újra lesz gyerekszínpad, ez lesz a harmadik színpad, a Szent István park oldalában a Balzac utcával szemben. Itt újlipótvárosi gyerekcsoportok lépnek fel, a Holdvilág Kamara-színház és a Karinthy Színház is érkezik a piknik legfiatalabb nézőihez.


Idén is jótékonysági sütivásár keretében fognak össze az újlipótvárosi szülők, ezúttal a Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarának felújítására gyűjtenek majd a Gyerekutcában. Megújul a Gyerekek utcája is, idén több játszóház települ ki, mint eddig. Többek között kinn lesz a Tücsöktanya és az Elevenpark, a Dörmögő Dömötör és a Garfield kiadója. Természetesen a Rakpart Színpad közelében a zsíros kenyerezés idén is folytatódik, az itt összegyűjtött összeget mindig a Piknikre fordítják.


Idén nagyjából 260 kitelepülő lesz, jelentős részük természetesen 13. ke-rületi. Főként könyvkereskedések, kiadók, színházak, egészséges életmóddal foglalkozó szervezetek és vállalkozók lesznek. Most is a Katona József utca lesz a Gasztro utca, a vendéglátósok javarésze itt kap majd helyet.


A Piknik színpadi és színpadon kívüli programjait az augusztus 20-a után megjelenő műsorfüzet tartalmazza, valamint a folyamatosan frissülő weboldal és Facebook oldal is számos hasznos információval szolgál a látogatók számára.


BNP

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>