. Ma Gedeon napja van.
Sportvezetők és olimpikonok köszöntése
2016-09-10 03:15:52
Sportvezetők és olimpikonok köszöntése

Sportvezetők és olimpikonok köszöntése

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 8-án megtartott ülésén köszöntötte a XXXI. nyári olimpiai játékokon kiemelkedő sikereket elért kerületi egyesületek vezetőit és olimpikonjait. Ez alkalomból dr. Tóth József polgármester méltatta a sportolók teljesítményét, és átadta egyesületeik, a Vasas Sport Club és a Budapesti Honvéd Sportegyesületek vezetőinek az önkormányzat tizenkét-, illetve nyolcmillió forint összegű támogatását.


A Vasas Sport Club képviseletében Markovics László elnök, a Budapesti Honvéd SE részéről pedig Molnár Imre ügyvezető elnök vett részt a testület ülésén, az olimpikonokat Sastin Marianna a Vasas SC, és Szabó Gabriella a BHSE  sportolói képviselték. Sastin Marianna birkózó 1-szeres világbajnok, 2-szeres világbajnoki ezüstérmes, 1-szeres Európa bajnoki ezüstérmes, 1-szeres Európai játékok győztes, Olimpiai 11. helyezett (2012). Szabó Gabriella kajakos 3-szoros Olimpiai Bajnok (ebből kettőt Rióban szerzett), 9-szeres Világbajnok, 7-szeres Európa bajnok, 1-szeres Európai játékok győztes.

 

Dr. Tóth József polgármester a nevelő sportegyesületek, és a kimagasló eredményt elért olimpikonok teljesítményéről szólva kiemelte, hogy a Vasas SC és a BHSE sportolói a teljes magyar olimpiai küldöttség 8 aranyérméből 7 versenyszámban, a 3 ezüstéremből 2 versenyszámban és a 4 bronzéremből 1 versenyszámban szereztek dicsőséget és elismerést Magyarországnak és kerületünknek. – Az önkormányzat nagyon fontosnak tartja a helyi sportmozgalom közösségteremtő és megtartó hatását, nevelő funkcióját, egészségmegőrző szerepét, ezért rendszeresen támogatja a diáksportokat, a szabadidő sportokat, és a versenysportok utánpótlás nevelését – mondotta a polgármester.


– Az olimpikonok teljesítménye elismerést érdemel, áldozatvállalásuk, több évtizedes, testet-lelket próbára tevő erőfeszítéseik valódi példaképpé avatják őket. A köszöntő szavakat követően dr. Tóth József átadta az egyesületek támogatását, majd a jelenlévők elismerő tapsától kísérve emléktárgyakat adott át a megjelent olimpikonoknak és sportvezetőknek.



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, ...
Bővebben >>