. Ma Márk napja van.
Rendkívüli takarításra van szükség Budapest belvárosában
2016-08-17 03:39:28
Rendkívüli takarításra van szükség Budapest belvárosában

Rendkívüli takarításra van szükség Budapest belvárosában

Az utóbbi hetekben elviselhetetlenné vált a mocsok és a bűz Budapest belvárosában. Az MSZP felszólítja Tarlós Istvánt, hogy azonnal rendelje el a belső kerületek rendkívüli takarítását az áldatlan állapotok mielőbbi megszüntetése érdekében!


A nyári idegenforgalmi szezon a megszokottnál nagyobb terhelést okoz a belső városrészekben, a közterületek takarítása azonban nem igazodik a megnövekedett terheléshez. A szanaszét eldobált szemét, a műanyag palackok és üvegszilánkok csak a kisebb problémát jelentik. A belvárosi kapualjakat emberi vizelet-, ürülék- és hányásnyomok szegélyezik, az utcákon ezek bűze terjeng, a városban elszaporodtak a patkányok.


Elfogadhatatlan, hogy a főváros nem gondoskodik a szennyezett utcák takarításáról! A mocskos és bűzös utcákkal Budapest szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, ráadásul az extrém szennyezés komoly közegészségügyi kockázatokat rejt a játszótereken játszó gyerekek, az utcákon sétáló családok számára.


Tény, hogy a jelenlegi extrém belvárosi kosz és bűz hamarosan egész Budapesten mindennapossá válhat, mert a hulladékgazdálkodás államosításával a kormány épp azt a pénzt veszi el Budapesttől, amiből a főváros eddig a közterületeket takarította. Ettől függetlenül  a főpolgármester dolga, hogy gondoskodjon a normál közegészségügyi állapotok visszaállításáról.


Felszólítjuk Tarlós Istvánt, hogy azonnal rendelje el a belső kerületek rendkívüli takarítását az áldatlan állapotok mielőbbi megszüntetése érdekében!


Horváth Csaba,
Szaniszló Sándor,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>