. Ma Emma napja van.
Sem biztosítása, sem egészségpénztári megtakarítása nincs katonáinknak
2016-07-09 03:24:23
Sem biztosítása, sem egészségpénztári megtakarítása nincs katonáinknak

Sem biztosítása, sem egészségpénztári megtakarítása nincs katonáinknak

A Magyar Honvédség állományának évek óta nem csak biztosítása nincs, hanem a Honvéd Egészségpénztár 27 ezer tagjának 1,8 milliárd forintnyi megtakarítása is eltűnt a Buda-Cash csődjével egy éve – az a pénz, amit baleset vagy betegség esetére tettek félre. Ez példátlanul súlyos helyzet!


Egy éve küzdünk azért, hogy a katonák, a honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozók visszakapják a pénzüket! A Fidesz-kormány ezt az indítványunkat eddig mindig leszavazta, és olcsó magyarázkodáson kívül semmit nem tett, hogy kártalanítsa azokat, akik nap, mint nap az életük kockáztatásával hazánk biztonságát szolgálják! Most kiderült, hogy a kormány eddigi összes kifogása ordas hazugság volt!


Írásbeli kérdésemre adott válaszában Lázár János arról tájékoztatott, hogy az Információs Hivatal állománya részére a kártalanítás kifizetése már folyamatban van. Ám ugyanerre a Honvédség és a rendvédelmi szervek állománya hiába vár, mivel a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium részéről semmilyen lépés nem történt, hogy ők is végre visszakaphassák a pénzüket!


Ez azért is felháborító, mert köztudomású: olyan emberekről van szó, akik rendkívül veszélyes feladatokat látnak el hazánk védelmében.


Az, hogy a Miniszterelnökség kártalanítani tudta az Információs Hivatal állományát, bizonyíték arra: semmilyen jogi vagy más akadálya nincs, hogy a katonák és a rendvédelmi szervek állománya is visszakapja a baleset és betegség esetére félretett megtakarításait. Ez áldozatos munkájuk megbecsülésének a minimuma lenne!


Ha a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium nem intézkedik sürgősen ezzel kapcsolatban, az egyértelmű üzenet a Honvédség és a rendvédelmi szervek állományának, hogy a Fidesz-kormány mennyire becsüli meg áldozatos szolgálatukat!


Demeter Márta, országgyűlési képviselő - OS

Fotó: híradó.hu

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>