. Ma György napja van.
Szétverik az óvodahálózatot Csepelen
2015-04-19 04:38:03
Szétverik az óvodahálózatot Csepelen

Szétverik az óvodahálózatot Csepelen

Botrányos, amit a csepeli városvezetés a XXI. kerületi óvodák spórolási célú leépítése kapcsán művel! Botrányos, hogy a fideszes városvezetők a kerületben élőket semmibe veszik! A kerületi óvodák egyoldalú és indokolatlan összevonása ellen szervezett keddi civil demonstráció után az ellenzéki pártok rendkívüli képviselőtestületi ülést kezdeményeztek, hogy végre kiderüljön, a remélt minimális költségvetési spóroláson kívül mi értelme van a jól működő óvodahálózat szétverésének.

 

A városvezetésnek csütörtök reggel 7 órára sikerült összehívnia az ülést, amelynek napirendjén eredetileg az óvodák körül kialakult helyzet tisztázása lett volna. Az MSZP azt várta a fideszes városvezetőktől, hogy mutassák be végre azt a szakmai háttéranyagot, amely részletesen megindokolja az átszervezést. Ám az ellenzéki előterjesztést egy "ellen-előterjesztéssel" okafogyottá tették, és napirendre sem vették.

 

Az átszervezés okait feltáró dokumentum így megint nem került elő, cserébe Borbély Lénárd polgármester cinikus módon sürgős elfoglaltságra hivatkozva lerázta a tiltakozó szülők és pedagógusok érdekét képviselő ellenzéket.

 

Az óvodáink nem gazdasági társaságok! Ezekben az intézményekben ne a pénz, hanem a gyerek legyen az első! Az MSZP az aggódó szülőkkel és a pedagógusszakmával együtt változatlanul elfogadhatatlannak tartja az óvodák egyoldalú és kizárólag pénzügyi szemléletű átszervezését!

 

Követelik, hogy vonják vissza az óvodák összevonásáról szóló döntést, majd pedig a szülők a szakma és az ellenzék bevonásával vitassák meg a kérdést!

 

 

MTI

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>