. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Rendőrségi Hírek - 2013.09.01.
2013-09-01 08:15:34
Rendőrségi Hírek - 2013.09.01.

Rendőrségi Hírek - 2013.09.01.

Friss rendőrségi híreink témái: Nem akart gyalogolni, inkább lopott egy biciklit, Közrendvédelmi Nap,iskolakezdés, Bűnvédelmi Iroda a Duna Pláza első emeletén.


NEM AKART GYALOGOLNI, MEGPRÓBÁLT KERÉKPÁRT SZERZNI.

Lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás P.István 31 éves monorierdei lakos ellen,aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. 08. 22. napon a délutáni órákban a Budapest Margitsziget Árpád-hídi lejárója mellett található ÖKO játszótéren a kerékpártárolóknál,  az egyik kerékpártárolóban elhelyezett és lakattal lezárt Schwinn Csepel  típusú kerékpárt megpróbálta eltulajdonítani.

A férfi a nála lévő csípőfogóval próbálta meg elvágni a lakatot, azonban cselekményében megzavarták.

 

A játszótér melletti padon ülők látták, hogy mivel próbálkozik, majd miután rászóltak és a férfi menekülni akart, azonban két férfi – a rendőrök kiérkezéséig – a helyszínen visszatartotta.

 

A férfi a kerületi rendőrkapiátnyságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, ahol elmondta, hogy mivel messze lakik és nem akart gyalogolni, úgy gondolta szerez egy biciklit, azzal gyorsabb.

A férfi ellen  a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van.

 

KÖZRENDVÉDELMI NAP

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság és a Tesco együttműködésében 2013. augusztus 31-én szombaton 14 órától kerül megrendezésre a „KÖZRENDVÉDELMI NAP”. A Budapest XIII. kerület, Gács utca 1-3. szám alatt lévő Tesco áruház parkolójában színes programokkal várják az érdeklődőket. Lesz kutyás bemutató, a kisgyerekek kölyökkutyát is simogathatnak, továbbá bemutatót tart a XIII. kerületi Önkéntes Hagyományőrző Tűzoltó- és Sport egyesület, jelen lesz a kerületi Közterület Felügyelet és a Kerületi Polgárőrség is.

 

A rendezvény ideje alatt tűzoltó, rendőrségi és polgárőrségi felszerelések, járművek is megtekinthetők.  A szervezők 2013. augusztus 31-én 14.00 óra és 18.00 óra közötti időben várnak minden érdeklődőt a Gács utcai Tesco parkolójában.

 

ISKOLAKEZDÉS

A gyermekek – főleg a fiatalabbak - életkori sajátosságaikból adódóan nem mindig érzékelik a veszélyt bizonyos közlekedési helyzetekben, vagy az élet más, számukra ismeretlen szituációiban. A tudatos közlekedési magatartás kialakításában, a bűncselekmények megelőzésében a példamutatásnak, a felkészítésnek kiemelkedő szerepe van.

 

Fontos, hogy a szülők is felhívják a figyelmet a leggyakoribb veszélyhelyzetekre, közösen átvegyék a legfontosabb közlekedési szabályokat, bűnmegelőzési kérdéseket.

 

Az egyedül közlekedő kisiskolások esetében jelöljük ki a legbiztonságosabb útvonalakat, az azokon előforduló lehetséges veszélyforrásokat (gyalogos átkelő, buszmegálló) megbeszélve. A gyerekek a kijelölt útvonalról ne térjenek le, ha mégis, értesítsék a szülőket a változásról.

Hangsúlyozzuk ki, hogy ne álljanak szóba idegenekkel. Amennyiben valakinek kábítószert, számára ismeretlen eredetű, alakú, formájú tablettát, port vagy gyanús édességet ajánlanak kipróbálásra, azt ne fogadják el, és haladéktalanul szóljanak az esetről egy ismerős felnőttnek - nevelőnek, szülőnek.

 

Szeptemberben az egyik legfontosabb veszélyforrás, hogy a gyermekek egyik napról a másikra tömegesen jelennek meg a közúti közlekedésben.  A leggyakrabban előforduló probléma gyalogosok esetében az úttesten való szabálytalan átkelés, a körültekintés nélküli úttestre lépés, kerékpárosoknál a szabálytalan irányváltoztatás, kanyarodás, ezekre a balesetek elkerülése érdekében a járművezetőknek is számítaniuk kell.  Fel kell hívni a diákok figyelmét arra is, hogy értékes tárgyat (drága mobiltelefont, iPodot, fényképezőgépet …) a lopások elkerülése érdekében ne vigyenek magukkal az iskolába. Utcán, tömegközlekedési eszközökön figyeljenek a táskájukra, zsebbe vagy hátizsák külső rekeszébe ne tegyenek telefont, pénzt, igazolványokat, azokat biztonságos helyen (például táska akár külön is záródó belső rekeszében) tartsák.

 

TÁJÉKOZTATÓ

2010. februárjában a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Irodát nyitott a Duna Plaza Bevásárlóközpont 1. emeletén, ahol minden héten, kedden és csütörtökön 15 és 18 óra között áldozatvédelemmel, bűncselekményekkel, kábítószer problémákkal, családon belüli erőszakkal (azok jogi hátterével, megelőzési lehetőségeivel) kapcsolatos tanácsadással várják az érdeklődő látogatókat. Az irodában lehetőség nyílik arra is, hogy vagyonvédelmi és biztonságtechnikai kérdésekkel forduljanak a speciális képzettséggel rendelkező vagyonvédelmi szakemberekhez, például biztonsági ajtók, rácsok, speciális zárak-, zárrendszerek és riasztóberendezések beszerelésével, kiépítésével kapcsolatosan.

 

Mindezek mellett számos szórólappal és tájékoztató kiadvánnyal próbálnak az állampolgárok segítségére lenni. Az iroda szolgáltatásai ingyenesek.

 

Konkrét bűncselekmény esetén kérjük továbbra is forduljanak a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitánysághoz a 061/236-2800-as telefonszámon, vagy személyesen a 1135 Budapest, Szabolcs u. 36. szám alatti címen.


Utoljára frissítve: 2013-09-01 08:21:51

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>