. Ma Auguszta napja van.
Szijjártó Orbán Európa-ellenes szóvivője
2016-06-28 06:19:40
Szijjártó Orbán Európa-ellenes szóvivője

Szijjártó Orbán Európa-ellenes szóvivője

Szijjártó Péter külügyminiszterként nem a magyar érdekeket képviseli külföldön, hanem Orbán Viktor korrupcióban és lopásban érdekelt Európa-ellenes putyini politikáját. A brit népszavazás is csak arra mutatott rá, hogy a félelmeket és a jogos aggodalmakat kihasználó populisták gátlás nélkül képesek kárt okozni önmaguknak és közösségüknek, ahogyan ezt teszi Orbán Viktor és vele együtt Szijjártó Péter is.


Szijjártó Péter ismét hazudik, és alkalmatlansága a magyar külügyek képviseletére egyre kínosabb Magyarország számára: Prágában tett kijelentéseivel ellentétben nem Brüsszel bevándorláspolitikája veszélyezteti Európa egységét, hanem az a trollpolitika, melyet a magyar kormány végez orosz érdekeket szolgálva az Európai Unió területén.


Az európai emberek akarata az, hogy fennmaradjon az Európai Unió és a mindennapi életükbe érezhető fejlődést hozzon. Mindezt azonban csakis a jelenleginél szorosabb együttműködés hozhatja el, szemben Orbán Viktor korrupcióban és lopásban érdekelt Európa-ellenes putyini politikájával, mellyel tudatosan megbontja és gyengíti az európai egységet.


A brit népszavazás is csak arra mutatott rá, hogy a félelmeket és a jogos aggodalmakat kihasználó populisták gátlás nélkül képesek kárt okozni önmaguknak és közösségüknek. Ezt teszi most Szijjártó Péter is külügyminiszterként: újra magára öltve 2010 előtti ellenzéki szóvivői szerepét nem Magyarország érdekeit képviseli miniszterként, hanem Orbán Viktor Európa-ellenes politikáját.


Szégyenletes, hogy a magyar külügyminiszter Orbán Viktorral karöltve az elmúlt fél évszázad legnagyobb megrendülésének napjaiban kizárólag az uniót gyengítő kampányt folytat, és céljuk a mai Európai Unió megszűnése.


Pedig a Brexit és annak napokban tapasztalható következményei éppen szorosabb együttműködésre intenek minden európai uniós tagállamot.


Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke - OS

Fotó: Atv

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>