. Ma Franciska napja van.
Színek a hálóban, avagy mit szabad és mit tilos
2021-01-15 23:24:06
Színek a hálóban, avagy mit szabad és mit tilos

Színek a hálóban, avagy mit szabad és mit tilos

Tiltólistás

 

Mivel a pihenés az elsődleges, ezért mindenképp érdemes száműzni már csak a gondolatot is, hogy esetleg piros vagy épp lila legyen a fal a hálóban. A piros kifejezetten serkenti az agyműködést és nem csoda, ha egy piros szobában nem tudsz egyhamar álomba szenderülni. Persze a szenvedélyt felszítja a vörös szín, de ettől függetlenül nem biztos, hogy a legjobb ötlet a teljes falat ilyenre festeni. Próbálkozzatok inkább egy kis hangulatvilágítással. Nem csak izgalmasabb, de sokkal pihentetőbb választás.

 

A lila a másik, amit semmiképp nem javasolt a hálóban alkalmazni, mivel szintén pörget, és jellemzőbb a folyamatos forgolódás, mint bármely más szín esetében. Ezenfelül persze a rémálmoknak is kedvez, mivel az agyunk valamiért így reagál rá. 

 

Milyen színeket használj?

 

Az egyik legjobb választás a sárga szín, ami napos, derűs érzéseket sugároz. Otthonos és kellemes választás, ami tökéletesen hozzájárul a pihentető alváshoz és a tökéletes ébredéshez. Ettől függetlenül mégis meghökkentően kevesen szavaznak bizalmat neki a hálószobában, pedig nagyon jól hat az alvásra. 

 

A természetes, világos zöld szín is igen jó választásnak bizonyulhat, hiszen a sárgához hasonlóan nyugtató hatása van a szervezetre. Könnyű elalvást és kellemes légkört biztosít. Arra azért érdemes figyelni, hogy az energikus és friss reggelekért mindenképp a világos árnyalatokat részesítsd előnyben, mert a sötétebb variáció az ébredés rovására mehet.

 

Végül pedig az utolsó szín, ami talán nem is okoz meglepetést, hiszen a többség kedveli és igen gyakran használja is, az a kék. Lehet sötét vagy világos, mindnek van létjogosultsága a lakásban, de akár a hálóban is.

 

A kék megnyugtató árnyalataival festett hálószobában sokkal hamarabb ér el az álom, szemben mondjuk egy rikító pirossal, ahol csak felpörög és dolgozik az agy. 

 

Ha nem lenne elég a kék jótékony hatásaiból, akkor mindenképp ki kell hangsúlyoznunk, hogy nagyon jó hatással van a vérnyomásra, jótékonyan csökkenti azt. Ébredés tekintetében is hasonlóan jó, mint a zöld világos árnyalatai. 

 

Ha még nem tudtál dönteni, hogy milyen is legyen a tökéletes hálószoba, akkor nézz körül a Gemini-Duo kínálatában, hogy biztosan megleld azt, amire szükséged van. Nagy szín- és formaválaszték várja, hogy kiválaszd a legjobbat!

További híreink
2971 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 108 beteg
2971 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 322 514 főre nőtt beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. A járvány kezdete óta elvégze...
2021-02-21 21:24:05, Hírek, Fókuszban Bővebben
Fekete-Győr András a Momentum miniszterelnök-jelöltje
A Momentum is bejelentette miniszterelnök-jelöltjét, így négyre nőtt a lehetséges ellenzéki jelöltek száma. A bejelentést felvezető videó már ízig-vérig kampányvideó volt...
2021-02-21 21:24:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Menjen vagy maradjon még? Az iskolaérettség dilemmája
Egy iskolába készülő óvodás szülőjeként könnyen találhatjuk magunkat olyan helyzetben, amikor nem tudjuk eldönteni, hogy a gyermekünk eléggé felkészült-e már az egész nap...
2021-02-11 19:44:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Narancs.hu értesülése szerint a City nevű lapcsaládot heteken belül indítja a Közép-európai Sajtó és Média A...
Bővebben >>