. Ma György napja van.
SSC esettanulmányi verseny a szolgáltatóiparban
2015-05-27 04:07:07
SSC esettanulmányi verseny a szolgáltatóiparban

SSC esettanulmányi verseny a szolgáltatóiparban

Első alkalommal rendezték meg a szolgáltatóipar népszerűsítését célzó országos esettanulmányi versenyt a hazai felsőoktatási intézményekben tanuló diákok körében. Az induló 132 csapatból végül 10 mérte össze tudását a döntőben, ahol a legrátermettebb diákcsapat tagjai értékes nyereményekkel és a karrierjük elindításához szükséges kiváló tapasztalatokkal gazdagodhattak.

 

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) esettanulmányi versenye a YounGOffice elnevezést kapta, amely az EcoSim szakmai támogatásával került megszervezésre. Az előfordulókat követően a Groupama Arénában megrendezett döntőn bemutatkozó prezentációkon, szakmai vitákon, valamint komplex üzleti terv bemutatásán keresztül adtak számot tudásukról a résztvevő csapatok. Különlegességként a versengő csapatok párosával, együtt dolgozva megoldottak egy logikai feladványt is.

 

Nem volt könnyű dolga a magyarországi szolgáltató központok vezetőiből álló szakmai zsűrinek, végül a mintegy 60 ezer diák körében meghirdetett versenyt egy három fős lánycsapat – Bagyinka Flóra, Lőrinczy Dóra és Fehér Renáta - nyerte meg, akik a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói vállalkozásfejlesztés és nemzetközi gazdálkodás szakon.

 

A szolgáltató központok piaca a hazai gazdaság egyik legfiatalabb és legdinamikusabban növekvő ágazata. Jelenleg Magyarországon mintegy 85 SSC működik, összesen 35-40 ezer főt, túlnyomó részt több nyelvet beszélő, diplomás szakembereket foglalkoztatva. Jóllehet az SSC szektornak rendkívül nagy a felszívóképessége a nyelveket beszélő, friss diplomás szakemberek tekintetében, mégis kevéssé ismert, mint potenciális karrier lehetőség a felsőoktatási intézményekben tanulók diákok számára.

 

"A HOA YounGOffice esettanulmányi verseny elsődleges célja az volt, hogy felhívjuk a főiskolákon, egyetemeken tanuló diákok figyelmét a szolgáltató központokban rejlő karrier lehetőségekre, valamint, hogy az egyes feladatokon keresztül szemléltessük, milyen kompetenciákra és szaktudásra van szükségük ahhoz, hogy ebben az iparágban helyezkedjenek el" – foglalta össze a YounGOffice SSC verseny célját Suhajda Attila, a HOA elnöke.

 

"Számos szolgáltató szívesen alkalmazna pályakezdőket, illetve olyan munkavállalókat, akik idegen nyelveket beszélnek, informatikai ismeretekkel és szolgáltatóipar specifikus készségekkel rendelkeznek. Úgy gondolom, a verseny mind a résztvevő diákok, mind pedig a szponzorként megjelent szolgáltató vállalatok számára hasznos ismerkedési lehetőség volt; biztos vagyok benne, hogy a döntőn bizonyított diákok közül sokan akár több állásajánlatot is bezsebelhettek a versenyt követően valamelyik nagy SSC-től" – tette hozzá Suhajda Attila.

 

 

MTI

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>