. Ma Gedeon napja van.
Szeptemberben is kulturális programok
2016-08-30 04:28:07
Szeptemberben is kulturális programok

Szeptemberben is kulturális programok

Lassan véget ér az idei nyár, vissza-visszaköltöznek a XIII. kerületi programok is a színterek épületeibe, de ha kedvező lesz az időjárás, még több szabadtéri programra várjuk a kerületi lakosokat is szeptemberben.


Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Szeptember 9. és 11. között pénteken, szombaton 10.00-18.00, vasárnap 10.00-17.00 óra között Őszi Bonsai Kiállítás, amelynek ünnepélyes megnyitója szeptember 9-én, pénteken 10.00 órakor kezdődik. A rendezvényen közel 40 kiállító mutatja be 80 növényét, 50 növényfajtát, amelyeket a tulajdonosok a japán középkorban kialakított 14 stílus szerint alakítottak.


A kiállítás egész időtartama alatt látható Bakon Pál suiseki /japán díszkövek/ és Törő Lászlóné gobelin kiállítása is. Szeptember 11-én vasárnap 14.00 órától lesz Rácz György bonsai mester látványos alakítási bemutatója és a kiállítás vendégeként a Hortobágyi Madárkórház élő madarakkal lesz jelen.


Szervezők: Herman Ottó Bonsai Egyesület, XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat


A belépés díjtalan!


A PénteK13 programsorozat keretében szeptember 9-től, minden hónap első péntek estéjén 18.30-tól tánctanítással, majd 19.30-tól fergeteges táncházzal várja az érdeklődőket a nagy sikerű MYDROS Zenekar. A zenekart 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Az elmúlt 15 évben több mint ezer alkalommal léptek színpadra. 350 számos repertoárjukban nagy helyet kap a népzene, de ízelítőt adnak a mai görög slágerekből is.


Belépődíj: felnőtteknek 1.200 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 1.000 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!) Jegyek a helyszínen vagy elektronikus úton itt válthatók.

Szeptember 16-án, pénteken 18.00 órától a József Attila téren (Rossz idő estén: Angyalföldi József Attila Művelődési Központban) AUFeszt Gálakoncert. Az egész nyáron zajló Angyalföldi Utcazenei Fesztivál koncertsorozat szeptemberben Gálakoncerttel zárul, ahol a négy helyszínen legtöbb közönségszavazatot elérő fellépőket, együtteseket ismét hallhatja majd a közönség. A legjobbakat értékes díjakkal is jutalmazzuk az est folyamán, a XIII. Kerületi Önkormányzat támogatásának köszönhetően.


A díjazott fellépők: 1. Angelland Kingz, 2. The Scarlet, 3. Odeion. 
Gratulálunk!


A részvétel díjtalan!

A PénteK13 programsorozat keretében szeptember 23-án, pénteken 19.00 órától Különleges utak és emberek előadássorozat első műsoraként Sándor Anikó: El Camino - Az út, amely hazavisz. Ahogy a sorozat címéből is sejthető, nem mindennapi emberek, nem mindennapi utazásairól hallhatunk személyes élménybeszámolókat. „Sok millió karaktert leírtam az elmúlt 30 évben, elvégre újságíró vagyok. De most először szántam el magam, hogy könyvbe rendezzem a gondolataimat. Jó okom volt rá, mert 2011 nyarán rendkívüli dolgok történtek velem. Olyanok, amelyek felülírták azt a materiális szemléletet, amelyben felnőttem, s amelyek örökre megváltoztatták az attitűdömet a világhoz.” - írja Sándor Anikó, azonos című könyvét ajánlva.


Belépődíj felnőtteknek: 1.000 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 800 Ft (XIII. Kerületi Kártyával 10% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. A kedvezmények nem összevonhatóak!)


Jegyek a helyszínen vagy elektronikus úton itt válthatók.

Angyalföldi Sportközpont

Szeptember 11-én, vasárnap 10.00 és 15.00 óra között XIII. Kerületi Családi Sportnapra várunk minden kerületi lakost, családot, baráti társaságot, piciket és nagyokat, mindenkit! 


Kezdd a napot Katus Attilával, majd mozogj egész nap! Kalandpark, óriás csúszda, akadálypálya, foci, kosár, íjászat, lövészet, minigolf, biliárdfoci és még megannyi sportjáték egy helyen! A XIII. Kerületi Családi Sportnapon bárki kipróbálhatja magát, valamint részt vehet ügyességi és sportos játékokból álló "Családi Többpróbán", ahol a legügyesebbek értékes nyereményekben részesülhetnek. Lesznek közös edzések, lehet zumbázni, kick boxolni, és fellépnek a Rippel-testvérek is! 

Rossz idő esetén, módosult programmal is meg lesz tartva a rendezvény!


A részvétel díjtalan! 

Utoljára frissítve: 2016-08-30 04:30:34

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>