. Ma György napja van.
Semmilyen értelmezhető szakmai érv nincs az állam bankvásárlásai mögött
2016-06-21 03:28:37
Semmilyen értelmezhető szakmai érv nincs az állam bankvásárlásai mögött

Semmilyen értelmezhető szakmai érv nincs az állam bankvásárlásai mögött

Orbán és Matolcsy hazug és képmutató mániája a magyar többségi tulajdonban lévő bankrendszerről már eddig is sok tíz milliárd forintjába került a magyar  adófizetőknek, most pedig újabb 30-40 milliárd forint közpénzt herdálnak el az Erste Group magyarországi leánybankja 15%-ának megvásárlásával.


Orbán nemzeti érdeknek igyekszik beállítani az állami bankvásárlásokat, miközben az adófizetők pénzén megvett MKB-t éppen most adja el gyanús körülmények között kétes hátterű, beazonosíthatatlan külföldi off-shore tulajdonosoknak. Az MKB megvásárlása a bajor államtól sok tízmilliárd forintnyi veszteséget okozott Magyarországnak, s éppen ennyi hasznot hozott a bajor adófizetőknek.


A Budapest Bank teljesen szükségtelen megvásárlásával is csak az amerikai GE Capital járt jól, s most ismét nemzeti érdekre hivatkozva az osztrákoknak tesz szívességet Orbán.


Amint az MKB vagy a Budapest Bank esetében, úgy a mostani bankvásárlás esetében sem hozható fel semmilyen értelmezhető szakmai érv. Sem a magyar bankrendszer egésze, sem az Erste Magyarország nincs olyan kritikus helyzetben, amely a rendkívüli állami szerepvállalást indokolhatná. Aligha tekinthető ugyanis nemzeti érdeknek az, hogy néhány fideszes jól fizető igazgatósági vagy felügyelő bizottsági tagsághoz juthat majd az Erste magyarországi érdekeltségeinél.


Orbán és Matolcsy bankrendszerrel kapcsolatos kalandor gazdaságpolitikája kárt okoz Magyarországnak, jelentős forrásokat von el a magyar gazdaság és a magyar társadalom megszámlálhatatlan problémájának megoldása elől. Ez a felelőtlen és népbutító gazdaságpolitika csak arra jó, hogy kétes háttéralkukban néhányan jól járjanak mindannyiunk kárára.


Bodnár Zoltán, ügyvivő - OS

Fotó: híradó.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>